Na tuku dusím nakrájenou cibuli, po podušení přidám rajský protlak a připravím si gulášový základ.
Do základu přidám nakrájené maso, opražím ho,...
více o Majerův guláš
Na olivovém oleji osmahneme na velké kousky nakrájenou cibuli, vyjmeme, krátce osmahneme celer a papriku.
Maso obalíme v mouce se solí a pepřem,...
více o Hovězí daube
Cibuli nakrájíme na kolečka, česnek prolisujeme, přidáme ostatní suroviny, a připravíme marinádu. Maso pokrájené na nudličky marinujeme 48 hodin....
více o Hovězí na tymiánu
Oříšky a mandle nasekáme nahrubo. Opražíme je nasucho za stálého obracení v pánvi, přesypeme do misky a necháme vychladnout.
V kastrolu rozpustíme...
více o Anglický vánoční pudink
Na tuku vyškvaříme drobně nakrájenou uzenou slaninu. Naporcované maso opečeme po obou stranách na slanině a odložíme na teplé místo. Do výpeku přidáme...
více o Krůtí frikasé
Očištěné a na kostky nakrájané brambory uvařime v osolené vodě cca 1 l, přidáme fazole i s nálevem.
Na rozpáleném oleji zpěníme posekaný česnek,...
více o Hustá, kyselá fazolová polévka
Krajíce chleba opečeme po obou stranách na oleji do křupava. Silněji je namažeme sýrem, pokryjeme kolečky cibule a zasypeme kari kořením - nešetříme....
více o Indické topinky