• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • 100% rajská šťáva - sterilovaná
Napište svůj komentář k receptu

100% rajská šťáva - sterilovaná

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 59
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
100% rajská šťáva - sterilovaná
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • rajčata - hodně zralá

Postup přípravy receptu

1
Na rajčatovou štávu používáme rajčata, která se z keříčku trhají téměř bez použití síly, tedy hodně zralá a rudá, která do ruky padají skoro sama.
2
Rajčata omyjeme, rozkrojíme a dáme do hrnce. Pomalu zahříváme, občas promícháme a až se z rajčat začne oddělovat slupka můžeme je začít pasírovat za pomoci naběračky přes cedník do dalšího hrnce.
3
Čistou šťávu s dužinou bez slupek a peciček (když vám nějaká uteče, nic se neděje) naléváme do připravených čistých sklenic, dobře uzavřeme a dáme sterilovat od bodu varu na 10 minut.
4
Použití: na rajskou omáčku, polévku, džusy... a hlavně na Bloody Mary! :-))))
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Sterilovaná paprika v nálevu s olejem

Sterilovaná paprika v nálevu s olejem

Škvarková pomazánka sterilovaná

Škvarková pomazánka sterilovaná

Jeřabina - sterilovaná

Jeřabina - sterilovaná

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Marie | 22. 8. 2015 13:05

    Rajčatovou šťávu dělám na litry. Vždycky čekám, až dozrají co nejvíc a pak už to jde skoro samo.

  • recepty73
    recepty73 | 12. 8. 2014 08:29

    ...jak se říká, všeho s mírou ;-) ...já bych spíš kladl důraz na to, že jsou rajčata zdrojem vitamínů a minerálů ...obsahují dokonce více železa než mléko ...jsou nízkokalorická, čili vhodná při dietě ...působí jako prevence proti rakovině, zejména karcinom prostaty ;-)

  • Valerian | 10. 8. 2014 22:28

    Recept je výborný, dělám rajčata tímto spůsobem a jsem spokojený. Jeden přítel mi řekl, že štáva z rajčat takto připravená je nezdravá, způsobuje překyselení organismu. Nevěřím tomu, ale m,ůžete se k tomu vyjádřit? Děkuji

  • recepty73
    recepty73 | 3. 12. 2013 17:51

    ...Bloody Mary II. ;-) ...

  • martula123 | 29. 11. 2013 11:58

    Také dělávám <3 milují ji i děti . Máte receptík na Bloody Mery? :-)

  • Jitka | 9. 8. 2013 21:19

    Šťávu dělám každým rokem, používám na polévku, omáčku a máme jí rádi dokonce i jen tak k pití. Taky z ní dělám krvavou Mery. Už mám prvních devět litrových sklenic a pokračovat budu dokud budou rajčata.

  • Alex | 7. 8. 2013 17:08

    no kdyz uz se stim delate, tak uz se urcite vyplati rovnou pridat i nejakou tu cibuli, mozna feferonku a koreni a pred pasirovanim rajcata poskadlit ponornym mixerem. cibule ani koreni Krvave Marusce neuskodi, ale usetrite si spoustu prace pri vareni, protoze pak uz staci "stavu" jenom zasmazit.

  • Alena Mrázová | 9. 6. 2013 17:16

    Každé léto jí máme ve sklenicích litry, aby jsme s ní vyšli do dalšího léta. Prý je výborná jako prevence proti rakovině a pánům je užitečná na prostatu.

Vyberte, co chcete vytisknout
Zdravě i chutně Zelenina Zavařování Dietní Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Rajčata
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Italské kuře

Italské kuře

Štafetky

Štafetky

Vynikající řezy Raffaelo

Vynikající řezy Raffaelo

Čínské rizoto

Čínské rizoto

Rajčatová polévka

Rajčatová polévka

Mléčná žampionová polévka

Mléčná žampionová polévka

Patizonová směs - bezmasá

Patizonová směs - bezmasá

Pasta / pesto z česnekových výhonků

Pasta / pesto z česnekových výhonků

Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

Doporučujeme

35 minut
Červené špagety

Červené špagety

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

30 minut
Vláčný perník s jablky

Vláčný perník s jablky

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

15 minut
Dýňové latte

Dýňové latte

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

50
Bramborový rychlý salát s hořčicovým dresingem
Bramborový rychlý salát…
37
Nepečený ovocný dort
Nepečený ovocný dort
34
Kuře v parmazánu se salátem
Kuře v parmazánu se…
32
Zeleninová polévka s krupicovými haluškami
Zeleninová polévka s…
27
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…

Zajímavé články

Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny Bohdalové si nesmíte nechat ujít
Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny…
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a péct. Zkuste její hruškové galetky
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a…
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i slaných receptů, které vám budou zatraceně chutnat
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i…
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám budou chutnat
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám…
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším řešením je jedna chutná kombinace
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším…
AHA.cz Kate celá zelená vyděsila veřejnost: Těžká nemoc zpátky?

Kate celá zelená vyděsila veřejnost: Těžká nemoc zpátky?

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Styl Victorie Beckham: Tyhle módní triky zaručují styl i centimetry navíc!

Styl Victorie Beckham: Tyhle módní triky zaručují styl i centimetry navíc!

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Přiznání Ivy Kubelkové: Sáhla jsem si na dno!

Přiznání Ivy Kubelkové: Sáhla jsem si na dno!

SportRevue.cz FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Kolikátého jste se narodili? Datum ovlivňuje vaši povahu

Kolikátého jste se narodili? Datum ovlivňuje vaši povahu

Další doporučené recepty:

(Nejen) Velikonoční špenátová nádivka / žemlovka
(Nejen) Velikonoční špenátová nádivka /…
(nejen) Vepřová játra na cibuli a slanině
(nejen) Vepřová játra na cibuli a…
(nejen) Vepřová uzenářská pečeně
(nejen) Vepřová uzenářská pečeně
100% sypká rýže, jednoduše a vždy stejně!
100% sypká rýže, jednoduše a vždy…
100% žitný kváskový chleba z ošatky samostoják
100% žitný kváskový chleba z ošatky…
1001 noc
1001 noc
  • Recepty.cz
  • 100% rajská šťáva - sterilovaná
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact