Na mírném plameni rozehřejeme 2 lžíce másla, vmícháme sýr a postupně za stálého míchání přiléváme pivo. Ochutíme hořčicí a sladkou paprikou. Když směs...
více o Welsh Rabbit
Tuk rozpustíme na mírném ohni, přidáme cukr, promíchaný se solamylem a dobře promícháme. Nakonec vmícháme sušené mléko. Hmotu nalijeme do formiček,...
více o Bílá čokoláda
Chobotnici nakrájíme na menší kousky, cibuli na kolečka, česnek na plátky.
Na pánvi rozpálíme olej, vložíme cibuli, mírně orestujeme. Přidáme...
více o Chobotnice na cibulce
Chobotnice necháme z volna rozmrazit, nakrájíme na kousky. Cibuli, rajčata, papriku nakrájíme na plátky i s česnekem. V kastrolu rozehřejeme olej,...
více o Dušená chobotnice
Maso uvaříme do měkka. Hrubě umeleme, přidáme jemně umletá játra a v mléce namočené a rovnějž rozemleté žemle. Okořeníme a pečlivě rozmícháme, dle...
více o Domácí prejt
Vejce ušleháme s cukrem v hustou pěnu, přidáme mléko a ještě chvíli šleháme. Těsto přendáme do mísy, lehce vmícháme strouhaný kokos a mouku s práškem...
více o Kokosová bábovka
Na dno vymaštěnáho pekáče, poklademe na kolečka krájené syrové brambory. Na vrstvu brambor položíme naporcované kuře, které jsme pokryté plátky...
více o Majolánka
Droždí promícháme a trochou vody a mouky špetkou cukru a na teplém místě necháme vzejít kvásek (asi 30 minut).
Jakmile vykyne, promícháme ho se...
více o Šunkové grissini
Na drobno nakrájené kuřecí maso osmahneme na oleji zprudka, osolíme a ochutíme drcenou papričkou. Maso stáhneme z ohně, přidáme drobně nakrájenou...
více o Pita s kuřecím masem
Prsíčka nakrájíme na plátky (2 na 1 porci), naklepeme, osolíme, opepříme a po obou stranách opečeme na rozpáleném oleji.
Do pekáčku položíme plátek...
více o Masové řezy s nivou
Játra nakrájíme na nudličky, osmahneme na zpěněné cibulce, opepříme, smícháme s lečem.
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme, lehce...
více o Čertova kapsa
Krůtí prsa vykostíme, z masa nakrájíme větší plátky, naklepeme je, osolíme, opepříme. Na jednu polovinu plátku navršíme směs z hrubě nastrouhaného...
více o Amor
Do masa nařízneme ostrým nožem několik otvorů, část otvoru rozřízneme rukojetí větší měchačky a vyplníme je párky nebo klobásou. Do zbývajících otvorů...
více o Okaté maso
Nastrouhanou nivu a sýr promícháme s prolisovaným česnekem, vejcem, hladkou moukou a bazalkou. Z těsta tvoříme placičky, které obalíme v trojobalu a...
více o Placičky z nivy
Hermelíny nastrouháme najemno, přidáme vejce, 2 lžíce strouhanky, sůl, majoránku, pepř, prolisovaný česnek a vše rozmícháme na sředně hustou hmotu....
více o Hermelínové karbanátky
Obojí maso nakrájíme na malé kostičky, osolíme a opepříme. Na polovině sádla a pokrájené slanině, usmažíme dozlatava jemně nakrájenou cibuli. Přidáme...
více o Hornoslezský bigos
Vepřovou kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme, nakrájíme na jemnější nudličky, osolíme, zakapeme olejem a necháme chvíli odležet.
Na pánvi rozehřejeme...
více o Hustopečský flamendr
Nejdříve si uděláme máslový krém: v misce ušleháme moučkový cukr s máslem do hladka, přidáme trochu mléka a kakaa a spojíme v hladkou hmotu. Mleté...
více o Tučnáci
Maso naklepeme, osolíme. Na másle orestujeme žampiony, na nudličky krájené spolu se šunkou, tyto dvě suroviny dobře promícháme a zalejeme 2...
více o K prasknutí nacpaný řízek
Na čtvrtky nakrájený květák vaříme v osolené vodě asi 10 minut. Pórek nakrájíme na kolečka. Začneme urovnávat jednotlivé suroviny do zapékací nádoby,...
více o Květák zapékaný se sýrem
Do šejkru dáme veškerý alkohol a dle chuti cukru a citronovou šťávu, dobře promícháme. Koktejlové třešně necháme 20 minut předem naložené v ginu, poté...
více o Mon Amore Salut
Do sklenice nalijeme vaječný konak a opatně přeléváme kávou a ginem. Zvlášt si vyšleháme z mléka a cukru mléčnou pěnu, kterou navršíme na nápoj....
více o Bel Ami koktejl