Do mističky si dáme 1 polévkovou lžíci vody a nasypeme do ní želatinu.
Do větší mísy, která snese vyšší teplotu, si dáme nakrájenou bílou čokoládu.
V...
více o Mousse (pěna) z bílé čokolády
Nad párou rozpustíme čokoládu.
V misce smícháme kakao s horkou vodou a toto pak přilijeme k rozpuštěné čokoládě. Dobře promícháme.
Ušleháme 375 ml...
více o Čokoladový mousse (pěna)
V misce (nerez nebo z varného skla) šlehejte žloutky s citronovou šťávou tak dlouho, až se hmota zdvojnásobí. Potom vezměte tuto misku a dejte ji na...
více o Holandská omáčka
Ve velké pánvi rozehřejeme olej a na něm smažíme cibuli, až do chvíle, kdy začne malinko hnědnout. Přidáme česnek, zázvor a pálivou papričku a smažíme...
více o Kuře s koriandrem
Oloupejte mrkve, nastrouhejte je na hrubém struhadle na nudličky. Zbavte papričky semínek a bílých vnitřních žeber a nakrájejte papričky na drobné...
více o Indický mrkvový salát
Do ohnivzdorné mísy na dno nasypeme trochu strouhanky (není potřeba mísu vymazávat), na ni poklademe nakrájenou čekanku nebo lístky špenátu. Používáme...
více o Květákový gratin
Spařte a oloupejte rajčata, nakrájejte na kousky. Fazolové lusky pokrájejte na 3 cm dlouhé kousky a trochu povařte. Slejte.
V hlubší pánvi na oleji...
více o Fazolové lusky s rajčaty