Bylinky rozmixujeme v mixéru, přidáme česnek, sůl a olej a umixujeme v pastu. Může se přidat parmazán nebo rozdrcené oříšky, ale nejlepší to je...
více o Loužnické pesto
Na oleji osmažíme do zlatova cibulku, přidáme rozmražený špenát, lehce provaříme, zalijeme mlékem (podle hrnce a počtu strávníků). Přidáme šlehačku,...
více o Špenátová krémová polévka
Ingredience na sekanou spojíme a vytvarujeme šišku, potřeme vodou a dáme do pekáče pod pokličku péct.
Po 1 hodině: slijeme vypečený tuk a přidáme...
více o Divoká sekaná
Králíka vložíme do hlubšího pekáče a zalijeme směsí z utřených česneků, soli, koření, oleje a piva.
Můžeme navrch položit plátky slaniny (nevyschne) a...
více o Pečený králík na česneku a pivu
Jablka si otočíme stopkou nahoru a bubákem dolů, lžicí nebo nožem vykrojíme jadřinec, že se nám vytvoří jablečná mistička.
Jablka pokapeme citronem,...
více o Pečená jablka II.
Na olej dáme zesklovatět cibulku, přidáme maso nakrájené na kostky, opečeme, přidáme buřty, opečeme a přidáme houby, osolíme a okmínujeme a dáme dusit...
více o Houbařův gulášek
Na pánvi opečeme zeleninu, podlijeme pomerančovou šťávou, uvaříme do měkka, přidáme halali, ještě povaříme a dáme do mixéru a pořádně rozmixujeme....
více o Obrácená svíčková
Ve velkém hrnci na oleji zesklovatíme cibulku, přidáme hovězí maso, opečeme a když pustí šťávu, podlejeme a přidáme zelí, povaříme, přidáme brambory...
více o Loužnická kyselica