Bábovkovou formu vyložíme plátky anglické slaniny tak, aby zakryla vnější stěnu bábovky. Pokud máte formu, která se hodně připaluje, je možné ji... více o Masová bábovka aneb sekaná trochu jinak
Cibuli nakrájíme na kostičky, mrkev a celer nastrouháme a spolu s cibulí orestujeme na olivovém oleji ve větším hrnci. Rajčata spaříme horkou vodou,... více o Rajská polévka se špeclemi
Bílou čokoládu rozlámeme na kousky a spolu s máslem rozpustíme. Přidáme tvaroh a rozmícháme. Přidáme vejce s moukou a prášek do pečiva a vše... více o Tvarohová bábovka s bílou čokoládou
Jablka oloupeme a nastrouháme nahrubo nebo nakrájíme na menší kousky. Dáme do hrnce a podlejeme trochou vody stačí málo, jakmile se jablka prohřejí,... více o Jablečný chlebíček s kandovaným zázvorem
BRAMBORY: Brambory uvaříme s trochou kmínu v osolené vodě - brambory vaříme celé ve šlupce - proto je lepší mít brambory menší a podobné velikosti.... více o Valašské brambory
Recept je určen pro dortovou formu o průměru 26 cm. Nepečené těsto: Rozdrtíme nebo rozemeleme piškoty a spojíme je rozpuštěným máslem. Tuto hmotu... více o Nepečený dort s bílou čokoládou
Brambory nakrájíme na menší kousky, přidáme sůl, bobkový list, trochu kmínu a divoké koření (nové koření, tymián, oregano, případně možno nahradit... více o Bílá polévka s divokým kořením
Základ zeleninového vývaru: zelenina – rajčata, paprika, brambory a cibule. Dle chuti a toho, co máme zrovna doma. Pak můžeme přidat i další zeleninu,... více o Zeleninová polévka se smetanou