• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Rady a tipy
  • Jak na silný slepičí vývar

Jak na silný slepičí vývar

Jak na silný slepičí vývar

Možná si myslíte, že uvařit chutný slepičí vývar není žádná věda. Opak je ale pravdou. Pokud nechcete ve výsledku získat jen mírně obarvenou vodu bez chuti, využijte triky našich babiček, které dobře věděly, jak na to.

Poctivý vývar se nedá ošidit. Počítejte s tím, že ideální doba varu pro dosažení prvotřídních výsledků je minimálně šest hodin, stačit ale budou i dvě. Jeho příprava vám ale nedá moc práce, na vařiči se o něj totiž už příliš starat nemusíte.

Podrobný návod, jak na poctivý domácí vývar, najdete ZDE.

Výjimečnou chuť vývaru získáte, když si ingredience ještě předpečete. Troubu předehřejte na 180°C, na plech rozložte na díly naporcovanou slepici, očištěnou zeleninu a rozkrojenou neoloupanou cibuli. Slupka ve výsledku vývaru dodá tmavší barvu. Pečte asi 20 minut.

Pak vše přendej do většího hrnce, přidejte koření a pepř, zalijte studenou vodou a dejte vařit. Nesolte! Jestli máte doma kus pórku, přihoďte ho tam. Vynikající chuť vývaru dodá také malá červené feferonka. Jakmile voda začne vřít, stáhněte plamen. Vývar by neměl silně bublat, měl by se jen "táhnout", to znamená, že by se v něm měla sem tam převalit bublina a lehce rozvířit hladinu.

Recept na svítek do polévky jako od maminky najdete ZDE.

Mohlo by vám zachutnat

50 minut
Čokoládový koláč s blumami

Čokoládový koláč s blumami

Blumy zbavte pecek a nakrájejte. Troubu předehřejte na 160 °C, formu vymažte máslem a vysypte kokosem. Připravte si drobenku. Smíchejte všechny... více o Čokoládový koláč s blumami

75 minut
Naložená kuřecí křídla

Naložená kuřecí křídla

Nejlépe v zapékací míse (můžeme jí pak dát rovnou do trouby) smícháme ingredience na marinádu - jogut, koření, worcetrovo omáčku a rajský protlak. Do... více o Naložená kuřecí křídla

30 minut
Květákové řízky

Květákové řízky

Květák očistíme, opláchneme a rozebereme na větší růžičky. Do širšího kastrolu dáme vařit vodu, osolíme a do vařící vkládáme růžičky květáku košťálem... více o Květákové řízky

Dušené mleté maso se žampióny

Dušené mleté maso se žampióny

Drobně pokrájenou cibuli osmažíme společně s drobně pokrájeným špekem na oleji dosklovata. Pak přidáme mleé maso, které smažíme a mícháme až do... více o Dušené mleté maso se žampióny

Jednoduchá pomazánka s Romadurem

Jednoduchá pomazánka s Romadurem

Romadur nastrouháme do misky (stačí nastrouhat jen tvrdší povrch, zbytek rozmačkáme vidličkou). Přidáme pokrájenou bílou část z jarní (lahůdkové)... více o Jednoduchá pomazánka s Romadurem

Kokosová bábovka s kefírem

Kokosová bábovka s kefírem

Žloutky vyšleháme s cukry do pěny, přidáme kefír, rozpuštěný tuk a promícháme. Vsypeme kokos, mouku s kypřidlem, dobře promícháme a nakonec vmícháme... více o Kokosová bábovka s kefírem

15 minut
Nepečené ovesné placičky s arašídovým máslem

Nepečené ovesné placičky s arašídovým…

Ovesné vločky rozmixujeme v mixéru na mouku nebo co nejmenší kousíčky. Přidáme máslo, datle/rozinky a mixujeme další minutu. Jako poslední přidáme... více o Nepečené ovesné placičky s arašídovým máslem

Jednoduchý (nejen) rajský salát

Jednoduchý (nejen) rajský salát

Zeleninu použijeme dobře vychlazenou, jelikož salát nebudeme nechávat proležet (ledový salát by díky soli rychle povadl a nekřupal), ale ihned podávat... více o Jednoduchý (nejen) rajský salát

Meruňkový perník

Meruňkový perník

Sypké ingredience smícháme v míse, přidáme olej, mléko a vejce, vše dobře promícháme dohladka a nakonec do těsta přidáme pokrájené meruňky. Těsto dáme... více o Meruňkový perník

"Sloppy Joes" - zapečený sendvič

"Sloppy Joes" - zapečený sendvič

Cibuli osmažíme dosklovata, přidáme mleté maso a smažíme do vypaření vody. Pak přidáme ještě krátce orestovat protlak s drobně pokrájenou paprikou a... více o "Sloppy Joes" - zapečený sendvič

150 minut
Hovězí guláš s domácím Bavorským knedlíkem

Hovězí guláš s domácím Bavorským…

HOVĚZÍ GULÁŠ: Očištěnou nakrájenou cibuli osmažíme na tuku dohněda. Poté přidáme očištěné, na kostičky nakrájené, osolené a opepřené maso. Maso trochu... více o Hovězí guláš s domácím Bavorským knedlíkem

Nadýchané špenátové lívance

Nadýchané špenátové lívance

Protlak necháme rozmrazit a v cedníku okapat, pak dáme do mísy, přidáme žloutek, sůl, pepř, česnek, mouku s kypřidlem a dle chuti slaninu nebo sýr ... více o Nadýchané špenátové lívance

60 minut
Celerová pomazánka s česnekem

Celerová pomazánka s česnekem

Celer očistíme a strouháme na malém struhadle, průběžně zakapáváme citronem, aby nezhnědl. Do nastrouhaného celeru přidáme sýr, majonézu a protlačený... více o Celerová pomazánka s česnekem

Citronovo-hruškový koláč

Citronovo-hruškový koláč

Hrušky oloupeme, odstraníme jádřince a pokrájíme na kostičky, pak pokapeme šťávou z jednoho celého citronu. Použít můžeme mimo sezónu i hrušky... více o Citronovo-hruškový koláč

30 minut
Vynikající vanilková zmrzlina

Vynikající vanilková zmrzlina

Začneme tím, že si v mléce uvaříme pudink, do kterého přidáme vanilkový cukr a moučkový cukr. Do hotového pudinku přidáme žloutek a smetanu, vše... více o Vynikající vanilková zmrzlina

10 minut
Kuskus s tuňákem a zeleninou

Kuskus s tuňákem a zeleninou

Kuskus dáme do misky a zalijeme po okraj horkou vodou, přidáme sůl, zamícháme a necháme 5 minut odstát. Zatím si na pánvi ohřejeme lžičku olivového... více o Kuskus s tuňákem a zeleninou

60 minut
Veganská houbová omáčka

Veganská houbová omáčka

Sojové nudličky (kostky) uvaříme dle návodu, scedíme (vodu si dáme stranou), necháme vychladnout, vymačkáme přebytečnou vodu. Pak je naložíme do... více o Veganská houbová omáčka

Báječné ovocné koláčky - snadno a rychle

Báječné ovocné koláčky - snadno a…

Ovoce očistíme, oloupeme, zbavíme pecek a jádřinců a nakrájíme na slabé plátky. Pokud použijeme hrušky a jablka, pokapeme je citronovou šťávou, aby... více o Báječné ovocné koláčky - snadno a rychle

Rajčatovo-paprikový salát

Rajčatovo-paprikový salát

Rajčata a papriky omyjeme, očistíme, pokrájíme na menší kousky a dáme do mísy. Cibuli jemně pokrájíme, přidáme do mísy, vše jemně osolíme, opepříme a... více o Rajčatovo-paprikový salát

Nepečený ovocný dort s vaječným likérem

Nepečený ovocný dort s vaječným…

**Krém: **smetany vyšleháme s vanilkovým cukrem a ztužovači, pak vmícháme tvaroh, zakysanou smetanu a moučkový cukr(dle chuti). Uvaříme si silnou kávu... více o Nepečený ovocný dort s vaječným likérem

30 minut
Kotletky na třešních a bezinkovém sirupu

Kotletky na třešních a bezinkovém…

Očištěným kotletkám nařízněte okraje, aby se při opékání nekroutily. V pánvi rozehřejte olej a kotletky z obou stran opečte dozlatova. Vyjměte, do... více o Kotletky na třešních a bezinkovém sirupu

Něžný linecký koláč

Něžný linecký koláč

Z uvedených surovin vypracujeme těsto a dáme na 30 minut odpočinout do lednice. Ricottu, vejce, šlehačku, rum a 3 lžíce marmelády smícháme dohromady a... více o Něžný linecký koláč

30 minut
Pikantní masová směs na topinky - PÁLIVKA

Pikantní masová směs na topinky -…

Drobně nakrájenou cibuli osmažíme dorůžova a zaprášíme troškou papriky. Přidáme maso nakrájené na kousky velikosti hrášku a zalijeme šťávou ze dvou... více o Pikantní masová směs na topinky - PÁLIVKA

15 minut
Lovošská topinka

Lovošská topinka

Počet vajec záleží na počtu topinek: 1 ks topinky = 1 vejce. Plátky chleba si osmažíme z obou stran dozlatova. Z vajec si uděláme volské oči - na... více o Lovošská topinka

Zeleninová pánev

Zeleninová pánev

Na rozpáleném oleji si ve větší pánvi orestujeme nejdřív papriku a žampiony. Pak přidáme ostatní zeleninu, dochutíme, promícháme, řádně prohřejeme,... více o Zeleninová pánev

15 minut
Tvarohová pomazánka s ředkvičkami

Tvarohová pomazánka s ředkvičkami

Do tvarohu nastrouháme najemno ředkvičky, slijeme přebytečnou vodu, přidáme tatarskou nebo sýry, osolíme, opepříme a vše důkladně zamícháme.... více o Tvarohová pomazánka s ředkvičkami

Rychlá buchta s nemletým mákem

Rychlá buchta s nemletým mákem

Smícháme vejce s cukrem, postupně přidáme ostatní suroviny a dobře zamícháme. Těsto nalejeme na vymazaný a vysypaný plech (nebo s pečícím papírem) a... více o Rychlá buchta s nemletým mákem

60 minut
Kuřecí stehýnka na medu II.

Kuřecí stehýnka na medu II.

Stehýnka očistíme, osolime. Smícháme med s vodou, posypeme jestě jemně skořicí a položíme do pekáče, polijeme olejem a pomažeme medem s vodou.... více o Kuřecí stehýnka na medu II.

Karamelové oplatkové řezy

Karamelové oplatkové řezy

Celá vejce ušleháme s cukrem, přidáme mleté ořechy smíchané se strouhankou, moukou a práškem do pečiva. Připravenou hmotu vylijeme na plech vyložený... více o Karamelové oplatkové řezy

Americké hovězí

Americké hovězí

Hovězí maso vcelku osolíme, pokapeme citrónem, potřeme česnekem, posypeme bazalkou a prudce po všech stranách osmažíme, aby se maso zatáhlo. Poté maso... více o Americké hovězí

Plov (Pilaf) - Ázerbájdžánské národní jídlo

Plov (Pilaf) - Ázerbájdžánské národní…

Nejdříve na másle osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku. Skopové maso nakrájíme na kousky po 35-40 gramech, opepříme, osolíme a orestujeme s cibulkou a... více o Plov (Pilaf) - Ázerbájdžánské národní jídlo

Cuketové matesy II.

Cuketové matesy II.

Oloupanou, vydlabanou cuketu nakrájíme na velikost "bramborových hranolků". Cibuli na jemné půlměsíčky, dáme do mísy, promícháme se lžící soli a... více o Cuketové matesy II.

