Kuře potřeme máslem nebo olejem, posolíme, popepříme zevně i uvnitř, dutinu vyplníme neoloupaným česnekem. Zbylý česnek klademe na pekáč, na něj... více o Kuře pečené se 40 stroužky česneku
Na oleji a kousku másla osmažíme cibulku, přidáme hrášek, smažíme 2 minuty, přilijeme víno, necháme několik minut bublat, přidáme špenát a dusíme... více o Špenát s hráškem na víně
Do hrnce s vařící vodou vsypeme omyté lilky a vaříme 5 minut. Vodu vylijeme, lilky po zchladnutí seřízneme v místě stopky a kolmo na předešlý řez... více o Plněné baklažány
Zmrzlinu v pohárku přes sítko posypeme esspresem a zalijeme whiskou.... více o Zmrzlina protažená komínem
Lilky oloupeme, nakrájíme nastojato na 10-12 plátků velikosti plátků masa na ptáčky. Plátky z prvních řezů nakrájíme na kostičky a použijeme ji na... více o Kebab v baklažánech
Oříšky nahrubo nasekáme, kandované ovoce nasekáme najemněji a smícháme v míse s kakaem skořicí a moukou. Vymažeme 20 cm dortovou formu pokryjeme... více o Panforte di siena
Předehřejeme troubu na 190 °C nebo 375 °F. Vymazat a lehce moukou vysypat kulatou formu o průměru 25 cm. Obrátit dnem nahoru a poklepem odstranit... více o Piškotový korpus II.
Všechny ingredience smícháme, rozmixujeme nebo rozmačkáme. Dáme do misky, zalijeme olivovým olejem a poprášíme paprikou. (V oleji mohou být osmažené... více o Hummus
Předehřát troubu na 160 °C. Udělat karamel: na ohni bez vaření rozpustíme cukr ve vodě, přivedeme k varu a pokud má kastrolek silné dno, tak pozvolna... více o Skořicový flan
Rozpustit v ohni čokoládu a šlehačku, přidat likér a ihned podávat s krájeným, nebo celým ovocem (kiwi, ananas, jahody, kanadské borůvky atd.). Je... více o Fondue z toblerone
Rozpustit máslo v kastrolu, přidat cukr a mandarinky. Míchat, dokud se cukr nerozpustí a mandarinky lehce nezměknou. Ihned podávat v miskách, zmrzlina... více o Mandarinky v toffe s vanilkovou zmrzlinou
Na talíři zkombinujeme sýr, strouhanku a bylinky. Na druhém talíři smícháme rozšlehané vejce s mlékem a solí. Obalíme lehce v mouce, pak vejcích,... více o Kuřecí kousky obalené sýrovou strouhankou
Nad párou rozpustíme vodu, džus a 3/4 hrnku cukru. Po rozpuštění sundáme z páry a vaříme nepřikryté bez míchání asi 2 minuty, než sirup lehce zhoustne... více o Italská trifle v australském provedení
Z masa, strouhanky, vajíčka, kmínu, koriandru a česneku uděláme těsto. Osolíme a opepříme, rozdělíme na 12 částí. Z každé části uděláme váleček, který... více o Hovězí kofta s hummusem
Všechny ingredience na pomazánku nahrubo rozmixovat, bylinky a džus nemixujeme, jen přimícháme do hrubé pasty. Chleba nakrájíme na 1 cm plátky, dáme v... více o Bylinkové olivové krostini
Všechny ingredience smícháme, zakryjeme a marinujeme nejlépe přes noc (nejméně 3 hodiny). Pak vyjmeme jenom kuřecí kousky a pečeme na mřížce do měkka ... více o Kuřecí stehýnka s hořčicí a rozmarýnem
Všechny ingredience smícháme a rozmixujeme, nebo roztlučeme, olivového oleje přidáme takové množství, které tomu dá kašovitou konzistenci. Je to... více o Rozdrcená kořeněná cizrna
Na pánvi necháme zhnědnout mandle obalené olejem (míchat), okořenit solí a papričkami a hned podávat.... více o Párty mandle Jamieho Olivera
Olej, ocet, citronovou šťávu a hořčicí smícháme v dresing. Lososa si nakrájíme na proužky a rolujeme do trubiček. Krevety osmažíme na másle, dokud nám... více o Mořský salátek
