Den předem uvařím kosti (několik hodin) ve slané vodě, vývar nechám odstát abych odebrala ztuhlý tuk, tento krok lze vynechat, ale nemám ráda mastná...
více o PHO
Vyšleháme vejce a cukr, přidáme olej a postupně přidáváme mouku s práškem do pečiva.
Do vyšlehaného těsta ještě vmíchám cca 3 lžíce máku a 2 na...
více o Maková bábovka s mandarinkami
Připravíme těsto, v mezičase kynutí (cca 1,5 hod) připravíme ořechovou směs - mleté ořechy s cukrem svaříme s mlékem až vznikne hustá kaše, necháme...
více o Ořechový květ / koláč
Ze všech vajec (studených) rozdělím bílky a žloutky. Bílky vyšlehám s cukrem a špetkou soli do tuhé pěny. Žloutky šlehám v jiné nádobce nejdříve s...
více o Lehký tvarohový koláč bez mouky ( i cukru)
Na pánvi opražíme sušená rajčata s uvařeným bulgurem, dochutíme solí a sušeným česnekem.
Do hluboké pánve dáme kuřecí kostky a pórek, přidáme sojovou...
více o Kuřecí kousky s bulgurem
Lasagne si vždy předem namočím- ať to jsou jakékoli.
Namelu maso s česnekem osolím, nastrouhám cuketu
namleté maso a cuketu hodím do hrnce osmahnu na...
více o Šťavnaté Lasagne
z polohruhé a hladké mouky( můžete použít klidně i jen jednu z nich. a vejce si udělám těsto - něco měkkčí než když chcete strouhat nudličky. , z...
více o vařené plněné kapsičky
Do dostatečně velké mísy vysypu tak 3/4 mouky, přidám sůl, dosypu mouku, rozdrobím droždí, lžičku cukru a oleje a půl litru horké vody. Na 1 kg mouky...
více o Těsto z naší pizzerie
Nakrájím suroviny na kolečka. Do rozehřátého hrnce dám přibližně 2 lžíce olivového oleje a přidám jarní cibulku ( nekrájím na jemno) a rovnou přidám...
více o Minestrone
Nejdříve si dám vařit rýži- jasmínovou výhradně v rýžovaru.
Cca půlku pekingského zelí nakrájím na proužky a dám na pár minutek povařit, jen malinko...
více o Hovězí šuej ču
Nejdříve si nakrájím hovězí maso na opravdu tenké plátky (cca 0,5 cm) a ještě rozkrájíme na délku 3-4 cm. Jednotlivé kousky zlehka obalím ve škrobu,...
více o Hovězí maso s bambusem a houbami