Z uvedených surovin vypracujeme těsto, které dáme na 30 minut do chladu. Uvaříme pudink, necháme vychladnout. Vymícháme tuk a postupně přidáme pudink....
více o Řezané ořechy
Všechny ingredience na těsto (kromě švestek a drobenky) smícháme, dáme na plech vyložený papírem na pečení a poklademe přepůlenými švestkami. Na závěr...
více o Švestkový koláč V.
Jogurtovo-rokfortový dip: cibulku očistíme a nadrobno pokrájame. Potom ji rozmixujeme s rokforem nebo nivou, citronovou šťávou a bílým jogurtem....
více o Jogurtové dipy
Žebírka předvaříme v mírně slané vodě asi 20-30 minut. Takto zůstanou šťavnatá a po upečení budou křupavá. Potom je osušíme. Cibuli nakrájíme nadrobno...
více o Vepřová žebírka s barbecue omáčkou
Cibuli a česnek očistíme a najemno nasekáme. Potom očistíme celer, řapíkatý celer umyjeme a oba nakrájíme najemno. Olej zahřejeme a podusíme na něm...
více o Pizzaiola - rajčatová omáčka na pizzu
Těsto: vejce vyšleháme s cukrem, přidáme vodu, olej a ještě chvíli šleháme. Potom přidáme mouku s kakaem a práškem do pečiva. Pečeme při 180 °C 20...
více o Slovan kostka
Z uvedených surovin vypracujeme měkké těsto. Raději ať je trošku vlhčí, jinak posúchy nebudou chutné. Necháme odstát půl hodiny.
Potom rozdělíme na...
více o Posúchy z kyselého mléka
Suroviny na náplň vymícháme. Na utěrku rozložíme těsto, do středu dáme 2 lžíce náplně a rozetřeme. Přikryjeme dalším plátem těsta a pokračujeme, dokud...
více o Gibanica
Z jablek odstraníme jádřince, ale tak, aby nám spodek zůstal celý. Med, máslo a skořici vymícháme a palcem potřeme vnitřek jablek a potřeme je i...
více o Medová jablka
Troubu předehřejeme na 190 °C. Vyšleháme tuhý sníh z bílků, do kterého postupně přidáváme 75 g práškového cukru a dále šleháme, dokud sníh není hustý....
více o Manhattanská roláda
Vodu s tukem dáme vařit a když vře, tak vsypeme mouku a uvaříme hustou kaši, kterou necháme vychladnout. Potom vmícháme vejce a na plech vyložený...
více o Odpalované věnečky s karamelovou polevou
Do větší misky rozklepneme vejce, osolíme. Přidáme chipsy a zlehka promícháme tak, aby všechny lupínky byly namočené.
Na pánvi rozehřejeme olej a...
více o Chalupářská omeleta
Žloutky vymícháme s cukrem, postupně přidávame vodu, tuhý sníh z bílků, mouku s práškem do pečiva a kakao. Těsto vlejeme na plech vyložený papírem na...
více o Domino řezy
Trošku mouky dáme do misky, přidáme droždí, cukr a 4 lžíce jogurtu. Mícháme, dokud droždí úplně nerozmícháme. Necháme vykynout kvásek.
Potom přidáme...
více o Pikantní bábovka II.
Jeden piškot potřeme džemem (hodně) a slepíme s druhým piškotem.
Punč uvaříme z uvedených surovin a vychladlým polejeme vrch piškotu tak, aby se vše...
více o Karamelovo-punčové řezy
Orestujeme cibuli, přidáme pokrájené brambory a uvedenou zeleninu. Osolíme, opepříme a přidáme mletou papriku a vegetu.
Když jsou brambory do 2/3...
více o Rybí paprikáš se zeleninou
Všechny suroviny smícháme a uděláme těsto, které pak rozdělíme na 3 části. Rozválíme na obráceném a pomaštěném plechu a dáme péct. Pečeme podobně jako...
více o Zákusek z rajského protlaku
Z uvedených přísad vymícháme těsto a necháme 20 minut kynout.
Potom ho rozdělíme na 6 bochníků, rozválíme a rozkrájíme na trojúhelníky a širší část...
více o Pizza rohlíky
Maso nakrájíme na nudličky, přidáme rychlosůl, dobře promícháme a necháme v chladu stát do druhého dne. Druhý den najemno pomeleme.
Dáme vařit kůže do...
více o Luncheon meat
Cuketu najemno nastrouháme, vymačkáme, přidáme rohlíky pokrájené na kostky, naškrábaná nebo pomletá játra a ostatní suroviny podle chuti. Když je...
více o Záhorácké placky
Chléb opečeme na oleji, do kterého jsme přidali nakrájenou polovinu paličky česneku.
Rajčata spaříme, oloupeme, odstraníme jadérka a pokrájíme na...
více o Johanovy tousty
Maso nakrájíme na plátky, které opečeme na oleji. Osolíme a opepříme. Polovinu masa z pánve (opečeného) vyjmeme do zapékací mísy, a na prázdné místo v...
více o Alfédovy panenky