Jablka nakrájíme na kostičky. Horní zelenou část čínského zelí promyjeme a nakrájíme na odpovídající kousky. Celer jemně nastrouháme, vše promícháme v... více o Salát hubnoucí manažerky
Zeleniny by mělo být od všeho přibližně stejně. Očistíme brambory, nakrájíme na kostky cca 1x1x2 cm a necháme v míse s vodou pustit přebytečný škrob.... více o Zeleninová óda na Remosku
Zázvor dle Ájurvédy pomáhá trávit mléčné produkty a doporučuje se k nim přidávat. Štiplavost zázvoru zmizí, pokud ho do jogurtu přidáme den předem.... více o Jogurt s medem a zázvorem
Nerad špiním nádobí, proto prozradím i přesný výrobní postup :-) Oloupeme a na kolečka nakrájíme cibuli, na plátky česnek a restujeme na oleji ve Woku... více o Kapusta s brambory a jablíčkem
Připravíme klasicky těsto na palačinky a vmícháme mrkvovou dřeň a batáty, vznikne těsto podobné bramborákovému. Než rozpálíme pánev, připravíme... více o Batáťáky aneb palačinky se sladkými bramborami
Oloupeme jablka, nakrájíme na kostičky či jiné tvary. Seškrábneme z řapíků celeru hrubá vlákna a nakrájíme jej napříč na tenké plátky. Jemně nasekáme... více o Salát s vůní moře
Těsto: smícháme všechny sypké suroviny, přilijeme olej a promneme, postupně dolíváme studenou vodu a prohněteme rukou přímo v míse do hustého těsta.... více o Podzimní hruškový koláč pro srdnaté kuchaře
Pohanku klasicky uvaříme ve slané vodě, 5-10 minut varu a necháme odstát pod utěrkou. Mezitím oloupeme a na kolečka nakrájíme cibuli (množství není... více o Pohanka s cibulí
Rozmixujeme na kostky rozdrobenou Nivu, rostlinné máslo a mléko na kaši. Zamixujeme celer do jemna, přidáme ořechy a jenom krátce promixujeme. Necháme... více o Osmé nebe
Nasbíráme mísu ostružin. Ostružiny v míse rozmixujeme. Kaši protlačíme přes velký středně hustý cedník. Přisladíme dle chuti a sladkosti ostružin;... více o Ostružinový krém
Semeleme mouky, smícháme s ostatními surovinami, pokud je třeba naředíme studenou vodou a zpracujeme těsto. Roztáhneme po dně velké Remosky a pečeme... více o Mrkvový celozrnný koláč s banány a mátovým krémem
V míse rozmícháme tvaroh s cukrem a skořicí. Dle návodu uvaříme pudink, smícháme jej v míse s tvarohem. Do oválných misek rozložíme podélně rozkrojené... více o Tonoucí banán
Semeleme mouky včetně soli a koření, pozor, pohanková krupka se dává do těsta celá! Přidáme hladkou bílou mouku, pohankovou lámanku a vypracujeme tuhé... více o Špaldový celozrnný chléb s pohankou
Vše kromě vejce a kvasnic zpracujeme se studenou vodou na husté těsto a necháme jej v chladu odležet nejlépe přes noc. Poté vmícháme vejce, v důlku z... více o Bombastický celozrnný makovec s mrkví
Natrháme lupení, omyjeme a nasekáme na kousky. Dáme na 3-5 minut svařit v troše vody. Mezitím oloupeme česnek a cibuli, nakrájíme na kousky,... více o Zelená miska aneb Trojí lupení
Spaříme v kastrolku rajčata, oloupeme je. Poté ve vařicí vodě uvaříme vajíčka natvrdo. Do mísy nastrouháme najemno křen a petržel, přidáme sekanou... více o Vaječný salát s jogurtem, křenem a čínským zelím
Semínka v misce zalijeme vodou a namočíme přes noc. Druhý den rozmixujeme spolu s ostatními přísadami. Použil jsem mražený česnek i petrželovou nať,... více o Fajnový mix na topinky a do salátů
