**Pistáciové máslo: **
Pistácie lehce opražíme v těžké pánvi. Když vychladnou, rozemeleme je a smícháme je s máslem a sekanou pažitkou. Uschováme na...
více o Gurdakapúra kabáb
Do rozpuštěného másla přidáme hořčičné semínko, kmín a smažíme tak dlouho, až hořčice začne praskat. Potom vsypeme předem 1 den namočenou čočku,...
více o Čočka s meruňkami
Očištěného kapra nakrájíme na 4 části. V hrnci vaříme zeleninu se solí, octem a kořením asi 20 minut. Potom do ní vložíme porce ryby a vaříme je...
více o Kapr na modro
Z tuku a hrubé mouky (krupice) připravíme světlou jíšku, zalijeme jí vodou, přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu, v nichž převládá mrkev, osolíme,...
více o Falešná rybí polévka
Do osolené vroucí vody vložíme na menší kousky nakrájenou rybu, celý černý pepř a vaříme, dokud maso nezměkne. Vývar scedíme a uvaříme v něm...
více o Rybí polévka s česnekem
Kuřecí prsa očistíme a marinujeme ve směsi (olej, grilovací koření, bílý pepř, sůl). Mezitím si natrháme alobal na čtverečky, do kterých vložíme po...
více o Kuřecí prsa na citronech