Do hrnce nalijeme mléko, přidáme cukr a máslo. Přivedeme prudce k varu. Při varu stáhneme plamen a za neustálého míchání vaříme až do zhoustnutí po...
více o Domácí salko
Vodu s máslem vložíme do kastůlku a přivedeme k varu. Přidáme mouku a mícháme tak dlouho, dokud se hmota nezačne oddělovat od stěny. Necháme vychladit...
více o Varna
Bílky našlehám hodně vidličkou nebo metličkou, opravdu hodně, do takového tekutého sněhu.
Do našlehaných bílků přidám víno, škrob a sůl....
více o Těstíčko jako od vietnamců
Cukr, van.cukr, skořici, celá vejce a olej vyšlehat do husté pěny. Přišlehat mouku s práškem do pečiva a nakonec vařečkou vmíchat dýni a semínka....
více o Dýňový koláč famózní
Vše zaděláme dohromady v těsto a necháme ve velkém hrnci přiklopeném pokličkou v lednici 24 hodin.
Poté oddělujeme kousky těsta a v hladké mouce...
více o Langoše jako ze stánku
Na másle a oleji osmažíme cibuli a pórek do sklovita. Prosmažíme s moukou a zalijeme vodou podle hustoty. Přidáme kukuřici,bujon a ostatní koření. Do...
více o Zeleninová polévka s krabími tyčinkami
Na oleji osmažit cibuli do zlatova. Přidat kostičky masa osolit opepřit očesnekovat a dusit ve vlastní šťávě. Pokud se připéká doléváme horkou vodu....
více o Špagety se špenátem II.
Pangasie necháme rozmrazit a okapat na ubrousku popřípadě osušíme. Nakrájíme na porce, obalíme v hladé mouce a poté namažeme směsí z másla, sýra,...
více o Obalovaný pangasius s bylinkami
Na špeku a anglické slanině osmažit cibulku, přidat kuřecí maso osolit a dusit do měkka. Přidat omytý špenát překrájený na jemno a spařený. Zalít...
více o Široké nudle v omáčce z čerstvého špenátu
Jogurt, majolka, na kousíčky nakrájený ananas, cukr, sůl, citronová šťáva, uvařený, vychladlý a nastrouhaný na hrubo celer smícháme a přidáme zlehka...
více o Kuřecí koktejl
Kuře vykostíme a rozkrájíme maso na malé kousky asi tak 1x1 cm. Zalijeme omáčkou, malinko osolíme a necháme uležet 1/2 hodiny, nejdéle do druhého dne....
více o Kuřecí kousky