Předehřát troubu na 220 °C. V misce smícháme smetanu, citronovou šťávu, česnek, polovinu tymiánu, a 2/3 parmesánu, přidáme sůl a pepř a rozmícháme.... více o Zapečené artičoky
Na polovině oleje osmažíme lilky nakrájené na 6 cm hranolky, asi 5 minut do měkka (bude to na dvakrát). Dáme stranou. Na zbylém oleji osmažíme česnek,... více o Italský předkrm z lilku
Suché ingredience smícháme a dáme do vhodného konteineru. Vydrží až dva měsíce. Připravujeme-li snidani pro 2 osoby, dáme suché ingredience do 4... více o Pukkolla
Osolit, opepřit maso, osmažit na oleji do červena, přidat cibuli a smažit asi 5 minut do zesklovatění, přidat vývar, šafrán, koriandr a zázvor,... více o Kuřecí tažín
Maliny namočíme do alkoholu a necháme marinovat přes noc. Druhý den vymažeme 20 cm kulatou dortovou formu, dno pokryjeme pečícím papírem. Předehřejeme... více o Čokoládové nebe krále Erika
Rozehřáté máslo, žloutky a kakao rozšleháme, přidáme polovinu cukru a šleháme do zdvojnásobení objemu. V mouce rozmícháme sůl a prášek do pečiva a... více o Univerzální dortový korpus
Naložit ovoce do čaje, dokud směs nezchladne. Předehřát troubu na 160 °C. Vymazat a vyložit pečícím papírem kulatou rozebírací formu o průměru 15 cm.... více o Buchta jeho veličenstva
Podusit cibuli na olivovém oleji, přidat žampiony, pak papriku, baklažány, rajčata, okořenit a dusit. Přidat passata a dodusit do měkka, promíchat s... více o Těstoviny s lilkem
Osmažíme cibuli, přidáme okru, koření, rajčata, česnek a dusíme do měkka. Je-li potřeba, podlijeme vývarem. Podáváme okru ve středu kruhu rýže (po... více o Okra po kreolsku
Předehřát troubu na 180 °C, přidat mouku, kterou jsme smíchali s kakaem a pak přesypali přes síto, přidat rozpuštěné máslo. Dát do 23x33 cm roládové... více o Vánoční roláda krále Erika
Den předem namočit mandle, ať jde slupka lehce sloupnout a mandle jsou bílé a křehké. V kastrole přivést vodu do bodu varu, přidat opranou rýži a za... více o Risalamande
Osmažit na oleji cibuli, přidat česnek a houby, smažit asi 5 minut, přidat další přísady, osolit, opepřit a nechat zchladnout. Předehřát troubu na 200... více o Slavnostní houbový závin
Nastavíme troubu na 200 °C, rozehřejeme máslo, smícháme všechny ingredience (kromě másla a moučkového cukru smícháme). Z balíčku těsta oddělíme 8... více o Von Trapp apple strudel
Baklažán upečeme v troubě, mikrovlnce nebo na plynovém hořáku (zabalený v alobalu) do měkka. Necháme trochu zchladnout, ještě teplý oloupeme, dáme na... více o Tlučený baklažán
Předehřejeme troubu na 180 °C. Nastrouháme mrkev a vymačkáme z ní přebytečnou šťávu. Svaříme (3 minuty, malý plamen) rozinky a ananasový džus. V... více o Benátský mrkvový zákusek
V kastrole usmažíme na lžíci másla 1 sklenici hrášku (1-2 minuty). Ten pak rozmixujeme s lžící parmezánu a lžící másla. Na zbylém tuku usmažíme cibuli... více o Risi e bisi
Na oleji (olivovém) osmažíme oloupané, celé cibulky, vyjmeme a dáme stranou. Ve stejném kastrole osmažíme kostky kuřete, zalijeme vývarem a vínem.... více o Kuře na cibulkách
Ze surovin na krustu uděláme drobenku. 250 ml ji odebereme stranou, zbytek namačkáme na dno a stěny otevírací dortové formy o průměru 23 cm. Nastavíme... více o Australský ovocný dort - koláč