Smetanu dáme do hrnce a přivedeme ji k varu.
Nalámanou čokoládu nasypeme do mísy a zalijeme ji vařící smetanou. Za stálého míchání necháme čokoládu...
více o Výborná čokoládová poleva
Troubu předehřejte na 160 °C.
Změklé máslo utřeme s cukrem do světlé pěny. Poté do ní postupně zašleháme žloutky. Přisypeme ořechy, rozinky a čokoládu...
více o Biskupský chlebíček
Prosátou mouku smícháme se sušeným droždím, solí a kmínem, přidáme ocet, vlažnou vodu a zaděláme těsto.
Nebo klasickým způsobem zaděláme kvásek a...
více o Domácí světlý bochník s kmínem
1. Vejce rozšleháme s cukrem krupice a vanilinovým cukrem. Šlehačem šleháme nejdřív při střední rychlosti a pak na nejvyšší, abychom získali téměř...
více o Mandarinková mňamka
Zaděláme kvásek z vlažného mléka, droždí a cukru. Necháme ho vzejít.
Mouku prosejeme do zadělávací mísy, přidáme vlažnou vodu, vykynulý kvásek,...
více o Sýrové rohlíky II.
Nejprve si cibuli nakrájíme na kostičky a osmažíme na oleji tak, aby se nám lehce zbarvila dozlatova. Po té si připravíme kvásek z vlažného mléka,...
více o Domácí chléb VI.
Všechny brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na menší kostičky. Na másle necháme zesklovatět nadrobno pokrájenou cibuli, prolisovaný česnek a...
více o Smetanovo-bramborový krém