Zeleninový vývar přivedeme k varu, vložíme do něj nakrájené čínské zelí a vaříme 10 - 15 minut. V hrnku smícháme ocet, sojovku, cukr a sherry a... více o Polévka z čínského zelí II.
Vejce rozmícháme, osolíme a nalejeme na rozpálenou pánev na trochu oleje. Uděláme klasickou omeletu a když je hotová, roztrháme ji vařečkou v pánvi na... více o Čínská omeleta s rajčaty
U dýně odřízneme vrcholek a odstraníme semena. Smícháme ostatní přísady a naplníme jimi dýni. Přikryjeme odříznutým vrcholkem jako pokličkou. Pečeme... více o Dýně nadívaná - sladká
Hrušky nakrájíme na kousky a pomačkáme rukou. Smícháme s citronovou šťávou a na malé kousky nakrájeným zázvorem. Přidáme želírovací cukr, přivedeme k... více o Hruškový džem se zázvorem
Rajčata na povrchu nařízneme do kříže, spaříme horkou vodou, oloupeme a nakrájíme na kousky. Cibuli nakrájíme na tenká kolečka a jablka nastrouháme.... více o Čatní - rajčatové
Papriky nakrájíme na nudličky a cibuli na kolečka. Vložíme do hrnce, přidáme ostatní přísady a vaříme do měkka a do zhoustnutí. Hotové dáme do sklenic... více o Čatní - paprikové
Jablka oloupeme a nakrájíme na kousky, cibuli na kolečka. Obojí vložíme do hrnce, chvilku dusíme bez vody a pak zalijeme vodou s cukrem, přidáme... více o Čatní - jablečné s cibulí
Ovoce nakrájíme a dáme spolu s ostatními přisadami do hrnce. Pomalu vaříme dokud směs nezhoustne. Ihned plníme do sklenic a uchováváme v chladu. (Nebo... více o Čatní - čínské ovocné
Maso nakrájíme na kostky a hodíme do rozpáleného hrnce (bez tuku), aby se zprudka opeklo a zatáhlo. Poctivě mícháme, to že se maso přichytává na dně... více o Guláš od mámy
Oloupanou rebarboru nakrájíme na 1 cm dlouhé špalíky. Bez vody je v hrnci zvolna zahříváme. Když pustí šťávu, zesílíme var a za stálého míchání vaříme... více o Rebarborový džem s ananasem
Cibule oloupat a rozkrojit na čtvrtky, popř. asi na 0,5 cm velké kousky. V hlubokém hrnci se silným dnem rozpálit olej s máslem. Hrnec by neměl být... více o Cibulová polévka
Konce okry odkrojíme a zbytek nakrájíme na asi 1,5 cm dlouhé kousky. Jednu cibuli nasekáme na kousky a spolu s česnekem, zázvorem, chilli papričkou a... více o Okra na indický způsob
Oloupaný celer rozkrojím na půl a nakrájím na plátky (asi 0,5 cm). Plátky dám do hrnce, zaliji vodou a citronovou šťávou a vařím na mírném plameni... více o Zapékaný celer
Cizrnu necháme přes noc namočit, vodu slijeme a v nové vodě uvaříme do měkka (něco přes hodinu). Musí se hlídat, aby se voda nevyvařila. Slijeme, ale... více o Cizrna po indicku
Cibuli a česnek nadrobno posekáme. Rajčata, okurku, papriku a celer omyjeme. Okurku a celer oloupeme. Vše kromě půlky papriky nakrájíme na malé kousky... více o Studená rajská polévka
Bulgur připravíme dle návodu na obalu se 600 ml vody a lžičkou soli. Hotový necháme vychladnout. Papriku nakrájíme na kostičky, bylinky posekáme... více o Bulgurový (kuskusový) salát
Kedlubny pořádně omyjeme a oloupeme. Vývar s pomerančovou kůrou uvedeme do varu a 10 minut v něm vaříme kedlubnové slupky. Scedíme. Kedluben nakrájíme... více o Kedlubnová polévka II.
