Dáme vařit vodu, do které jsme přidali sůl a pár lžic oleje, když se voda vaří, přidáme celé balení špeclí. Vaříme asi 20 minut. Mezitím nachystáme... více o Špeclová bašta
Do hrnce dáme na olivový olej dusit nadrobno nakrájenou větší cibuli, přidáme dvě lžíce hladké mouky a umícháme jíšku, do které přidáme brambory a ty... více o Hnědá polévka
Nejprve si nachystáme ražniči - na špejli nebo grilovací jehlu napíchneme malé rajčátko nebo cherry a pak napichujeme větší - asi 4 cm velké kousky -... více o Bedloražniči s dušeným mangoldem
Na oleji a kousku másla osmažíme vločky s nakrájenou mrkví (mrkev nakrájíme na slabé plátky a pak překrájíme na menší kousky), zalijeme vodou, přidáme... více o Výborná polívčička
Do hrnce dáme olivový olej a kousek másla, přidáme česnek a cibuli na drobno a lístečky tymiánu (trochu si odložíme na posypání hotové polévky na... více o Voňavá šavle
Listy červeného zelí krátce povaříme, vyndáme, okapeme a necháme vychladnout, mezitím si připravíme náplň do balíčku. Nakrájíme nadrobno velkou cibuli... více o Balíčky
Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a když začne zlátnout, přidáme mouku a chvilku za stálého míchání smažíme, zalejeme horkou vodou a řádně... více o Pochoutka Paní Nadlesní
Každou porci připravíme zvlášť na talíř. Takže na každý talíř dáme doprostřed kupičku nadrobno nakrájeného salámu, v kupce lžící nebo rukou uděláme... více o Salámový švec
Pórky nakrájíme nadrobno, dáme do mísy, přidáme nadrobno nakrájený salám nebo šunku, kdo maso nepapá, může salám vynechat, nakrájená vejce, přidáme... více o Pórkový mls
Vepřové kotlety nakrájíme na silnější plátky, každou kotletu prošpikujeme, osolíme, opepříme a naklepeme paličkou a pak obalíme v hladké mouce. V... více o Labůžo
Vypracujeme těsto a necháme dvě hodiny kynout, potom vytvoříme dva bochánky a dáme na 10 minut do ledničky zchladit. Po vychladnutí těsto vyválíme a... více o Špenátová pizza se žampiony a česnekem
Mouku, cukr, nastrouhaný tuk, vejce, 1 vanilkový cukr, mléko, citronovou šťávu, prášek do pečiva a citronovou kůru zpracujeme na vále, těsto rozdělíme... více o Želé řezy od Aninky
Syrový celer nastrouháme na jemno, při strouhání pokapáváme citronovou šťávou, aby nezhnědl, pak přidáme majolku, trošku mletého černého pepře a dle... více o Lehká celerová pomazánka
Menší hlávku zelí nakrojíme do kříže, ale nedokrojíme, jinak by se nám rozpadlo, a vložíme do vařící osolené vody a necháme pár minut povařit. Vyndáme... více o Smažené zelí
Zeleninu nakrájíme na drobnější kostičky, mozzarellu na kousky, smícháme olej, citronovou šťávu a med a zalijeme zeleninu, přidáme nasekanou bazalku.... více o Zdravý salátek
Do hrnce dáme vařit vodu a přidáme propláchnutou rýži a bujón nebo sůl. Když se začne polévka vařit, z oleje a mouky uděláme světlou jíšku a přidáme... více o Rejžovka
Na oleji zpěníme cibulku, až začne trošku hnědnout, přidáme na nudličky nastrouhanou mrkev a chvilku smažíme. Přidáme celer a petržel též na nudličky.... více o Polévka "z nouze ctnost"
Dáme vařit vodu mírně osolenou s kmínem. Kopřivy vypereme ve studené vodě a nakrájíme. Vhodíme do vařící vody a necháme "překulit", přidáme rozšlehané... více o Kopřivová polévka
Dáme vařit vodu - a jednu porci asi 3 dl, do vody přisypeme kmín a chvíli povaříme. Než se nám povaří kmín, tak každému do polévkového talíře... více o Oukrop
Plátky lososa omyjeme, osušíme kuchyňským papírem a pokapeme citronovou šťávou. Troubu rozpálíme na 200 °C. Bylinky nadrobno nasekáme. Smetanu... více o Losos v bylinkovo-hořčicové omáčce
Oloupané brambory nakrájíme na plátky. Do pánve (nejlépe se silnějším dnem) dáme máslo, přidáme brambory a posolíme. Přikryjeme pokličkou a dusíme asi... více o Dušené brambory
Na oleji zpěníme na drobno nakrájenou cibuli, přidáme mouku a zamícháme, po chvíli zalijeme horkou vodou. Přidáme celer, mrkev a kedlubnu na větší... více o Pochoutková polévka
Nejprve si namočíme čočku a necháme ji přes noc ve studené vodě, druhý den ji v té vodě uvaříme doměkka. Do hrnce dáme olivový olej, přidáme jemně... více o Čočková polévka z komentářů