Těsto: semeleme do mísy špaldu s kořením na jemno, zbytek obilí na polohrubo (pokud nemáte mlýnek na obilí, použijte celozrnnou mouku z obchodu +... více o Opravdu celozrnný jablečný koláč
Rozmixujeme celer, 1 rajče, jogurt, sůl, ocet a olej. Zbylá rajčata nakrájíme na osminky a spolu s koprem opatrně vmícháme do salátu. Nevychlazujeme.... více o Syrový salát rajčato-celerový
Brokolici a vodu zpod pařáku od oběda (např. Spařovaná zeleninová směs) přímo v hrnci rozmixujeme a přelijeme do salátové misky. Spařená rajčata... více o Krémový salát z brokolice, rajčat a vojtěšky
Motto: "Tato ranní droga sílu má jak doga!!!" Doporučený postup: řepu omyjeme štětkou a spolu s mrkví namočíme do studené vody. Omyjeme víno. Z jablek... více o Ovocný salát se šťávou
Zeleninu omyjeme, očistíme, brokolici rozebereme na růžičky a zbytek nakrájíme na větší kostičky. Na pařáku ovoníme muškátem, uvaříme do skoro měkka ... více o Spařovaná zeleninová směs s parmesánem
Placky: smícháme mouky (špaldovou, ječnou, pohankovou, kukuřičnou, amarantovou - nebo co je k dispozici), sůl a koření, vejce, olej, naředíme vodou na... více o Talíř vidím rudě, stop chuťové nudě :-)
Salát nakrájíme na kousky cca 2x2 cm, čekanku a pórek na jemná kolečka, smícháme v míse s ořechy, zalijeme olejem (olej z ořechů není nutný ale je tím... více o Ledový salát s čekankou
Do většího hrnce dáme vodu, pohanku a sítko s kořením. Pohanku vaříme přikrytou 5 minut. Mezitím nakrájíme zeleninu a žampióny (můžeme použít i... více o Hnědá pohanka se zelím a žampióny
Do širšího kastrolu nalijeme 1 dcl vody, vložíme pařák a přivedeme k varu. Na minutce stopneme 10 minut a postupně vhazujeme očištěný a na kousky... více o Zimní zeleninový salát s klíčky
Amasaké: cca 2 dny naklíčíme pšenici. Uvaříme rýži do měkka a necháme ji ještě 1/2 hodiny pod utěrkou. Rozmixujeme naklíčenou pšenici s trochou vody... více o Čokosaké na dva dny a způsoby
Čínské zelí nakrájíme na nudličky, přidáme jemně strouhaný celer a rajče nakrájené na osminky. Promícháme, zalijeme sójovou omáčkou a olejem (sezamový... více o Salát z čínského zelí, rajčete a celeru
Truhelník (trojúhelník) rozkrojíme, namažeme a sníme. Tento "recept" pro pobavení vykouzlila dcerka. Když jsem ji viděl, jak se za křeslem zaujatě cpe... více o Truhelník šmedem :-)
Čínské zelí a fenykl nastrouháme na hrubo, celer a cibuli na jemno, zalijeme sójovou omáčkou a olejem, promícháme, pokud je čas necháme 5 minut chutě... více o Minutový salát z čínského zelí a celeru
Smícháme v míse jogurt s ostatními přísadami. Rozebereme salát, propereme, natrháme na kousky a jemně vmícháme. Vynikající s topinkou se sýrem a... více o Salát z nouze - hlávkový s jogurtem
Jáhly spaříme vařicí vodou. V nové vodě přivedeme k varu, mírně vaříme bez míchání 15 minut. Necháme 30 minut dojít na vypnuté plotně pod utěrkou. Po... více o Jáhlová (pohanková) kaše nasladko
Rozmixujeme tvaroh, jogut, cukr, Granko, zázvor a fenykl na hladký krém. Čokoládu nalámeme a krátce projedeme v mixéru s krémem, aby zůstaly malé... více o Hříšné Amasaké s čokoládovým tvarohem
