Kromě paprik, vše smícháme a do marinády položíme filet rybičky. Necháme alespoň hodinu odležet.
V kastrůlku rozpálíme 1 lžíci oleje a filet...
více o Losos v marinádě
Očištěnou a oloupanou rebarboru nakrájíme na malé kousky a prolijeme vařící vodou, necháme vychladnout.
V míse s mícháme všechny přísady a pečlivě...
více o Dia jogurtové řezy s rebarborou
Brambory nakrájíme nadrobno a vložíme do vroucí osolené vody. Bylinky podusíme na trošce másla asi 4 min. K poloměkkým bramborám vložíme bylinky a...
více o Zelená polévka – zaklechtanka
Kopřivy zalijeme vroucí vodou, osolíme a vaříme asi 10 min. V podmáslí rozšleháme mouku a zalijeme do vývaru. Provaříme dalších 10 min. Dochutíme...
více o Kopřivačka nakyselo
Šťovík rozsekáme nadrobno a chvilinku podusíme na másle. Necháme vařit 1/2 l vody, dáme do něj vařit 3 brambory nakrájené na drobné kostky a přidáme...
více o Šťovíková polévka s podmáslím
Maso se sušenou směsí a kořením dáme vařit do studené vody na 15 minut. Pak maso obereme, přidáme zpět do vody společně se zeleninou a špenátem a...
více o Kuřecí polévka s jatýrky a špenátem
Mleté maso ochutíme troškou soli a černým pepřem. Klobásku si nakrájíme na kostičky. Na pánvi rozškvaříme nakrájenou slaninu a na ni vložíme mleté...
více o Mšenský plněný bramborák
Houby namočíme do vody (přes noc, nebo aspoň 2 hodiny před vařením) a v téže vodě je uvaříme do měkka. Uvařené houby umeleme na masovém strojku (viz....
více o Hubník z Jizerek a Krkonoš
Králíka nebo porce z něj očistíme a prosypeme poměrně hodně, ale zase to nepřesolit - česnekovou solí a pro zvýraznění chuti Piri Piri kořením (tím...
více o Králík pečený na bůčku s bramboráčky
Smícháme hořčici, med, šťávu a vložíme do ní kostky. Necháme asi půl hodiny odležet, dáme na pánev a nejprve zprudka oupečeme, pak dodusíme do měkka....
více o Vepřové kostky v marinádě s kuskusem
Normálně okořenit stehýnka, dát zprudka opéci, dochutit pepřem, solí a tymiánem - tím malinko. Pak podlít (já prakticky masox nepoužívám, ale tady...
více o Borůvková kuřecí stehna
Králíka naporcujeme, rozpálíme tuk a zpěníme cibuli, můžeme přidat i slaninu (není nezbytná), opepříme, osolíme, přidáme kmín a prudce opečeme. Pak...
více o Houbovecký králík
Lilky posypeme solí a vypotíme. V kastrolu na oleji orestujeme semínka, kmín a bez semen nakrájenou chilli papričku.
Přidáme lilky, cibuli, nasekaný...
více o Lilkové čatní
Maso nakrájíme na kousky, salám na nudličky. V širším kastrolu rozpálíme olej - jen velmi málo, aby výsledná omáčka nebyla mastná, maso opečeme a při...
více o Kuřecí s vepřovým a žampionky
Zálivku smícháme, dochutíme a na chvíli odložíme. Ledový salát natrháme na kousky, ředkvičky nakrájíme na plátky, rajčátka můžeme nechat vcelku (já je...
více o Salát "co lednice dala"