Nudle jsou velmi všestrannou přílohou rozmanitých druhů. Pokud pomineme polévkové nudle, které stojí zvlášť, zbývají nudle těstovinové klasické, které známe jako tagliatelle, papardelle nebo fettuccine. Liší se především svou šířkou a podávají se k omáčkám.
Další typ nudlí jsou asijské. Ty najdete pod názvem skleněné nebo rýžové a používají se v pokrmech se smaženými nudlemi, které se kombinují se zeleninou, masem i vejci. Asi nejznámější je skvělý pokrm Pad Thai. Stále častěji se objevují také recepty japonských pohankových nudlí soba a ještě více pšeničných nudlí undon. Ladí s rozmanitými pokrmy a jejich příprava je nenáročná.
Do hrnce dáme vařit tagliatelle na al dente. Lososa si nakrájíme na nudličky. Těstoviny slijeme a v jedné pánvi smícháme s lososem a sýrem. Přidáme... více o Tagliatelle s uzeným lososem a cottage cheesem
Tagliatelle uvaříme al dente ve vroucí osolené vodě. Chřest si uvaříme v malém množství vody tak aby se nerozvařil. Na oleji krátce orestujeme... více o Tagliatelle po středozemsku
Těstoviny uvaříme, fazolky povaříme. Mezitím nakrájíme šunku. Po scezení těstovin a fazolek všechny suroviny smícháme dohromady.... více o Tagliatelle se šunkou, fazolkami a sýrovou omáčkou
Kuřecí prsa nakrájíme na delší nudličky, osolíme a promícháme s kari. Uvaříme dlouhé nudle. Masíčko opékáme na rozpáleném oleji ve větší pánvi. Do... více o Fetuccini
Na malé kousky pokrájenou rybu a šlehačku povaříme asi 10 minut. Přidáme koření, česnek a křen, dle chuti osolíme. Nakonec přidáme na 5 mm nakrájené... více o Tagliatelle s lososem
Nakrájíme houby, prolisujeme česnek a osmažíme na pánvi, dokud nám houby nezměknou. Zatímco smažíme, uvaříme si v hrnci vodu a uvaříme těstoviny. Když... více o Tagliatelle se špenátem a houbovou omáčkou
Z uvedených ingrediencí vymícháme metličkou těsto (jako na palačinky), upečeme pozvolna na tuku na pánvičce z obou stran jako omeletu. Po upečení... více o Celestýnské nudle do polévky
Papriky očistit a nakrájet na kostky, česnek na plátečky. Kuřecí maso osolit grilovací směsí a osmahnout po obou stranách na oleji. Vyjmout a ve... více o Papardelle s kuřecími prsíčky
Na pánvi osmahneme maso, přidáme zeleninu a žampióny a zakapeme sojovou omáčkou, přidáme asi 4 lžíce vody a necháme chvilku dusit. Mezitím uvaříme... více o Čínské nudle s masem a žampióny
Na pánvičce osmahneme cibulku, pak k ní přihodíme dle chuti slaninu nebo jiné maso a to omahneme. Potom na pánvičku vsypeme větší kus nastrouhané Nivy... více o Papardele se sýrovou omáčkou
Lilky nakrájíme na plátky asi 6 mm silné a osmažíme je na pánvi po obou stranách. V kastrolu zpěníme na másle a olivovém oleji cibuli, přidáme rajčata... více o Fettucine po sicilsku
Omyté kuře vložíme do 3/4 l vlažné osolené vody, chvíli povaříme a potom přidáme očištěnou kořenovou zeleninu a koření a společně vaříme do měkka.... více o Kuřecí vývar s domácími nudlemi
Cuketu očistíme a nakrájíme na kostičky, oloupanou cibuli nakrájíme najemno. Obojí 10 minut podusíme na másle, zahustíme jíškou, krátce povaříme,... více o Nudle s cuketou a šunkou