Mrkev i kedlubnu okrouháme, očistíme a nakrájíme na tenoučké nudličky. Přidáme vejce a pořádně promícháme. Mouku sypeme po troškách, vždy promícháme,...
více o Mrkvovo-kedlubnové placky
Lososa je dobré koupit čerstvého a nechat si ukrojit potřebné množství, potřebné porce. Pokud máte lososa jeden větší kus, tak před úpravou rozkrojit...
více o Smažený losos s avokádovým pyré
Vejce vyšleháme s moučkovým cukrem do pěny. Za stálého míchání přidáváme rozpuštěné máslo a smetanu ke šlehání. Prosátou mouku smícháme s kypřícím...
více o Šťavnatý jablečník
Prosátou mouku smícháme se špetkou soli. Droždí se lžičkou krystalového cukru rozmícháme ve vlažném mléku a vlijeme do mouky. Přidáme olej, vejce a...
více o Jablečník s polevou
Žloutky utřeme s cukrem do pěny. Přidáme změklé máslo, prosátou mouku s kypřícím práškem, špetku soli a vypracujeme vláčné těsto. Rovnoměrně jej...
více o Koláč s tvarohem a jablky
Očištěnou mrkev nastrouháme a šťávu trochu vymačkáme. Mandle nadrobno nasekáme a nasucho jemně opražíme (pozor, ať nezhořknou) - mám vyzkoušeno, že je...
více o Sladký mrkvový chlebíček
Z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky vymícháme s polovinou cukru do pěny. Změklé máslo smícháme se zbylým cukrem a postupně vmícháme do žloutkové pěny....
více o Citronové řezy s ořechy a čokoládou
Na rozpálený olej dáme nakrájenou cibuli, kterou osmahneme dozlatova - až hněda (ale nespálit), přidáme maso nakrájené na kostky, které orestujeme a...
více o Kuřecí guláš na černém pivu s knedlíkem
Na oleji zpěníme nakrájenou cibulku a nahrubo nastrouhanou mrkev. Přidáme koření a zalijeme litrem vody, osolíme a vaříme doměkka. Rozmixujeme. Směs...
více o Orientální mrkvová polévka
Špagety uvaříme al dente. Scedíme.
V misce smícháme olej, parmazán a citronovou šťávu na hladkou kašičku. Přidáme ke špagetám a pořádně promícháme....
více o Spaghetti al limone
Brambory oloupeme, rozkrojíme na dvě půlky. Zapékací velkou mísu vymažeme olivovým olejem a vložíme do ní brambory. Dáme péct do změknutí přiklopené...
více o Bramborové lodě
Nejprve si připravíme zmrazený špenát, já ho dávám na pánev, zakápnu troškou vody. Až se plně rozmrazí, vypnu. Nechám vychladnout, poté vymačkám vodu....
více o Slaný listový závin
Prsní řízky nakrájíme na nudličky, které je dobré lehce obalit ve škrobu, případně mouce. Mrkev nakrájíme na tenká kolečka, pórek také. Cibuli na...
více o Čína s kuřecím masem ve WOKU
Nakrájíme zeleninu: cibuli na osminky a oddělíme jednotlivé dílky, mrkev na cca 3 mm kolečka, cuketu na asi půl cm kolečka, která posolíme a necháme...
více o Kuskus na čínský způsob
Dáme vařit brokolici na cca 10 minut. K ní později asi na 3 minuty vsypeme kukuřici. Poté scedíme. Kuskus vsypeme do hrnce, přidáme olivový olej a...
více o Kuskus zapečený pod grilem
Gnocchi uvaříme dle návodu. Vymažeme mísu máslem a rozložíme do ní uvařené noky.
Čerstvý, očištěný špenát spaříme v horké vodě. (Případně zmrazený...
více o Zapečené noky s kuřecím masem a špenátem
Brambory bez slupky uvaříme, slijeme vodu, rozmačkáme a smícháme s prolisovaným česnekem. Osolíme, přidáme papriku a drcený kmín. Množství jednoduše...
více o Bramborové karbanátky III.
Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Studené je oloupeme a nastrouháme na jemné nudličky. Přidáme k nim mouku, mléko, vejce, citronovou...
více o Bramborové lívanečky s jablky
Cibulku nakrájíme nadrobno, ředkvičky cca na 3 mm plátky, zelí nakrájíme na kousíčky. Na vyšší pánvi - může být WOK - rozpustíme máslo, přidáme...
více o Argument pro ředkvičky
Smícháme žloutky a ostatní ingredience, poté promícháme s ušlehaným sněhem. Vylijeme na vymazaný a vysypaný středně velký plech a pečeme při 170 °C do...
více o Aprílové řezy se zakysanou smetanou
Rýži vaříme v mléce za občasného míchání asi půl hodiny na mírném ohni. Necháme vychladnout.
Utřeme máslo, vanilkový cukr a 3 žloutky. Vmícháme rýži,...
více o Rýžový chlebíček s rozinkami
V kastrole rozehřejeme 2 lžíce másla, zasypeme je 2 lžícemi hladké mouky a připravíme světlou jíšku.
Zalijeme ji 150 ml mléka, rozšleháme, osolíme,...
více o Kukuřičné krokety
Jablka oloupeme a vykrojíme z nich jádřince. Otvory naplníme směsí drcených ořechů, vanilkového a skořicového cukru a rozpuštěného másla. Listové...
více o Jablka v županu podle Lorenze Lamase
Všechny ingredience smícháme v šejkru.
Ihned podáváme. Je to svěží a chutný koktejl.
Poznámka: oříškový sirup např. od MONIN (měl by se dát sehnat v...
více o Hazelnut hurricane
Gnocchi povaříme ve vařící vodě dle návodu, scedíme. Dáme na talíř, na ně plátek másla, koření country a petrželkovou nať (dle chuti). Zamícháme....
více o Rychlovka s gnocchi
Změklé máslo ušleháme s vejcem, špetkou soli, tvarohem a větší částí mléka. Přidáme mouku a zbytek mléka a vypracujeme vláčné těsto. Na vále...
více o Čokoládové knedlíky ve vanilkové koupeli
Řízky naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v rozšlehaných vejcích a ve vyšší vrstvě rozpáleného tuku po obou stranách do zlatova osmažíme. Vyšší...
více o Kuřecí řízek po švýcarsku
Těsto na makovník připravíme dle návodu na obalu.
Na druhé těsto si do mísy vložíme 3 žloutky, odvážený krupicový cukr, vanilkový cukr, olej a vše...
více o DUO řezy