Fazolky omyjeme, odkrojíme špičky a vaříme v osolené vodě asi 8 minut. Scedíme a necháme okapat. Cibuli nakrájíme na špalíky, česnek na plátky,... více o Sterilované fazolky v kořeněném nálevu
Z vody, octa, soli a cukru svaříme nálev, do kterého přidáme červenou řepu, zelí a nakrájenou cibuli. Vaříme asi 8 minut, pak směs dáme do sklenic a... více o Sterilovaný salát z červené řepy
Na oleji osmahneme na plátky nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme na kostičky nakrájnou cuketu, posypeme paprikou a vmícháme rajčatový protlak, sójovou... více o Sterilované cukety po orientálsku
Meruňky rozemeleme s odstopkovaným angreštem. Cukr smícháme s Gelfixem a přidáme spolu s badyánem k namletému ovoci. Směs přivedeme k varu a za... více o Meruňkovo-angreštová marmeláda
Oloupanou a jader zbavenou cuketu nakrájíme, přidáme ostatní přísady a podusíme doměkka. Potom vše rozmixujeme a plníme do malých skleniček. Uzavřeme... více o Ostrá cuketová hořčice
Jahody a oloupanou rebarboru nakrájet na malé kousky a v hrnci smíchat s malinami. Gelfix smíchat s dvěma lžícemi rukru a promíchat s ovocem. Přivést... více o Marmeláda z jahod, rebarbory a malin
Brokolici rozeberte na růžičky a uvařte v mírně osolené vodě. Kuřecí maso nakrájejte na tenké proužky a osmažte na pánvi s troškou oleje. Usmažené... více o Lasagne s brokolicí a kuřecím masem
Brokolici krátce povařím v osolené vodě a smíchám s ostatními ingrediencemi, které už jsem vmíchala do uvařených těstovin.... více o Těstovinový salát s brokolicí a tuňákem
Pokud je obsah směsi v sáčku, nebudeme ho otevírat a namočíme jej do studené vody až obsah změkne. Potom obsah opláchneme a dáme vařit. Volně ložený... více o Salát z mořského ovoce
Na oleji zpěnime drobně nakrájenou cibuli, přidáme rozetřený česnek, osolíme, opepříme, přidáme sekanou petržel a potom rozmrazený a oplachnutý... více o Mořské rizoto II.
Na másle osmažíme dozlatova nadrobno nakrájenou cibuli a utřený česnek. Přidáme mouku, osmahneme ji, zalijeme vývarem, dobře rozmíchame a povaříme.... více o Mořské ovoce s těstovinami
Připravíme vývar z bujónu a asi 12 minut v něm vaříme květák rozebraný na malé růžičky. Pak dáme polovinu růžiček stranou a zbytek rozšleháme s... více o Květáková polévka s kysanou smetanou
Připravíme si těstíčko z vajíček, mouky a trošky piva a dochutíme kořením, které máme zrovna po ruce. Do těstíčka zamícháme na kostičky nakrájenou... více o Cibulové placičky
Na zpěněné cibuli opražíme rýži (proplachovat se nemusí). Zalijeme dvakrát takovým množstvím vody, jako je rýže, přidáme zeleninu, houby sůl a vegetu... více o Pečené rizoto
Mrkev nakrájíme na kolečka a dáme dusit na zesklovatělou cibuli. Podle potřeby trošku podlijeme vodou. Ochutíme mletým zázvorem a osolíme. Když je... více o Dušená mrkev II.
Brambory uvaříme ve slupce, oloupu a nakrájíme na kostičky. Zeleninu bez nálevu smícháme s hořčicí a nakrájenou cibulkou. Ve větším množství oleje... více o Bramborový salát podle mámy
Mouku smícháme se špetkou soli a kypřícím práškem. Přidáme na vločky nakrájené máslo a vodu. Vypracujeme hladké těsto a dáme ho na 1 hodinu chladit.... více o Hruškový koláč II.
Ze strouhané mrkve, másla, mouky promíchané s kypřicím práškem do pečiva a soli vypracujeme těsto. Na pomoučeném vále vyválíme plát silný asi 3 mm.... více o Mrkvovníky
Kuřecí prsa jemně nasolíme a nakrájíme na úzké dlouhé nudle. Dáme do mísy a zalijeme marinádou z oleje, kečupu, provensálského a grilovacího koření a... více o Grilované kuře na špejli
Na kostičky nakrájenou cuketu podusíme na cibuli, přidáme sůl, koření a zalijeme vajíčkem.... více o Cuketa s vajíčkem
Lilek oloupeme, nakrájíme na kostičky a podusíme na cibuli. Přidáme nakrájená rajčata, česnek, provensálské koření a sůl. Podle potřeby (a konzistence... více o Lilková omáčka na těstoviny
Omyté třešně vypeckujeme, a rozmixujeme (nejlépe ponorným mixérem). Přidáme cukr smíchaný s Gelfixem a přivedeme k varu. Vaříme tři minuty. Na talířek... více o Třešňová marmeláda