Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a orestujeme na oleji.
Přidáme houby a majoránku a krátce prohřejeme.
Podlijeme smetanou, opět necháme...
více o Vepřové se smetanou a houbami s rýží
Na másle si osmahneme cibulku dosklovata, přidáme na plátky nakrájený česnek a krevety. Chvilku propečeme podlejeme vodou a vínem, osolíme a opepříme....
více o Krevety luxusně
Do demižonu naházím 3 kg umytích višní a zasypu 3 kg cukru, zbytek doleji převařenou vychladlou vodou. Když je tak třetina plná je potřeba cukr...
více o Višňové víno
Na večírky v letních měsících běžně připravuji pro zpestření.
Krajíc chleba namažu máslem, trochu posolím. Poté ho nakrájím na menší kousky, tak na...
více o Sedmikráskový chlebík
Arašídy velice na drobno nasekám v mixeru. Plátky masa osolím, opepřím a lehce naklepu. Poté posypu rozdrcenými oříšky a zaklepu pořádně do masa. To...
více o Vepřové maso s arašídy
Nevyloupané mandle spaříme vroucí vodou, případně chvíli povaříme, aby nam povolila slupka. Mandle postupně zbavujeme slupek. Po vychladnutí se mandle...
více o Pražené mandle
V míse si vidličkou rozmačkáme tofu, přidáme lžíci majonézy a maličko hořčice, dále rozsekanou řeřichu a dle chuti osolíme a opepříme.
Recept od ženy,...
více o Tofu pomazánka s řeřichou
Osmahneme nakrájenou cibulku do sklovata, přidáme žampiony a kapustu. Chvilku podusíme, poznáme na barvě kapusty, až bude téměř hotová, přidáme...
více o Gnocchi s žampionovou omáčkou a kapustou
Špagety uvaříme, scedíme a do hrnce přidáme lžíci másla, nakrájené olivy, lisovaný česnek, oregáno dle chuti a nakonec přidáme nastrouhaný tvrdý sýr....
více o Špagety - jednoduché, rychlé, výborné
Bůček vložíme na minutku do mrazáku, aby sádlo ztuhlo, potom kůži nařežeme na co nejmenší mřížky. Stačí pouze proříznout kůži, sádlo už řezat nemusíme...
více o Jednoduchý křupavý bůček
Na másle osmahneme mouku(uděláme jíšku), poté přídáme 0,5 litru vody a kostku masoxu. Přivedeme k varu, minutu povaříme a přidáme čerstvou, nasekanou...
více o Řeřichová polévka