Bavorské vdolečky II.

Bavorské vdolečky II.

Z vlažného mléka, cukru a kvasnic necháme vzejít kvásek. Přidáme ostatní a vypracujeme hladké těsto, které necháme vykynout. Těsto rozválíme na plát... více o Bavorské vdolečky II.

Houbové karbanátky s mletým masem

Houbové karbanátky s mletým masem

Na trošce tuku podusíme houby s kmínem a solí. Smícháme mleté maso s vejcem, trochou strouhanky, přidáme podušené vychladlé houby, můžeme dochutit... více o Houbové karbanátky s mletým masem

Rychlá znojemská

Rychlá znojemská

Cibuli nadrobno nakrájíme, osmahneme na oleji, přidáme na kousky nakrájená kuřecí prsa, necháme chvíli restovat. Přidáme na kostky nakrájený salám,... více o Rychlá znojemská

Rybízový čaj

Rybízový čaj

Všechny suroviny smícháme a pečeme v troubě asi 30 minut. Pak naložíme do skleniček a sterilizujeme 20 minut při 80 °C. Po otevření skleničky dáme do... více o Rybízový čaj

Pomazánka z Nivy s ořechy

Pomazánka z Nivy s ořechy

Nivu nastrouháme, ořechy nahrubo posekáme a vmícháme ostatní. Necháme 1 den proležet v chladu.... více o Pomazánka z Nivy s ořechy

Kuřecí těstoviny v rajčatové omáčce

Kuřecí těstoviny v rajčatové omáčce

Na olivovém oleji zpěníme cibulku, když je sklovitá, přidáme česnek, na nudličky nakrájená kuřecí prsa. Opečeme, když jsou měkká, posolíme a zalejeme... více o Kuřecí těstoviny v rajčatové omáčce

Dukátové buchtičky

Dukátové buchtičky

Zpracujeme těsto z vykynutého kvásku (mléko, droždí a troška cukru) a ostatních přísad. Rumem ochucujeme. Těsto má být pevnější. Necháme 30 minut... více o Dukátové buchtičky

Vynikající zapečené palačinky

Vynikající zapečené palačinky

Nejprve si klasickým způsobem upečeme palačinky, ti co mají čas, si samozřejmě udělají domácí (na slano). Na pánvi v rozpáleném oleji orestujeme... více o Vynikající zapečené palačinky

50 minut
Grilovaná kořenová zelenina

Grilovaná kořenová zelenina

Zeleninu očistíme, nakrájíme podélně a naskládáme v jedné vrstvě na pečící papír, který jsme slabě potřeli olivovým olejem. Pak na plechu osolit,... více o Grilovaná kořenová zelenina

Výborné buchty

Výborné buchty

Zaděláme kynuté těsto běžným způsobem, nezapomeneme na prášek do pečiva (díky němu zůstanou buchty krásně vláčné i druhý den). Necháme vykynout, poté... více o Výborné buchty

Zamilovaná očka

Zamilovaná očka

Zpracujeme na vále v těsto. Z těsta tvoříme malé kuličky, do každé vtlačíme důlek (obráceným náprstkem, obrácenou vařečkou apod.) a upečeme v mírně... více o Zamilovaná očka

60 minut
Rybí polévka II.

Rybí polévka II.

Hlavu kapra zbavenou střelí a jakékoliv odřezky uvaříme po 10 min. Slijeme a prochladlou rybu dobře obereme, a dáme stranou. Vývar dáme vařit s žlutým... více o Rybí polévka II.

