V hrnci rozpustíme máslo a nasypeme na něj cukr, na mírném ohni uděláme karamel, zaleme vínem a rumem, mícháme do rozpuštění. Když začne směs vařit...
více o Dámský grog
K varu přivedeme vodu, do ní rozpustíme bujón (i víc podle množství), nasypeme jáhly - na 1 l vývaru tak 100-150 g (já dávám 3 plné hrsti jáhel na 1,5...
více o Vynikajíci jáhlová česnekačka
Brambory uvaříme v slupce, oloupeme a dáme stranou. Do velkého hrnce dáme kysané zelí, zalijeme vodou ze zelí, dáme maso, bujón, houby (když jsou...
více o Vánoční Kysucká kapustnice - kyselica
Zeleninu nakráíme na středně velké kousky, příp. použijeme mraženou dle chuti. Na slabém plameni si roztopíme tak 50-100 g másla nebo ramy. Když je...
více o Zeleninová fantazie