Patison oloupeme, očistíme. Rozřežeme napříč asi na 1,5 cm plátky. Vyškrábneme jádra. Tyto plátky si nařízneme pro vložení náplně ze stran. Náplň je... více o Patison s náplní
Banány dle velikosti nakrájíme na špalíčky (délka asi 5-6 cm), vyjdou tak asi 3-4 kousky. Důležité - neřezat po délce, rozteklo by se!!! Obalujeme ve... více o Banánový mls z friťáku
Oplatky rozdrtím válečkem v mikrotenu. V míse rozetřu máslo, cukr, přidám drcené oplatky a ostatní suroviny. Dobře promícháme a zpracujeme tvárnou... více o Raffaelo vánoční
Přísady zpracujeme na vále, necháme odpočinout. Vykrájíme oválky a upečeme (zhruba jako linecké). **Krém:** uvaříme 1/2 lžíce hrubé mouky, necháme... více o Mocca
Sušené meruňky namočíme do vařící vody asi na 1 hod., necháme nabobtnat. Pak vymačkáme tekutinu, rozemeleme a přidáme všechny ostatní suroviny.... více o Meruňkové nepečené
Zpracujeme na vále, v mikrotenu necháme odpočinout třeba i do dalšího dne. Pak strojkem (nejlépe přes hvězdičku) vytláčíme tvary (malé tyčinky nebo je... více o Kokosové ze strojku
Rozinky v malé misce zalejeme rumem a necháme 2-3 dny nasáknout. Je dobré je občas promíchat. Pak dáme do mísy tyto rozinky, ořechy, cukr a roztavenou... více o Rozinkové kuličky II.
Máslo, cukr a žloutky dobře utřeme, pak přidáme všechny ostatní suroviny a vymícháme. Na pečící papír lijeme malé hromádky (1/2 kávové lžičky až celá)... více o Skořicové penízky
Kandované ovoce umeleme event. drobně nakrájíme. Vše zpracujeme na hmotu, která se dá tvarovat na rohlíčky - do délky i výšky včetně špiček. Necháme... více o Pomerančové rohlíčky
Suroviny zpracujeme na vále, až je těsto vláčné, hebké. Necháme v mikrotenu uležet v lednici do dalšího dne. Pak nejlépe v mikrotenu vyválíme plát asi... více o Ořechové oválky
Vejce, cukr, med dobře utřeme v míse. Pak přidáme mouku, mleté koření, sodu a promícháme. Nakonec vmícháme šlehačku a zpracujeme těsto. Je jemné,... více o Perník vykrajovaný