Do pekáče dávám nařezané špekáčky na ježky, které rozprostřu pravidelně po celém pekáči. Mezi ně zastrkám co nejvíce syrových brambor nařezaných na...
více o Bramborový masakr s...
Pomazánkové máslo, prolisovaný česnek a tvaroh se solí a pepřem rozšleháte vidličkou.
Podáváte na rohlíku jako jednohubky. Uvidíte že se toho vždy...
více o Česneková pomazánka - nejlepší
Oloupanou bramboru přeřízněte na půl a položte uřízlou plochou na stůl. Nařízněte několikrát na proužky a pak křížem, ale nesmíte doříznout!!!!...
více o Bramborový ježek
Je to prostě jednoduché papání. Páreček obalte nejdřív plátkem sýra, potom kolečkem šunky a nakonec trojobal, nejlépe dvakrát. Toto jinak jednoduché...
více o Párečky v kabátku
Nejdříve dám vařit vodu (3,5 litru) s 1/2 kg rýže a 1,5 kg cukru krystalu. Až se cukr rozpustí a rýže změkne, dáme do větší nádoby a přidáme tam i...
více o Arak
Smícháme slivovici s vínem, osladíme a rozmícháme. Nakonec přidejte šťávu z citrónů. V uzavřených lahvích necháme 4 týdny stát! Že to vypadá divně?...
více o Babské pití
Plechovky se salkem vložíme neotevřené do hrnce s vodou, přivedeme do varu a vaříme při mírné teplotě 2 hodiny. Vyjmeme a necháme zchladnout. Mezitím...
více o "Pravé" Baileys
Na drobno nakrájenou cibulku zpěníte na oleji, přidejte plátky nakrájených žampiónů, zasypte sladkou paprikou, osolte, opepřete a podlijte vodou. Cca...
více o Žampiónový guláš
Očištěné a omyté zelí nakrájíme na jemné nudličky. Zálivku připravíme z: oleje, hořčice, octa (asi 2-3 lžíce), soli (asi 1 a půl lžíce), pepře (1...
více o Zelný salát s cibulí a hořčicí