Tohle není recept v pravém slova smyslu, jen uskutečněný povedený nápad. V domácí pekárně na program těsto si nechte vykynout vaše oblíbené či... více o Chlebové buchty
Papriky, rajčata, cibuli a česnek očistíme, trochu překrájíme, trochu osolíme a uvaříme v hrnci do měkka. Bůček vaříme v papiňáku cca 1,5 hod. ve... více o Ďábelské toasty - směs
Špek rozkrájíme na kostičky a dáme škvařit. Na rozškvařený přidáme na kostičky pokrájené žemle, opečeme a necháme vychladnout. Mléko smícháme s vejci,... více o Špekové knedlíky pro silné muže
Sýr rozdrobíme a smícháme s ostatními přísadami. Pokud je husté, můžeme zředit mlékem. Rozhodně nesolit - sýr je slaný dost! Skvělé na chleba i bílé... více o Česneková pomazánka z balkánského sýra
Vše se smíchá v pomazánku, maže se na veku či rohlíky, nahoře se zdobí ořechem nebo zavařenou jeřabinou, rybízem, mandarinkou apod. Nejlepší je dělat... více o Vídeňský krém
Housky rozkrojíme, malinko pomažeme máslem. Spodní stranu poklademe tenkými plátky hermelínu, popaprikujeme, vložíme jakýkoliv salám v jakémkoliv... více o Hermelínové housky pro věčně nedojedené dorostence
Zamícháme tvaroh se žloutkem. Do směsi přidáme nakrájený rohlík, mouku, krupici, sůl. Znovu zamícháme a pak přidáváme opatrně sníh z bílku. Z těsta... více o Ovocné tvarohové knedlíky Hňácum sajrajtum
V kastrolu mícháme na kostky pokrájené sádlo od bůčku až zesklovatí. Potom přidáme cibuli pokrájenou na kostičky, necháme zpěnit. Přidáme játra také... více o Rychlá játrová paštika
Ze všech surovin (bez mouky!) uplácat jeden knedlík a mírným varem vařit přesně 10 minut. Nemůže se nepovést a je jedlý.... více o Houskový knedlík pro nejisté kuchařky
Mouku smícháme s hodně kari a přiměřeně soli a pepře. Porce kuřete mírně osolíme a potřeme celou hlavičkou rozmačkaného česneku a pak obalíme ve směsi... více o Faustovo kuře