Naklíčíme vojtěšku, nebo ředkev, či použijeme jakékoliv jiné hotové zelené lupení podle chuti (rukola...). V mixéru smícháme pomalu tvaroh s jogurtem,... více o Jarní tvaroh s lupením
Brambory nastrouháme na jemno a slijeme přebytečnou šťávu, přistrouháme ementál, cibuli a celer, rozklepneme vejce a vmícháme mouku a koření. Hustotu... více o Bramboráky sváteční
Uvaříme pohanku do měkka nebo ještě lépe použijeme zbytek ze včera. Do mixéru vyklepneme tvaroh, přidáme 4 lžíce pohanky, 1 lžíci fenyklu, řepu, mátu,... více o Nemožná pohanka
Naklíčíme mungo fazole na délku klíčků cca 0,8 cm. Brokolici rozloupneme na malé růžičky a opereme. Kapustové listy opereme a nakrájíme na kousky.... více o Zelený salát z kapusty, brokolice a munga
Amasaké již připravíme se švestkami (nešetřit!), nebo švestky necháme přes noc ve vodě nabobtnat. Rozmixujeme všechny suroviny na hladkou pěnu.... více o Krém z Amasaké se švestkami a Ricottou
Rozmixujeme tvaroh, mléko nebo vodu, vejce, mouku, sůl a kari na hustší těsto. Cibuli a celer nakrájíme na kostičky, pórek na kolečka a vmícháme.... více o Tvarohové celeráky
Čočku vaříme v cca 1-1,5 l vody spolu s kořením, ale bez soli, asi 10 minut. Mezitím očistíme a nakrájíme na 1 cm kousky kořenovou zeleninu a oloupeme... více o Čočková polévka s rajčaty
Směs různých druhů mouky, soli a koření zalijeme trochou vody (můžeme přidat olej). Směs protřeseme, aby voda vsákla a necháme cca 10 minut odstát.... více o Chlebová placka snadno a rychle
Česnek a řepu nakrájíme na jemno. Rozmixujeme s tvarohem, brynzou, v případě potřeby zředíme podmáslím. Posypeme pórkem a kousky Koliby. Varianta:... více o Dvojsýrová pomazánka s červenou řepou
Mrkev, naklíčenou nebo namočenou čočku a koření podusíme 10 minut. Zaprášíme hladkou moukou, promícháme, odstavíme. Vyjmeme koření, případně přidáme... více o Červená čočka se sýrem
Suroviny vložíme do mixéru. Z jemně nasekaného zázvoru kápneme několik kapek do směsi. Vše rozmixujeme na nejvyšší obrátky do hladka. Na miskách... více o Kakaový termix jinak
Očistíme zeleninu. Ve Woku rozehřejeme olej s hořčičným semínkem. Mezitím na kousky okolo 1-2 cm nakrájíme mrkev, jak semínko začne vyskakovat, tak ji... více o Čína nečínsky
Naklíčenou nebo namočenou čočku spolu s ostatními surovinami uvaříme do měkka, cca 10-15 minut. Ano, je to kacířský recept, bez jíšky apod. Ale... více o Čočka dřevorubce
Mrkev nastrouháme na jemno, v robotu se sekacími noži rozmixujeme nastrouhanou mrkev a zbytek surovin na hladkou kaši. Zahustíme instantní kukuřičnou... více o Oranžová miska
Připravíme nejlépe ze zbylého hodně sladkého amasaké (příprava již byla popsána). Cca 3/4 amasaké zahustíme ovesnými vločkami a necháme chvilku v... více o Švestkový tvarožník dietní a přesto dobrý
Semletý česnek smícháme se solí, olejem a semínky v poměru cca 6:1:2:1 a naplníme do skleniček. Díky semínkům je to fajn chuťovka např. na topinky.... více o Česneková pasta III.
Hrušky oloupeme, odjádříme a nakrájíme na malé kousky. Banány vidličkou rozmačkáme v misce, přidáme mák, hrušku a zázvor a promícháme. Podle chuti... více o Ztracený banán