• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • 100% rajská šťáva - sterilovaná
Napište svůj komentář k receptu

100% rajská šťáva - sterilovaná

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 59
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
100% rajská šťáva - sterilovaná
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • rajčata - hodně zralá

Postup přípravy receptu

1
Na rajčatovou štávu používáme rajčata, která se z keříčku trhají téměř bez použití síly, tedy hodně zralá a rudá, která do ruky padají skoro sama.
2
Rajčata omyjeme, rozkrojíme a dáme do hrnce. Pomalu zahříváme, občas promícháme a až se z rajčat začne oddělovat slupka můžeme je začít pasírovat za pomoci naběračky přes cedník do dalšího hrnce.
3
Čistou šťávu s dužinou bez slupek a peciček (když vám nějaká uteče, nic se neděje) naléváme do připravených čistých sklenic, dobře uzavřeme a dáme sterilovat od bodu varu na 10 minut.
4
Použití: na rajskou omáčku, polévku, džusy... a hlavně na Bloody Mary! :-))))
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Sterilovaná paprika v nálevu s olejem

Sterilovaná paprika v nálevu s olejem

Škvarková pomazánka sterilovaná

Škvarková pomazánka sterilovaná

Jeřabina - sterilovaná

Jeřabina - sterilovaná

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Marie | 22. 8. 2015 13:05

    Rajčatovou šťávu dělám na litry. Vždycky čekám, až dozrají co nejvíc a pak už to jde skoro samo.

  • recepty73
    recepty73 | 12. 8. 2014 08:29

    ...jak se říká, všeho s mírou ;-) ...já bych spíš kladl důraz na to, že jsou rajčata zdrojem vitamínů a minerálů ...obsahují dokonce více železa než mléko ...jsou nízkokalorická, čili vhodná při dietě ...působí jako prevence proti rakovině, zejména karcinom prostaty ;-)

  • Valerian | 10. 8. 2014 22:28

    Recept je výborný, dělám rajčata tímto spůsobem a jsem spokojený. Jeden přítel mi řekl, že štáva z rajčat takto připravená je nezdravá, způsobuje překyselení organismu. Nevěřím tomu, ale m,ůžete se k tomu vyjádřit? Děkuji

  • recepty73
    recepty73 | 3. 12. 2013 17:51

    ...Bloody Mary II. ;-) ...

  • martula123 | 29. 11. 2013 11:58

    Také dělávám <3 milují ji i děti . Máte receptík na Bloody Mery? :-)

  • Jitka | 9. 8. 2013 21:19

    Šťávu dělám každým rokem, používám na polévku, omáčku a máme jí rádi dokonce i jen tak k pití. Taky z ní dělám krvavou Mery. Už mám prvních devět litrových sklenic a pokračovat budu dokud budou rajčata.

  • Alex | 7. 8. 2013 17:08

    no kdyz uz se stim delate, tak uz se urcite vyplati rovnou pridat i nejakou tu cibuli, mozna feferonku a koreni a pred pasirovanim rajcata poskadlit ponornym mixerem. cibule ani koreni Krvave Marusce neuskodi, ale usetrite si spoustu prace pri vareni, protoze pak uz staci "stavu" jenom zasmazit.

  • Alena Mrázová | 9. 6. 2013 17:16

    Každé léto jí máme ve sklenicích litry, aby jsme s ní vyšli do dalšího léta. Prý je výborná jako prevence proti rakovině a pánům je užitečná na prostatu.

Vyberte, co chcete vytisknout
Zdravě i chutně Zelenina Zavařování Dietní Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Rajčata
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Oběd z papiňáku

Oběd z papiňáku

Óbr dort - číslice

Óbr dort - číslice

Rychlá drůbeží játra, jako smažená

Rychlá drůbeží játra, jako smažená

Bábovka s broskvemi

Bábovka s broskvemi

Perníčky V.

Perníčky V.

Metrový dort II.

Metrový dort II.

Tulácký guláš

Tulácký guláš

Patizonová směs - bezmasá

Patizonová směs - bezmasá

Vynikající Cookies

Vynikající Cookies

Doporučujeme

30 minut
Mexický hrnec s rýží

Mexický hrnec s rýží

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

160
Dýňová tortila
Dýňová tortila
118
Máslové řízky
Máslové řízky
110
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
33
Cuketové bramboráky
Cuketové bramboráky
30
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které připravíte do půl hodiny
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které…
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na recepty pro zoufalé babičky
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na…
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
AHA.cz Milenka Vaška od Evy promluvila: Zásnubní prsten a domluvený kostel

Milenka Vaška od Evy promluvila: Zásnubní prsten a domluvený kostel

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Blesk pro ženy Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Ženy.cz Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Blesk.cz Dcera Gotta (†80) Charlotte (19): Odhalila detaily ze soukromí!

Dcera Gotta (†80) Charlotte (19): Odhalila detaily ze soukromí!

SportRevue.cz FOTO: Ronaldově kamarádce to v jeho dresu sekne. A bez něj taky!

FOTO: Ronaldově kamarádce to v jeho dresu sekne. A bez něj taky!

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy 5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

Další doporučené recepty:

(Nejen) Velikonoční špenátová nádivka / žemlovka
(Nejen) Velikonoční špenátová nádivka /…
(nejen) Vepřová játra na cibuli a slanině
(nejen) Vepřová játra na cibuli a…
(nejen) Vepřová uzenářská pečeně
(nejen) Vepřová uzenářská pečeně
100% sypká rýže, jednoduše a vždy stejně!
100% sypká rýže, jednoduše a vždy…
100% žitný kváskový chleba z ošatky samostoják
100% žitný kváskový chleba z ošatky…
1001 noc
1001 noc
  • Recepty.cz
  • 100% rajská šťáva - sterilovaná
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact