Nejprve si připravíme nálev. Dáme vařit vodu s octem. Ve varu přidáme sůl, cukr, olej, bobkový list a chilli a necháme 2 minuty povařit. Nálev pak...
více o Utopenci podle Gajzy
Celerové pyré:
1. Celer, mrkve a petržel očistíme a nakrájíme na větší kousky. Přidáme oloupaný česnek a rozmarýn. Dle chuti osolíme a opepříme....
více o Karabáček s celerovým pyré
Svaříme si asi 17% solný lák. Jeden litr vody svaříme se 170 gramy soli, v našem případě dvojnásobné množství. Do solného roztoku přidáme pepř, nové...
více o Máčáky hradeckého ukrutníka
Do osolené vroucí vody dáme na 10 min vařit těstoviny. Zatímco se vaří, umícháme směs na smažení.
Do misky rozklepneme vajíčka, rozšleháme je...
více o Smažené špagety se sýrem
Játra omyjeme pod studenou vodou, odblaníme a pokrájíme na menší kousky. Na 2 lžících másla zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme tlačený česnek a...
více o Domácí paštika s brusinkami podle Hrušky
Houby očistíme a podle potřeby opereme. Nakrájené na kostičky je podusíme na trošce másla, až se vypaří voda.
Vychladlou směs přidáme do mouky,...
více o Staročeské houbové šišky
1. Tvaroh dáme do misky, vidličkou rozmačkáme a osolíme.
2. Přidáme lžičku sody, pořádně promícháme a necháme 10 minut odležet.
3. V kastrůlku si...
více o Domácí tavený sýr dle Ládi Hrušky
Jogurt smícháme s moukou, osolíme, přidáme prášek do pečiva. Vpracujeme rukama hladké těsto a dáme do lednice na půl hodiny odpočinout.
Pak vyválíme...
více o Dietní langoše podle Ládi Hrušky
1. Nejdříve si sýr nastrouháme na hrubém struhadle a zvlášť si rozšleháme vejce.
2. Široký hrnek nebo misku vymažeme tukem a vysypeme strouhankou.
3....
více o Smažák z hrnku podle Ládi Hrušky
Nakrájíme rajčata na středně velké kousky, rozkrájíme nebo natrháme mátu, pak nakrájíme cibuli a vše zamícháme s moukou.
Uděláme jakousi kašičku, ze...
více o Rajčatový keftés - Řecko, Santorini