Okurku a kapii nakrájíme na kostičky, dáme jednotlivé porce do misek, posypeme strouhanou nivou (čím víc, tím líp), zalijeme smetanou (ne moc, aby...
více o Letní salát s nivou
Vše smícháme, tvoříme malé karbanátky, které obalujeme v mouce a na mírném plameni smažíme.
V Tunisku se podávají přelité omáčkou z rajčat (recept...
více o Kefta-arabské karbanátky
Cibuli nakrájíme najemno, zpěníme na oleji, přidáme rozmačkaný česnek a protlak. Rajčata zalijeme horkou vodou a oloupeme slupku, nakrájíme na malé...
více o Tuniská omáčka Shakshouka
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky a dáme do misky. Přidáme trochu olivového oleje, prolisovaný česnek, sojovou omáčku, sůl, pepř, mletou papriku a...
více o Špagety mojí maminky
Na oleji zprudka osmažíme osolené a opepřené kuřecí maso. Přidáme cizrnu a oloupané brambory, mírně přelijeme vodou a dusíme, dokud brambory nezměknou...
více o Tuniské těstoviny