Očištěné kedlubny a mrkev nakrájíme na stejnoměrné kostičky, stejně tak i maso ( množství dle chuti), vložíme do tlakového hrnce, zalijeme dostatečným... více o Dušené kedlubny s mrkví
Droždí rozdrobíme do misky, přidáme trochu cukru a zalijeme teplým (ne horkým) mlékem. Necháme vzejít. V jiné míse smícháme mouku, cukr, sůl,... více o Babiččina štola s kakaem
Švestky spolu s červeným vínem vložíme do kastrůlku, zakryjeme a necháme 2 hodiny macerovat. Přidáme cukr, skořici, 10 minut povaříme a necháme... více o Babiččina krkovička se švestkami
Na sádle zpěníte jednu cibuli a asi 50 g slaniny. Na tomto základu z obou stran opečeme osolená a opepřená kuřecí stehna, přidáme asi 3 nadrobno... více o Kuřecí stehna se smetanovo-nivovou omáčkou
Brambory potřeme olejem a solí (po upečení budou mít křupavou kůrčičku), propícháme vidličkou a upečeme na roštu v troubě. Po upečení do horké... více o Pečené brambory s náplní z jater
Do mísy nakrájíme na kostky rohlíky, přidáme dětskou krupičku, vejce, vodu, vegetu a hrst sekané petrželky. Promícháme a uhněteme koule, které vaříme... více o Petrželková omáčka s Petrovým knedlíkem
Špek nakrájíme na kostičky a necháme vyškvařit tuk. Přidáme rajčata (čerstvá spaříme, sloupneme a pokrájíme na kousky) a necháme trochu rozvařit.... více o Těstoviny s rajčatovou omáčkou a hráškem
Těstoviny uvaříme. Na oleji zpěníme cibulku, přidáme hrášek i s nálevem, zakysanou smetanu a pokud je směs příliš řídká, zahustíme trochou světlé... více o Těstoviny s hráškem a smetanou