• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kuchaři
  • Čstava Dobreta
Čstava Dobreta

Čstava Dobreta

L´art de vaincre est perdu sans l´art de subsister. Obilí, mrkev a zelí je moje zdraví celý. Rajko Doleček: Jíst pouze to, co je dobře snášeno. Hubený a zdravý je lepší, než tlustý a nemocný.
Přidat do oblíbených

Hodnocení

Kuchtík
Počet bodů: 587
ONLINE

Recepty kuchaře

57 receptů:
25 minut
Šmolc, varianta postupu

Šmolc, varianta postupu

Máslo rozkrojit na menší díly pro rychlejší rozpuštění. Ohřívat ve smaltované nádobě nebo nádobě se silným dnem nejslabším ohřevem. Rozpouští máslo,... více o Šmolc, varianta postupu

50 minut
Mulligan stew, základní recept

Mulligan stew, základní recept

Uvařit namočený hrách (5-12 h) v 500 ml nové studené vody 20 minut. Osolit na začátku varu. V misce 1,4 l zalít osolenou krupici vroucí vodou 180 ml,... více o Mulligan stew, základní recept

80 minut
Koláček faraóna Pepiho, základní recept

Koláček faraóna Pepiho, základní…

Umlít semolinovou krupici (kuskus) na mlýnku na mák na hrubou mouku (hladší hmota). Utlouct žlutý hrách v hmoždíři na krupici, dále umlít na mlýnku na... více o Koláček faraóna Pepiho, základní recept

40 minut
Kisel-ovesný krém, základní recept

Kisel-ovesný krém, základní recept

Namočit ovesné vločky do sklenice na 12-20 hodin. Namočené vločky malého množství vymačkat v malém cedníku (sítku) naběračkou (sběračkou). Spotřeba... více o Kisel-ovesný krém, základní recept

50 minut
Ovesný turecký med, základní recept

Ovesný turecký med, základní recept

Sladové ovesné vločky, namočené dle postupu: https://www.recepty.cz/recept/cestovni-ovesne-prazmo-zakladni-recept-168085 . Bez tepelného zpracování,... více o Ovesný turecký med, základní recept

50 minut
Asterixův dort

Asterixův dort

Pražmová mouka dle receptu: https://www.recepty.cz/recept/cestovni-ovesne-prazmo-zakladni-recept-168085 . Zjemnit ovesné pražmo, tlučením v hmoždíři,... více o Asterixův dort

40 minut
Žabí očka, varianta ořechová

Žabí očka, varianta ořechová

24 hodin před vařením namočit meruňky a hrozinky dohromady do 100 ml vody. Namočit mandle na 24 hodin pro snazší loupání a krájení. Připravit krupici... více o Žabí očka, varianta ořechová

25 minut
Ovesný koláček cestovní, základní recept

Ovesný koláček cestovní, základní…

Ovesné pražmové vločky dle receptu: https://www.recepty.cz/recept/cestovni-ovesne-prazmo-zakladni-recept-168085. Pražmové vločky jsou nutné pro... více o Ovesný koláček cestovní, základní recept

50 minut
Těstovinová polévka Hoover stew, základní recept

Těstovinová polévka Hoover stew,…

Namočit přebraný hrách na 5-12 hodin, fazole namočit na 12-18 hodin (malé, tvrdší fazole potřebují delší namočení, po 8-10 hodinách vyménit vodu).... více o Těstovinová polévka Hoover stew, základní recept

45 minut
Masala dal, základní recept

Masala dal, základní recept

Nasypat loupanou čočku do vody v 0,5 l sklenici a namočit na 2,5-5 hodin. Namočenou čočku 1x vyprat a slít vodu přes sítko. Nasypat čočku do 360 ml... více o Masala dal, základní recept

75 minut
Polévané jáhly, základní recept

Polévané jáhly, základní recept

Uvařit sypké jáhly podle receptu: https://www.recepty.cz/recept/oblozeny-chlum-zakladni-recept-167937 Během vaření jáhel propasírovat marmeládu skrz... více o Polévané jáhly, základní recept

