Loupání rajčat Ať už se chystáte vařit polévku, omáčku nebo chcete třeba přidat rajská jablíčka pod maso či… Celý článek
Jak vyndat korpus z formy Určitě už se to stalo i vám. Pečete dort, na kterém vám záleží, jenže jako na potvoru se vám… Celý článek
Snadné válení těsta Vyválet těsto na stejnou tloušťku po celé ploše je snazší, když si na dvě strany (vlevo a… Celý článek
Vánoční linecké cukroví Linecké cukroví je jeden z nejklasičtějších druhů cukroví, které se objevuje snad na každém… Celý článek
Aby se ovocné knedlíky nepřilepily Kynuté ovocné knedlíky jsou nejchutnější, pokud je připravíte v páře. Nejsou pak oslizlé a… Celý článek
Jak rychle odstranit tuk z vývaru Také tak milujete silný vývar, ať už kuřecí nebo hovězí, ale vadí vám, pokud je příliš tučný?… Celý článek
Jemnější česnek Jsou lidé, kteří česnek nemůžou ani cítit, nebo naopak lidé, kteří jeho pálivou chuť a aroma… Celý článek
Naklepávání řízků Nechcete si při přípravě řízků zaneřádit celou kuchyň kousky masa odlétávajícimi od paličky?… Celý článek
Spařené listy Když potřebujeme na kapustové nebo zelné závitky spařené listy, dáme na talíř potřebný počet… Celý článek
Jak na čirý vývar Česká kuchyně se bez něj neobejde. Silný vývar, ať už hovězí, kuřecí nebo zeleninový, je… Celý článek