Na sádle osmahneme mírně naklepané osolené kotlety až se maso zatáhne. Kotlety vyjmeme z pánve a na výpeku osmahneme na jemno nakrájenou cibuli,...
více o Kotlety v pivní omáčce
V míse smícháme mouku, cukr, sůl a prášek do pečiva. Vejce rozšleháme s mlékem a olejem a vlijeme do moučné směsi. Promícháme a dosypeme kakao a...
více o Luxusní muffiny s oříšky a čokoládou
Očištěné a nakrájené houby osmahleme na másle a oleji, zaprášíme moukou a zalijeme vařící vodou z konvice. Přidáme nadrobno nakrájené brambory,...
více o Rychlá houbová bramboračka
Očištěné a nakrájené žampiony podusíme na másle, osolíme, okořeníme a zalijeme vroucí vodou z konvice. Přidáme kostky bujonu a vaříme cca 15 min.
Na...
více o Krémová žampionová polévka
Na oleji osmahneme na drobno nakrájenou cibuli. Když nám zezlátne, přidáme pokrájený česnek a necháme zavonět. K cibuli a česneku přidáme protlak,...
více o Pikantní zelí s bulgurem na červeno
Rohlíky nakrájíme na kolečka a naskládáme na plech na pečicí papír. Každé kolečko zakápneme ďábelkou omáčkou a poklademe kousem salámu a sýra. V...
více o Ďábelské pohoštění z nouze
Ryby opáchneme studenou vodou a osušíme. Do pekáče nasypeme část soli (aby bylo pokryté dno) a mírně ji postříkáme vodou - jen navlhčíme, nesmí se...
více o Pečená ryba v soli
Nejprve si na trošce oleje osmahneme najemno nakrájenou cibulku a když zezlátne, přidáme najemno nasekaný česnek a necháme provonět. Směs odstavíme a...
více o Barevné čtyřmaso
Ledvinky očistíme od tuků a močovodů, na okrajích nařízneme (jako roštěnky) a několikrát vypereme ve studené vodě. Pokud máme čas, dáme je, nejlépe...
více o Rychlé pikantní ledvinky
Králíka naložíme den předem: v menším pekáčku, ve kterém budeme péci, rozmícháme sušený tymián v oleji a porce králíka v něm vykoupeme. Šalotky...
více o Ušák nevinně na víně
Dušenou kapustu, která nám zbyla z předchozího dne, smícháme s přibližně stejným množstvím jemně strouhaných syrových brambor, přidáme na jemno...
více o Jájiny kapustové bramboráčky
Jednoduchá příloha k letnímu grilování! Předvařené brambory nakrájíme na kousky nebo kolečka, smícháme s na kousky nakrájenými sušenými rajčaty,...
více o Brambůrky se sušenými rajčaty na gril
Suroviny na burgery promícháme a necháme odležet. Krupice není nutná, dá se nahradit strouhankou, ale připadá mi to pak takové těstovité.
Ochutíme...
více o Skvělé hovězí burgery na gril
Ze žampionů odstraníme třeně a do prázdných kloboučků dáme trochu pesta a kousek sýra.
Z uvedených ingrediencí umícháme marinádu, kterou žampiony celé...
více o Italské žampiony na gril
Očištěnou kořenovou zeleninu nastrouháme na jemném struhadle a osmahneme na másle.
Když začne vonět, zalijeme 2 litry sudené vody, vložíme rozmrazené...
více o Rychlá vánoční polévka z Pangasia
Cizrnu namočíme den předem a necháme změknout. Scezenou cizrnu dáme spolu s masem, klobásami, očištěnou zeleninou a oškrábanými bramborami (vše vcelku...
více o Cocido madrileňo a la Jana
Maso nakrájíme na středně velké kostky, osolíme, opepříme čerstvě mletým pepřem a v tlakovém hrnci prudce osmahneme na rozehřátém sádle. Maso vyjmeme...
více o Slavnostní hovězí na víně
Dvě hrsti bulguru uvaříme v dostatečném množství vody ochucené kostkou houbovéhu bujonu. Hotový bulgur slijeme a promícháme s houbami, předem...
více o Bulgurové placičky s houbami