50 minut
Karamelový sirup, základní recept

Karamelový sirup, základní recept

Na silné dno menší nádoby nalít 1 kávovou lžičku vody pro kontakt cukru se dnem. Nasypat cukr, vrstva do 5 mm kvůli kontrole roztavení. Sledovat ohřev... více o Karamelový sirup, základní recept

110 minut
Muzika, ovocná kaše

Muzika, ovocná kaše

24 hodin před vařením namočit zvlášť mandle, meruňky a hrozinky, dohromady asi 200 ml. Sušené švestky namočit na 2-5 hodin, nebo i bez namočení, podle... více o Muzika, ovocná kaše

80 minut
Halwa Paneton

Halwa Paneton

Umlít semolinovou krupici (kuskus) na mlýnku na mák na hrubou mouku (hladší hmota). Utlouct žlutý hrách v hmoždíři na krupici, dále umlít na mlýnku na... více o Halwa Paneton

50 minut
Špaldovo-semolinové palačinky, základní recept

Špaldovo-semolinové palačinky,…

Umlít semolinovou krupici (kuskus) jemnéjšími průchody v mlýnku na mák, na směs hrubé a polohrubé mouky. Smíchat obě mouky se solí v 0,25 l nádobě. V... více o Špaldovo-semolinové palačinky, základní recept

50 minut
Ovesný pudink, základní recept

Ovesný pudink, základní recept

Umlít ovesné vločky (jemné) šrotovníkem na směs hrubé mouky a krupice (do zásoby). Jemnější směs viz poznámka níže. Den předem, v 0,5 l nádobě, do 320... více o Ovesný pudink, základní recept

60 minut
Ovesné pražmové pirožky, základní recept

Ovesné pražmové pirožky, základní…

Zjemnit ovesné pražmo, tlučené v hmoždíři, mletím v mlýnku na mák, na směs hrubé a polohrubé mouky (i do zásoby). Den předem připravit těsto. V menší... více o Ovesné pražmové pirožky, základní recept

30 minut
Spařená krupice (kuskus), základní recept

Spařená krupice (kuskus), základní…

24 hodin před jídlem namočit hrozinky. V hlubokém talíři nebo v misce 1 l zalít osolenou krupici vroucí vodou, promíchat. Nechat odstát zakryté... více o Spařená krupice (kuskus), základní recept

45 minut
Cestovní ovesné pražmo, základní recept

Cestovní ovesné pražmo, základní…

Postup pro malou dávku vloček. Na rovný pečicí plech (32 x 40 cm) postupně sypat vločky z vrchovaté lžičky jako nízkou hromádku.Nalít na vločky 1,5... více o Cestovní ovesné pražmo, základní recept

45 minut
Campa pa (falešný marcipán), základní recept

Campa pa (falešný marcipán), základní…

Zjemnit campu (krupici) mletím 3 průchody v mlýnku na mák, na směs hrubé a polohrubé mouky (i do zásoby). Den předem připravit těsto. Ohřát vodu do... více o Campa pa (falešný marcipán), základní recept

80 minut
Rýžové krokety (noky), základní recept

Rýžové krokety (noky), základní recept

Umlít rýži šrotovníkem, 3 jemnějšími průchody. Dále zjemnit 3 průchody v mlýnku na mák, na směs hrubé a hladké mouky (do zásoby). Výběr rýže viz... více o Rýžové krokety (noky), základní recept

80 minut
Ovesno ječné placky (křupavé), základní recept

Ovesno ječné placky (křupavé),…

Umlít ovesné vločky (jemné) šrotovníkem, 3 jemnějšími průchody, na směs hrubé mouky a krupice. Umlít vyprané kroupy šrotovníkem, 3 jemnějšími... více o Ovesno ječné placky (křupavé), základní recept

70 minut
Hrachová pomazánka (falešný hummus), základní recept

Hrachová pomazánka (falešný hummus),…

Žlutý hrách namočit na 4,5-12 hodin do 0,35 l sklenice se šroubovacím víčkem s vodou. Namočený hrách 2x vyprat v nové vodě, sebrat pěnu z hladiny.... více o Hrachová pomazánka (falešný hummus), základní recept

120 minut
Ječné oplatky, základní recept

Ječné oplatky, základní recept

Umlít vyprané kroupy šrotovníkem, 3 jemnějšími průchody, na směs hrubé mouky a krupice (do zásoby). Příprava krup viz níže. Ohřát vodu do začátku... více o Ječné oplatky, základní recept

50 minut
Stravitelný dort, základní recept

Stravitelný dort, základní recept

Namočit sušené meruňky 24 hodin předem. Druhý den nakrájet namočené meruňky na menší kousky 8-18 ks (nelze odkrojit lžičkou). Rovnat vrstvu piškotů ve... více o Stravitelný dort, základní recept

50 minut
Himalájská campa cestovní, základní recept

Himalájská campa cestovní, základní…

Den před mletím vyprat kroupy ve sklenici se šroubovacím víčkem, lze míchat tenkým držadlem příboru, podle množství. Celkem vyprat nejméně 5x, až... více o Himalájská campa cestovní, základní recept

15 minut
Suchá kaše cestovní (alpské ovesné müsli), základní recept

Suchá kaše cestovní (alpské ovesné…

Pražit za denního světla. Dávku suchých ovesných vloček 250-360 g nasypat v tenké vrstvě na suché rozehřáté silnostěnné dno nádoby (nerezový hrnec se... více o Suchá kaše cestovní (alpské ovesné müsli), základní recept

95 minut
Obložený chlum, základní recept

Obložený chlum, základní recept

Jáhly vyprat 3-4x v čisté vodě, ve sklenici se šroubovacím víčkem, pak scedit přes sítko. V hrnci se silnostěnným dnem ohřát 300 ml nové vody, přidat... více o Obložený chlum, základní recept

50 minut
Chalva indická semolinová, základní recept

Chalva indická semolinová, základní…

Umlít semolinovou krupici (kuskus) na mlýnku na mák na hrubou mouku (hladší hmota). Utlouct žlutý hrách v hmoždíři na hladkou mouku (pevnější výsledek... více o Chalva indická semolinová, základní recept

70 minut
Fufu-ovesný valoun, základní recept

Fufu-ovesný valoun, základní recept

Umlít ovesné vločky (jemné) šrotovníkem na směs hrubé mouky a krupice (do zásoby). Jemnější směs viz poznámka níže. Ovesnou směs v 0,5 l nádobě zalít... více o Fufu-ovesný valoun, základní recept

80 minut
Ovesné placky prosté, základní recept

Ovesné placky prosté, základní recept

Umlít ovesné vločky (jemné) šrotovníkem, 3 jemnějšími průchody, na směs hrubé mouky a krupice (do zásoby). Jemnější směs viz poznámka níže. Ohřát vodu... více o Ovesné placky prosté, základní recept

70 minut
Hrachové pulmentum naruby, základní recept

Hrachové pulmentum naruby, základní…

Umlít kroupy ve šrotovníku, nebo je utlouct v hmoždíři. Lze umlít do zásoby. Krupici namočit ve vodě 2,5 - 12 hodin ve sklenici se šroubovacím víčkem.... více o Hrachové pulmentum naruby, základní recept

95 minut
Hrachový kucmoch s jáhlami, základní recept

Hrachový kucmoch s jáhlami, základní…

Žlutý hrách namočit na 4,5-12 hodin do 0,35 l sklenice se šroubovacím víčkem s vodou. Jáhly vyprat 3-4x v čisté vodě, ve sklenici se šroubovacím... více o Hrachový kucmoch s jáhlami, základní recept

180 minut
Kukuřičný vdolek kynutý, základní recept

Kukuřičný vdolek kynutý, základní…

Smíchat mouku, sůl a 45 ml vody dohromady pro nasáknutí mouky (asi 20 minut). Zamíchat vidličkou vejce. V 95 ml teplé vody rozmíchat cukr a kvasnice.... více o Kukuřičný vdolek kynutý, základní recept

90 minut
Dosa indická falešná (palačinka), základní recept

Dosa indická falešná (palačinka),…

Mixérem zjemnit rýži na krupici, nebo umlít na šrotovníku. Následně namočit rýži do 160 ml vody na 0,5-8 hodin. Hrách namočit zvlášť na 5-8 hodin.... více o Dosa indická falešná (palačinka), základní recept

110 minut
Kukuřičný svítek (smaženec), základní recept

Kukuřičný svítek (smaženec), základní…

Smíchat kukuřičnou mouku s vejci, vodou. Nechat odležet 20-60 minut přikryté. Po nasáknutí mouky osolit, přidat ocet a rozpuštěné máslo (šmolc, ghee).... více o Kukuřičný svítek (smaženec), základní recept

70 minut
Kočičí svarba vegan (šoulet, krupoto), základní recept

Kočičí svarba vegan (šoulet, krupoto)…

Namočit ječné kroupy (vel. 7-10) na 2,5-12 hodin do 0,35 l sklenice. Nejvhodnější je sypat kroupy do vody, nebo otočit namočené kroupy ve skledici s... více o Kočičí svarba vegan (šoulet, krupoto), základní recept

110 minut
Krupicový svítek pěnový (smaženec), základní recept

Krupicový svítek pěnový (smaženec),…

V míse 1-1,2 l zalít krupici vroucí vodou, nechat odstát zakryté 7 minut. Poté vmíchat žloutky a sůl. Dále šlehat bílky se 3 zrnky soli 6-7 minut na... více o Krupicový svítek pěnový (smaženec), základní recept

110 minut
Špaldový šmorn (trhanec), základní recept

Špaldový šmorn (trhanec), základní…

V míse 1-1,2 l smíchat mouku, sůl, skořici, rozpuštěné máslo, žloutky a vodu. Nechat odstát 15 minut. Dále šlehat bílky se 3 zrnky soli 6-7 minut na... více o Špaldový šmorn (trhanec), základní recept

80 minut
Pohanková kaše (falešná houbová), základní recept

Pohanková kaše (falešná houbová),…

Do 0,5 l sklenice namočit světlou pohanku na 2 - 3 hodiny do studené vody 300 ml. Vylít namočenou pohanku do hrnce, vymýt sklenici zbytkem vody. Vařit... více o Pohanková kaše (falešná houbová), základní recept

80 minut
Slaná krupicová kaše s hrachem, základní recept

Slaná krupicová kaše s hrachem,…

Hrách namočit sypáním do studené vody na 5 - 12 hodin ve sklenici se šroubovacím víčkem. Vyprat 2 x, jednou v nové vodě a sbírat pěnu z hladiny.... více o Slaná krupicová kaše s hrachem, základní recept

90 minut
Vodová ančka (žitná kaše), základní recept

Vodová ančka (žitná kaše), základní…

1 hodinu před vařením smíchat mouky v 0,25 l nádobě. V 0,5 l nádobě v 300 ml studené vody kvedláním rozmíchat z mouk záklechtku. Mouky samy skoro... více o Vodová ančka (žitná kaše), základní recept

80 minut
Sladká kaše (krupicová pěna), základní recept

Sladká kaše (krupicová pěna),…

Do 0,7 l sklenice namočit krupici na 20 minut do studené vody (460 ml). Pro lepší výsledek namočit 2 - 3 hodiny. Vylít namočenou krupici do hrnce se... více o Sladká kaše (krupicová pěna), základní recept

80 minut
Matar dal khichdi falešný, základní recept

Matar dal khichdi falešný, základní…

Loupaný hrách namočíme na 5 - 12 hodin do 0,35 l sklenice se studenou vodou. Loupanou rýži namočíme na 0,5 - 12 hodin do sklenice se studenou vodou.... více o Matar dal khichdi falešný, základní recept

75 minut
Ryžogalo falešné, základní recept

Ryžogalo falešné, základní recept

Loupanou rýži namočíme na 0,5 - 12 hodin do studené vody. Pouze slijeme vodu přes sítko. Vaříme ze studené vody 850 ml v hrnci se silnějším dnem. Před... více o Ryžogalo falešné, základní recept

95 minut
Gallo pinto karibské, základní recept

Gallo pinto karibské, základní recept

Fazole namočíme na 5-12 hodin do 0,35 l sklenice s vodou. Loupanou rýži namočíme na 30 minut do studené vody, včetně vyprání. 10 minut po namočení... více o Gallo pinto karibské, základní recept

85 minut
Riži-piži (rizoto), základní recept

Riži-piži (rizoto), základní recept

Namočit přebraný hrách na 5 - 12 hodin, hnědou rýži namočit na 5 - 12 hodin zvlášť. Po namočení vyprat rýži 1x. Do 600 ml vařící osolené vody nasypat... více o Riži-piži (rizoto), základní recept

50 minut
Progresivní špagety, základní recept

Progresivní špagety, základní recept

Špagety v tenké vrstvě namočit v malém množství vody v pekáčku nebo na pečícím plechu na 20 - 30 minut. Déle ne, nepřijaly by sůl z vody. 10 minut po... více o Progresivní špagety, základní recept

75 minut
Nixtamalizovaná kukuřice, základní recept

Nixtamalizovaná kukuřice, základní…

32 hodin před jídlem namočit suchou kukuřici do 200 ml studené vody ve sklenici se šroubovacím víčkem na 12 hodin. Zvětší objem asi na 1,5 násobek.... více o Nixtamalizovaná kukuřice, základní recept

80 minut
Ječná kaše s luštěninami, základní recept

Ječná kaše s luštěninami, základní…

Utlouct ječné kroupy v hmoždíři, nebo je umlít ve šrotovníku. (Lze umlít do zásoby na 2 měsíce). Namočit na 5 - 12 hod ve sklenici se šroubovacím... více o Ječná kaše s luštěninami, základní recept

Více

Doporučujeme

30 minut
Gyros rýže s kuřecím masem a zeleninou

Gyros rýže s kuřecím masem a zeleninou

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cuketová polévka s mátou a hráškem

Cuketová polévka s mátou a hráškem

Poslední sledované recepty

112
Cukeťáčky s uzeným masem (bramboráky z cukety)
Cukeťáčky s uzeným masem…
65
Sushi sendvič Onigirazu
Sushi sendvič Onigirazu
51
Rýže s mletým hovězím z bambusového sítka
Rýže s mletým hovězím z…
51
Cizrnové karí se špenátem
Cizrnové karí se špenátem
50
Meruňkový koláč s kokosovou drobenkou
Meruňkový koláč s…

Zajímavé články

Poctivá česká kuchyně od pondělí do pátku: 5 receptů, které budete milovat
Poctivá česká kuchyně od pondělí do pátku: 5…
11 skvělých nápadů, jak zužitkovat cukety. Nasladko i naslano!
11 skvělých nápadů, jak zužitkovat cukety.…
Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako únik od stresující práce. Dnes si je u ní objednávají i celebrity
Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako…
Která část melounu je nejzdravější? Ta, která většinou končí v koši!
Která část melounu je nejzdravější? Ta, která…
Dokonalý moučník na léto? Udělejte si tento nepečený piškotový dort s ovocem!
Dokonalý moučník na léto? Udělejte si tento…
AHA.cz Místo svatby rozchod? První slova Rolins k Nedvědově známosti

Místo svatby rozchod? První slova Rolins k Nedvědově známosti

Mimibazar Žvýkačky: Co jste o nich možná nevěděli

Žvýkačky: Co jste o nich možná nevěděli

Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Blesk pro ženy Tohle jsou důvody, proč vám blednou barvy na oblečení! Jak je uchovat co nejhezčí?

Tohle jsou důvody, proč vám blednou barvy na oblečení! Jak je uchovat co nejhezčí?

Ženy.cz Knírek jako nový trend! Nejvíc HOT jsou totiž muži s knírkem

Knírek jako nový trend! Nejvíc HOT jsou totiž muži s knírkem

Blesk.cz Poslední fotky Jiřího Krampola (†87): Dva týdny před smrtí natáčel

Poslední fotky Jiřího Krampola (†87): Dva týdny před smrtí natáčel

SportRevue.cz FOTO: Sexy holky se slunečníky. Strážní andělé motocyklových závodníků

FOTO: Sexy holky se slunečníky. Strážní andělé motocyklových závodníků

Maminka.cz Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Blesk Horoskopy Partner podle čísla vědomí: Kdo je samec a kdo ženu nosí na rukou?

Partner podle čísla vědomí: Kdo je samec a kdo ženu nosí na rukou?

  • Recepty.cz
  • Kuchaři
  • Čstava Dobreta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact