Brambory uvaříme do poloměkka a nakrájíme jak jsme zvyklí (plátky, hranolky, kostičky), dáme do mísy, květák povaříme a na drobno pokrájíme, přidáme...
více o Zapečený květák se šmakounem
Kuře naporcujeme, vložíme do vymaštěného pekáčku, osolit, opepřit, posypat tymiánem. Nalít všechny tekutiny a přidat česnek.
Dáme péct asi na hodinku....
více o Kuře po francouzsku
Porce kuřete opečeme na oleji, přidáme pokrájenou cibuli a česnek, osolíme, přidáme koření a podlijeme vínem. Dusíme do měkka.
Pak přidáme protlak a...
více o Kuře po myslivecku II.
Zbytky vepřové pečeně (bůček, plecko, játra...), nebo i králika, večtně výpeku pomeleme na masovém strojku společně s cibulí, vajíčky a okurkami.
Vše...
více o Vepřová pomazánka
I. varianta: čínské zelí nakrájíme na nudličky a dáme do mísy, dále přidáme mrkev, ředkev, kedluben nastrouhané na hrubém struhadle (nemusí být...
více o Salát z čínského zelí bez zálivky
Na sádle si zpěníme cibulku, přidáme mleté vepřové maso, sůl a koření a za stálého míchání maso lehce osmažíme. Snažíme se, aby se nám nevytvořily...
více o Staročeská pochoutka v římském hrnci
Ryby nasolíme, dáme do pekáčku, posypeme kořením, přidáme kousek másla a malinko podlijeme vodou. Dáme péct do trouby, asi po 15 min. přidáme čalamádu...
více o Hejk na houbové čalamádě
Středně velké brambory i se slupkou omyjeme kartáčkem, vidličkou z obou stran napícháme, položíme do mikrovlnky na papírový ubrousek, přiklopíme...
více o Brambory z mikrovlnky
Maso nakrájíme na menší kousky, cibuli zpěníme na trošce oleje a přidáme osolené a okořeněné maso, které zprudka opečeme.
Přendáme do římského hrnce,...
více o Vepřové na houbách v římském hrnci
Piškot: žloutky s cukrem vyšleháme do pěny, postupně zašleháme horkou vodu, přidáme mouku a pomalu vmícháme sníh z bílků.
Upečeme na vymaštěném a...
více o Jahodové řezy VII.
Umytý salát natrháme do mísy a přelijeme smetanou, do které jsme zamíchali cukr, ocet a sůl, na zředění můžeme použít kapku mléka, nebo podmáslí, ale...
více o Ledový salát se smetanou
Máslo, cukr a žloutky utřeme v zadělávací míse do pěny, z droždí si připravíme kvásek. Do mísy dáme mouku, citronovou kůru, sůl, kvásek a přiléváme...
více o Mazanec - vánočka
Do připraveného římského hrnce dáme na dno pórek nakrájený na kolečka, maso rozporcujeme na menší kousky, posolíme, okořeníme a položíme na pórek....
více o Kuře v římském hrnci
Zelí nakrouháme na tenké proužky, cibuli nakrájíme na kostičky, přidáme strouhaný křen a ostatní ingredience, důkladně promícháme. Napěchujeme do...
více o Ivanovický vitamínový salát
Stehna naskládáme do pekáčku, zalijeme vodou a přikryté dáme péct. Pečeme při 180 °C asi 3/4 hodiny. Průběžné můžeme ještě podlévat, přidáme lžici...
více o Uzené krůtí stehno
Ovoce oloupeme, nakrájíme na drobné kousky, smícháme a podle chuti přidáme citron a sirup. Nemusí být vůbec. Můžeme přidat i sekané ořechy a rozinky....
více o Ovocný salát
Maso vykostíme a rozkrojíme na plátky, na másle zpěníme cibulku a usmažíme vajíčka. Každý plátek zvlášť nasolíme, potřeme hořčicí, položíme plátek...
více o Závitky z králika
Vypracované těsto vyválíme a přeneseme na vymyštěný plech. Zpola upečeme, natřeme rybízovou zavařeninou a naneseme teplou náplň. Pečeme zvolna při...
více o Čokoládové řezy II.
Do hlubokého talíře rozprostřeme lupeny hlávkového salátu, čínské zelí i s košťálem nasekáme na úzké proužky, dáme na salát, nastrouháme mrkev na...
více o Zeleninový talíř
Koleno očistit, vykostit a posolit. Dát do širokého kastrolu dusit spolu s cibulí nakrájenou na hrubo, hořčicí a zalít 1/2 piva. Za stálého míchání...
více o Koleno na pivu