Z makrely vybereme kosti a sloupneme kůži. Maso rozkrájíme na malé kousky, přidáme máslo nebo margarín, posekanou cibuli, trošku majolky, lžičku...
více o Pomazánka z makrely
Nadrobno pokrájíme cibuli a zpěníme na oleji. Když zesklovatí, přidáme drůbeží játra (musíme je předem prohlédnout a vyříznout z nich žluč) a trochu...
více o Drůbeží játra mojí mámy
Do vody dáme vařit na kousky nakrájený chléb, když přejde varem a je dost rozmočený, tak ho prolisujeme, přidáme dle chuti majoránku a ještě chvíli...
více o Chlebová polévka mojí mámy - rychlá a levná
Vše necháme 24 hodin louhovat, scedíme, přidáme 2 kg cukru a necháme rozpustit. Slijeme do lahví, ředíme nejlépe sodou a pijeme....
více o Kopřivová limonáda