• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • 1,2,3 - nejlepší dort
Napište svůj komentář k receptu

1,2,3 - nejlepší dort

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 11
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
1,2,3 - nejlepší dort
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 6
      ks bílek
    • 6
      ks žloutek
    • 140
      g moučkový cukr
    • 20
      g kakao může být i Granko
    • 80
      g polohrubá mouka

Postup přípravy receptu

1
Z bílků ušleháme tuhý sníh, po částech všleháme cukr a ušleháme hustou pěnu. Lehce všleháme žloutky, potom vmícháme mouku prosátou s kakaem. Těsto nalijeme do vymazané a hrubou moukou vysypané dortové formy a upečeme v mírně vyhřáté troubě. Vychladlý dort rozkrojíme na tři pláty a plníme podle chuti - krémem, pařížskou šlehačkou a podobně.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Nejlepší dort

Nejlepší dort

Nejlepší vafle

Nejlepší vafle

Nejlepší domácí tatarka

Nejlepší domácí tatarka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • monika | 8. 5. 2013 08:15

    peču po prve dort :-\ nikde nevidim tuk se tak nepridava muzete mi odpovedet prosim tet :-)

  • monika | 8. 5. 2013 08:15

    peču po prve dort :-\ nikde nevidim tuk se tak nepridava muzete mi odpovedet prosim tet :-)

  • monika | 8. 5. 2013 08:15

    peču po prve dort :-\ nikde nevidim tuk se tak nepridava muzete mi odpovedet prosim tet :-)

  • monika | 8. 5. 2013 08:15

    peču po prve dort :-\ nikde nevidim tuk se tak nepridava muzete mi odpovedet prosim tet :-)

  • monika | 8. 5. 2013 08:15

    peču po prve dort :-\ nikde nevidim tuk se tak nepridava muzete mi odpovedet prosim tet :-)

  • anina | 10. 3. 2013 11:20

    pekla jsem,tohle byl první dort,který se mi opravdu povedl.Dělala jsem ho ořechový,místo kakaového a byl to poctivý ,domácí ořechový dort,jak má být.Prášek do pečiva není třeba,když sníh pořádně ušleháte. Žloutky jsem přišlehala jeden po druhém a mouku s ořechama jsem pak jenom přimíchala vařečkou. 8-) 8-) Díky za recept...

  • . | 27. 2. 2013 11:40

    Bohužel se mi to nepovedlo, myslím si že je potřeba prášek do pečiva a také vědět jak dlouho péci : ))) :-(

  • Michaela | 18. 11. 2012 09:33

    chtěla bych se zeptat jestli se to vše do sněhu všlehává stále šlehačem nebo jen opatrně vmíchává?? :-[

  • kačka | 15. 7. 2012 19:04

    Povedlo se mi to a to je mi 12 :-P

  • iveta | 17. 2. 2012 20:14

    skusim to taky vypada zeto bude lehky a dobry ! :-\

  • Traminaaaaaaaa | 21. 7. 2011 13:37

    Myslím že by mohl být dobrý kdybych ho uměla upéct jsem totiž nešika víte :'( :'( :'( :'( :'(

  • ŠÁRINICE PALice z papírový ulice | 21. 7. 2011 12:52

    mňam :D mnam

  • čamina | 21. 7. 2011 12:51

    dobrý ale dala bych si víc jsem totiž žrout :-) ;-)

  • johanka | 3. 4. 2011 13:00

    taky jsem vykoušela, moc se povedl, jen jsem pro jistotu přisypala malinko prášku do pečiva :-)

  • Katka | 3. 4. 2011 12:25

    Výbornej recept, dělala sem včera a hned se po ní zaprášilo, takže dneska dělam znova a 2x větší ;-) :-))

  • Di - | 16. 4. 2009 07:06

    Konzervanty a éčka v mouce nebo vejcích???

  • Emil Kokoška | 15. 4. 2009 22:33

    Moje babka davala do dorta kozí bobky a prasečí rypák. To pak byla dobrota!

  • Radka Křížová | 15. 4. 2009 21:50

    p.Michal Babka: koukala jsem na tu databázi,na rozdíl od mnoha jiných to nebere tak,že jakékoliv E je nejhorší - už jsem se na netu dočetla i bludy ve stylu kardinogenního účinku kyseliny citronové(jako sůl-citrát-je meziproduktem základní metabolické dráhy našeho těla), jen si myslím,že ty vedlejší účinky jsou v koňských dávkách - nevím o tom,že by se po vitaminu C zvracelo....než mě někdo zdrbe,tak podotýkám,že bych o tom měla něco vědět - už pár let potraviny po chemické stránce studuju:-):-)

  • Michal Babka | 15. 4. 2009 21:13

    Tenhle recept se mi líbí, protože na něj nejsou potřeba suroviny, které obsahují éčka nebo konzervanty. Pro ty, co se taky bojí těchto potvor - našel jsem úplnou databázi všech přidaných látek do potravin (konzervanty a éčka. Je to na www.bezkonzervantu.cz a tam se klikne na databázi éček. Dá se tam vyhledat úplně všechno - podle kódu, podle názvu, podle škodlivosti. No prostě, moc praktická věcička. Dokonce se tam dá stáhnout taková kartička, kterou můžu mít sebou rovnou v obchodě.

  • yfca | 10. 4. 2008 17:13

    Já bych řekla že recept je dobrý jen bych upravila cukr a mouku na 6vajec se dává 200g cukru avšak pozor používá se cukr KRYSTAL moučka podporuje řídnutí což je špatně a mouky se dává 180g když dáváme kakao tak mouky dáme jen 160g a kakaa 20g a vzdy davame klasicke ne granko a pozor mouka se dává HLADKÁ s žloutky a bílky šleháme zvlášť a mouku zamícháváme ručně až nakonec.

  • Lucie Bystroňová | 20. 9. 2007 10:27

    mohl by tady dyt aj obraz jak to vypada jinak je to slusny

  • Peťula H. | 13. 9. 2007 18:24

    Chystám se mamce k svátku udělat nějaký dort... Bude přes víkend pryč tak chci něco upéct... Kdyby jste měl někdo nějaký tip tak mi napište do pošty dík Péťa

  • Tereza Samiecova | 24. 8. 2007 11:22

    Paní Marcelo, dělala jsem ho podle vašeho návodu, z 5 vajec, ale takhle nízký dort jsem ještě neměla (forma 24cm), už od začátku mi ani nevyběhl, takže se mi nestačil ani zdrcnout jak se mi v 75procentech stává. A to se považuji za jinak zdatnou pekařku.no nic.Zkusím ještě tip paní Di.

  • nikol svatek | 4. 1. 2007 21:01

    cool recept!!!!

  • Marcela Kottová | 22. 9. 2006 19:47

    Káťo,přesně tak.do vyššího hrnce dám vejce celá a krystal cukr.dám na mírný oheň a zahřívám.opatrně jen do vlažna a od začátku šlehám.když je to vlažné odstavím a šlehám do úplného zhoustnutí a pak rychle zašlehám mouku po lžících.mouky může být i o trošku méňě podle velikosti vejce.pak by byl korpus příliš tuhý.ale vše je i na zkušenosti pekařky .já hodně peču podle oka ,konzistence a tak jak to vidím.mám to vyzkoušené a našpiní se jen jeden hrnec a jedny metly šlehače.i to je důležité.přeji hodně úspěchu.vanilka

  • Kaťa | 10. 9. 2006 20:42

    Marcelo, to tie vajíčka aj s cukrom nahrievaš a šľaháš na ohni, alebo ako? Môžeš to lepie vysvetliť. ďakujem

  • Marcela Kottová | 8. 9. 2006 21:10

    Já dávám na 1 vejce 3 dkg cukru písek a 3,5 dkg polohrubé mouky.vejce normální samozřejmě ...ale to je v oku pekařky:o))jinak dám vejce celá a cukr do hrnce na sporák a nahřeju na vlažno a šlehám do zhoustnutí a pak zašlehám mouku po lžících.dám péci do vyhřáté trouby a korpus je nádherný jako peříčko .ted jsem dělala třípatrový svatební a ráda se pochlubím fotkou kdyby někdo chtěl inspiraci .zdraví vanilka

  • Di | 7. 9. 2006 16:16

    Pavlo, já ten recept mám od starší paní, která těch dortů a řezů upekla za svůj život už hodně. Klidně vynechte prášek do pečiva a nebojte se zkusit hrubou mouku, já jsem na ni přešla z polohrubé taky. Další fígl je v tom, že šlehám žloutky a bílky zvlášť vždy s polovinou cukru. Pak smíchám obě masy a přidám sypké suroviny.Na formu 24 cm mi bohatě stačí 4 velká vejce, více těsta by vytékalo z formy. Piškotová těsta s tak malých obsahem cukru a mouky jsou spíše na rolády než dorty.

  • Anonym | 7. 9. 2006 14:39

    Taky jsem dort vyzkoušela.Piškot je výborný, ale dort mi taky klesl dolů.Jde rozkrojit tak akorát jednou.Zkoušela jsem hned 2, velký a malý a oba dopadly stejně.No, myslím, že se stejně zbaští :-).

  • Pavla Tyrolereova | 1. 8. 2006 19:03

    Di, stere diky za "idealni" recept na piskot. Dnes jsem zkusila z 6 vajec v 24 cm dortove forme, dort je naprosto perfektni, vysoky, jde lehce rozkrojit na 3 vrstvy. Delala jsem z velkych vajec, z polohrube mouky a do mouky jsem pridala pul lzicky prasku do peciva. Dulezite je peceni, nekdy spatna teplota muze zkazit i dobry recept. Pekla jsem 40 minut pri 150 stupnich a pak jeste 15 minut pri 190 stupnich. Mohu vsem doporucit, je to opravdu idealni piskot.

  • Di | 27. 5. 2006 19:39

    Je to velmi lehké těsto a podle mého názoru stěží může vystačit na dort o třech plátech. Dlouho jsem hledala "ideální" recept na piškotové dortové těsto, až se mi nejlépe osvědčilo to s vyšším obsahem sypkých surovin, hrubou moukou a pískovým cukrem (na 1 vejce 4 dkg mouky, 5 dkg cukru a 1 lžíci horké vody) Lze přidat strouhané oříšky a určitě i kakao, ale je fakt, že upečené těsto po přidání kakaa je vždy o něco nižší.

  • xara | 27. 5. 2006 09:41

    Tak jsem ho zkoušela a po upečení byl dort pěkný, ale po chvíli se jakoby "skecl" dolů. Tak nevim, kde jsem udělala chybu, vynechala jsem sice kakao, ale tím by to snad nebylo?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Pečení Narozeniny Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Kakao Moučkový cukr Polohrubá mouka Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pečený losos

Pečený losos

Skvělá šunková pomazánka

Skvělá šunková pomazánka

Panenka Mňam s bramborovými dukátky

Panenka Mňam s bramborovými dukátky

Krachle z listového těsta

Krachle z listového těsta

Banánový chlebíček s kokosem

Banánový chlebíček s kokosem

Fofr perník

Fofr perník

Cuketa z trouby

Cuketa z trouby

Pepanovy buřty k pivu

Pepanovy buřty k pivu

Bylinkový olej

Bylinkový olej

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí piccata

Kuřecí piccata

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

88
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
41
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
39
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek
32
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
31
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

SportRevue.cz FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

  • Recepty.cz
  • 1,2,3 - nejlepší dort
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact