Mléko se špetkou soli necháme zahřát, do horkého vsypeme propláchnutou rýži a za občasného míchání uvaříme hustou kaši (trvá to 15 - 20 minut)....
více o Rýžový nákyp s ovocem
Důkladně oloupeme tolik pomerančů, aby čistá hmotnost ovoce byla 1,5 kg. Jeden pomeranč důkladně vydrbeme kartáčkem, škrabkou seškrábneme povrch kůry,...
více o Jemný pomerančový džem
Z uvedených ingrediencí vypracujeme těsto, rozdělíme na 2 díly a vyválíme 2 placky. Plech vymažeme tukem, vysypeme hrubou moukou, na placku navrstvíme...
více o Plackový štrůdl
Do kastrůlku se silným dnem nalijeme 1/4 l mléka, mírně zahřejeme a přidáme 25 g krupice a 10 g cukru (možno přidat třeba trochu přírodní vanilky, kdo...
více o Dvoubarevné flameri
Nakrájenou zeleninu posypeme oblíbenými bylinkami, podle chuti osolíme, opepříme. Ve skleničce smícháme vodu, ocet, olivový olej a med, přelijeme...
více o Zálivka s jablečným octem a medem
Játra opláchneme, očistíme a nakrájíme na nudličky, zakápneme 2 lžičkami oleje a promícháme s provensálským kořením, případně sojovou omáčkou....
více o Provensálská kuřecí jatýrka
Brambory oloupeme a nastrouháme na plátkovém struhadle. Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka, cibuli na půlkolečka. Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a...
více o Lehké francouzské brambory