60 minut
Vepřové kari

Vepřové kari

Maso nakrájíme na kostky. Na másle osmažíme nasekanou cibulku, přidáme utřený česnek, ocet a citrónovou šťávu a pražíme. Po chvilce přidáme maso a... více o Vepřové kari

Krémová slepičí polévka

Krémová slepičí polévka

Slepici očistíme, zalijeme vodou, přidáme nakrájenou cibuli, oloupanou mrkev a petržel, osolíme a vaříme asi hodinu. Pak vývar ochladíme, maso vyjmeme... více o Krémová slepičí polévka

Hrníčková buchta

Hrníčková buchta

Mouku, cukr a máslo mícháme tak dlouho, až vznikne "drobení". Z celého množství oddělíme 2-3 hrstky. Do zbytku přidáme prášek do pečiva, vejce a mléko... více o Hrníčková buchta

Tvarohové knedlíčky s ovocem

Tvarohové knedlíčky s ovocem

Tvaroh smícháme s moukou, pudinkem a vejcem a vypracujeme těsto. Do kousků těsta balíme ovoce a vkládáme do osolené vařící vody. Po vyplavání vaříme... více o Tvarohové knedlíčky s ovocem

Fazole z Vysočiny

Fazole z Vysočiny

Fazole den předem namočíme a pak uvaříme s cibulí téměř doměkka. Na oleji zpěníme cibuli nakrájenou na kostičky, osmahneme mleté maso, česnek... více o Fazole z Vysočiny

Čočka po orientálsku

Čočka po orientálsku

Přebranou a opláchnutou čočku namočíme na několik hodin do studené vody. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno a osmažíme s kari kořením na rozehřátém... více o Čočka po orientálsku

Doporučujeme

30 minut
Nudle s arašídovou omáčkou a krůtím masem

Nudle s arašídovou omáčkou a krůtím…

Meruňkové knedlíky - kynuté

Meruňkové knedlíky - kynuté

45 minut
Buřty na pivě

Buřty na pivě

Poslední sledované recepty

78
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
71
Meruňkové knedlíky - kynuté
Meruňkové knedlíky -…
29
Dýňová tortila
Dýňová tortila
26
Houbový guláš
Houbový guláš
21
TZATZIKI - originální řecký recept
TZATZIKI - originální…

Zajímavé články

Velký meruňkový speciál: Rady, kde je nasbírat, jak je zavařit, usušit i co z nich upéct nebo uvařit dobrého
Velký meruňkový speciál: Rady, kde je nasbírat,…
Cuketové recepty celebrit: Upečte si cukeťák Heleny Vondráčkové nebo bábovku Marthy Stewart
Cuketové recepty celebrit: Upečte si cukeťák…
Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka: Tvarohové těsto nechává odpočinout a používá meruňky i s peckou
Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka:…
Nejlepší nálev na okurky: Čtyři recepty, které musíte zkusit!
Nejlepší nálev na okurky: Čtyři recepty, které…
3 nejoblíbenější letní recepty z cukety: Chutnají i těm, kteří zeleninu moc nemusí
3 nejoblíbenější letní recepty z cukety: Chutnají…
AHA.cz Hvězda seriálu Satoranský (85): Velký návrat na Modravu

Hvězda seriálu Satoranský (85): Velký návrat na Modravu

Mimibazar Strie: Proč vznikají a jak je řešit?

Strie: Proč vznikají a jak je řešit?

Dáma.cz Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Blesk pro ženy Martina Jandová a její omlazující i zeštíhlující fígle: Tyhle módní triky po padesátce fungují!

Martina Jandová a její omlazující i zeštíhlující fígle: Tyhle módní triky po padesátce fungují!

Ženy.cz Sama v Americe aneb Jak jsem přežila svůj první sólo trip

Sama v Americe aneb Jak jsem přežila svůj první sólo trip

Blesk.cz Gesto hodné gentlemana: Překvapivá reakce Laky Royala na těhotenství ex-partnerky Kočendové!

Gesto hodné gentlemana: Překvapivá reakce Laky Royala na těhotenství ex-partnerky Kočendové!

SportRevue.cz FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

Maminka.cz Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Blesk Horoskopy Největší exhibicionisté zvěrokruhu: Kdo se neustále předvádí a nemá problém ani s nahotou?

Největší exhibicionisté zvěrokruhu: Kdo se neustále předvádí a nemá problém ani s nahotou?

  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Rady a tipy
  • Jak na silný slepičí vývar
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact