My králíka nepečeme vcelku, ale již naporcovaného. Některé kusy prošpikujeme, jak pro koho, kdo to rád. Není nutné. Jednotlivé díly osolíme,potřeme...
více o Pečený králík se zeleninou
Houby nakrájíme na menší až střední kousky a dáme je povařit do osolené vody. Během varu sebíráme kal na povrchu. Var trvá asi 5-10 minut. Houby...
více o Kečupovo-houbová mlska z chaty
Houby nakrájíme na menší - střední kousky a 5 min. je necháme povařit v osolené vodě. Posléze je scedíme a propláchneme. Papriky vyjádrujeme a...
více o Houby v tomátě od naší Jindřišky
Dáme vařit uzená žebra v co nejméně vody. Na špeku a sádle osmažíme cibulku. Na výsmažené dáme nakrájenou kapustu a podlejeme vodou z vařeného uzeného...
více o Petry kapusta
Fazole propláchneme studenou vodou. A v nové vodě necháme namočené přes noc. Druhého dne můžeme fazole v téže vodě vařit, nebo použít vodu novou....
více o Kubánské kongri
Sušené houby namočíme v půllitru asi na hodinu do vlažné vody. Rohlíky nakrájíme na slabá kolečka. Nasáklé houby scedíme a nakrájíme na drobnější...
více o Hubník pro Rakousko
Uděláme tradiční kvásek. Cukr, žloutky, tuk utřeme do pěny a postupně se přidává mléko, mouka a naposledy kvásek. Trochu osolíme.
Důkladně promícháme...
více o Mazanec nebo vánočka
Citróny odšťavníme a šťávu uchováme ve SKLENICI! Kůru nastrouháme a přidáme asi 1/4 litru vody. Do této vody dáme i nastrouhaný, odšťavněný grep a...
více o Nevařená citrónová šťáva do vody
Povaříme hlavu a ořezy ve vodě- velice krátce (probublat) - a vodu slijeme. Maso bez sádla a kůže obereme a dáme zvlášť.
Na sádle orestujeme cibulku a...
více o Jinak rybí polévka
Nakrájenou cibuli osmažíme do sklovata na sádle a přidáme na plátky nebo nudličky očištěné slezinky s pepřem, které krátce orestujeme. Posléze...
více o Dušené slezinky - omáčka
Mrkev nastrouháme na hrubém struhadle a dáme vařit do osolené vody (asi 1/2 litru).
Během vaření připravíme světlou jíšku. Když je voda asi z poloviny...
více o Dobrá, jednoduchá, rychlá mrkev
Zelí nakrájíme na jemné proužky a dáme vařit do osolené vody spolu s asi půl lžičkou kmínu.(Zelí musí být ponořené). Během vaření na sádle orestujeme...
více o Budějická obi zelnice
Namočíme houby vlažnou vodou v půlitru (plný půllitr vody), do kterého jsme je odměřili (nemusí být namačkané).
Na sádle osmažíme cibulku, na kterou...
více o Bramborový guláš s houbami
Srdce naporcujete (podle velikosti) a každý díl prošpikujete (čím více, tím lépe). Osmažíme cibuli a vložíme srdce a osmažíme asi 3 minuty. Přilejeme...
více o Špekované srdce na víně
Na jemno nakrájenou cibuli osmažíme na sádle s máslem do sklovata.
Zatrousíme hladkou moukou, až je světlá jíška (můžeme mít jíšku udělanou předem)....
více o Buši rajská
Na sádle s máslem uděláme světlou jíšku (nepřipálit). Do jíšky postupně přimícháváme studenou vodu a přidáme kmín. Dáme Masox a necháme provařit, aby...
více o Praženka II.
Kapra bez kůže (stačí odřez), důkladně očistím od tuku semeleme na masovém strojku i s kostmi (ty se zachytí na šneku). Ve hmotě nezůstanou!!!
Vše, co...
více o Tatarák z kapra