Správné množství rýže Rýže při vaření hodně nabude na objemu. Pro 4 osoby počítáme dva šálky rýže. K vaření… Celý článek
Jak nakrájet zelí? Ať už se chystáte připravit zelný salát nebo třeba dušené zelí jako přílohu k pečenému masu,… Celý článek
Jak skladovat česnek Česnek nevyschne a dá se dobře loupat, když ho doma rozeberete na jednotlivé stroužky, uložíte… Celý článek
Zavadlá mrkev Zavadlou mrkev před čištěním namočíme do ledové vody. Mrkev se zpevní a snadno ji očistíme. Celý článek
Voňavý cukr Cukr bude vonět, když do něj na tři dny dáme tence seříznutou kůru citronu nebo limetky. Pokud… Celý článek
Jak poznáme zralý ananas Ananas je vynikající exotické ovoce, které pořídíme v každém supermarketu. A není ani drahý.… Celý článek
Průsvitné nudle Průsvitné nudle z fazolí mungo se před použitím do polévky nevaří. Pouze je na 5 minut… Celý článek
Čerstvé žampiony - jak je usušit, zmrazit nebo naložit Chuť čerstvých hub nic nenahradí a žampiony jsou dnes už běžně dostupné v každém supermarketu.… Celý článek
Jak na silný a čirý vývar Kosti, maso nebo odřezky vkládáme vždy do studené a dostatečně osolené vody, tak dojde k… Celý článek
Aby nakrájené ovoce nezhnědlo Čerstvé nakrájené ovoce bohužel rychle podléhá oxidaci. Zhnědne a nevypadá příliš chutně.… Celý článek