• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Maso & ryby & mořské plody

Recepty z bílého, červeného i rybího masa – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Recepty z bílého, červeného i rybího masa – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Maso je základní gastronomickou surovinou. Jeho konzumace je však předmětem noha teorií i sporů. Jeho vliv na zdraví je prokázán kladný i záporný. Kromě zdravotních hledisek, někteří upozorňují na nemožnost dlouhodobé konzumace masa v současném množství, zejména vepřového, hovězího a kuřecího a propagují změny stravovacích návyků třeba větší konzumací hmyzu.

Někteří také maso úplně jíst odmítají. Vegetariáni jsou dvojího typu. Jedni maso nejedí ze zdravotních důvodů. Druzí je nejedí z principu, ať už je to nesouhlas s velkochovy nebo zkrátka problém s konzumací zvířat.

Neexistuje oblíbenější a přitom rozporuplnější potravina. Z gastronomického hlediska je maso však nezastupitelnou surovinou, která má rozhodně v jídelníčku každého labužníka a gurmána své místo.

Maso Ryby Uzeniny & mleté maso Mořské plody (Dary moře)
Segedínské kotlety z Pešti

Segedínské kotlety z Pešti

Naklepané kotlety prudce opečeme na oleji a přendáme na talíř. Do výpeku dáme nakrájenou cibuli o osmahneme, přidáme mletou papriku - nemusí být mnoho... více o Segedínské kotlety z Pešti

Dobroučké rizoto

Dobroučké rizoto

Cibuli a krkovičku nakrájíme, okořeníme a osmažíme. Mezitím v 1/2 l vody rozpustíme masox, ve druhém 1/2 l vody jiný bujon. Do pekáčku dáme osmažené... více o Dobroučké rizoto

Slaniňáky

Slaniňáky

Maso nakrájíme na špalíčky, dáme do misky, osolíme, opepříme a přidáme asi 1 lžíci hořčice, vše promícháme a nechame chvíli odležet. Zapékací mísu... více o Slaniňáky

Kotlety plněné sýrem

Kotlety plněné sýrem

Kotlety nařízneme až ke kosti, lehce naklepeme. Vnitřek kapsy lehce osolíme a opepříme. Vnitřek vyložíme plátkem eidamu. Nadrobíme nivu, smícháme... více o Kotlety plněné sýrem

Kung Pao II.

Kung Pao II.

Prsíčka nakrájíme na nudličky, posypeme kari kořením, pokapeme sojovou omáčkou a necháme odležet. Poté opečeme na pánvi a přidáme pórek a lečo.... více o Kung Pao II.

Zapečené brambory po maďarsku

Zapečené brambory po maďarsku

Brambory uvaříme ve slupce a nakrájíme na plátky. Vejce uvařit natvrdo, také nakrájet na plátky. Do zapékací mísy dáme vrstvu brambor, posolíme... více o Zapečené brambory po maďarsku

Dušené masové kostky v troubě

Dušené masové kostky v troubě

Kostky masa, brokolici pokrájenou na růžičky dáme do zapékací mísy, rozdrobíme sýr, opepříme, zalijeme šlehačkou a dáme do trouby. Dusí se asi 1... více o Dušené masové kostky v troubě

Dívčí tajemství

Dívčí tajemství

Řízky naklepeme, osolíme, opepříme a na špetku nože kari koření. Opečeme na 1 a 1/2 lžíci másla 4-6 min. po každé straně. Poté maso vyjmeme a uchováme... více o Dívčí tajemství

Krůtí játra se zeleninou

Krůtí játra se zeleninou

Krůtí játra odblaníme a nakrájíme na větší kousky. Dáme smažit na pánev s rozpáleným olejem, posypeme Gyros kořením a zakápneme worchesterem. Hotová... více o Krůtí játra se zeleninou

Vepřové pizza kapsy

Vepřové pizza kapsy

Vepřové plátky po straně nařízneme a vyvoříme "kapsu". Osolíme a opepříme. Připravíme náplň - smícháme rozetřený česnek, na drobno nakrájené kapie či... více o Vepřové pizza kapsy

10 minut
Maďarské uzené brambory se zakysanou smetanou

Maďarské uzené brambory se zakysanou…

Brambory nakrájíme na tenké plátky. Poté nastrouháme sýr, nakrájíme uzené maso na malé kostičky, vše smícháme a necháme odležet v lednici asi 10 minut... více o Maďarské uzené brambory se zakysanou smetanou

Valašské frgály od babičky Martičky z Hovězí

Valašské frgály od babičky Martičky z…

Připravíme kvásek a smícháme ho s ingrediencemi na těsto. Těsto propracovat do hladka a nechat vykynout. Minimálně jej ještě jednou promísíme a... více o Valašské frgály od babičky Martičky z Hovězí

Kuře a la Milota

Kuře a la Milota

Kuře omyté a osolené položíme na pekáč vysypaní solí - dáme grilovat. Tarhoňu dáme na rozpálený olej opražit do hněda, pak zalijeme vodou + 1 cm navíc... více o Kuře a la Milota

Vynikající dietní těstovinový salát

Vynikající dietní těstovinový salát

Těstoviny uvaříme. Během vaření si nakrájíme na kostičky okurek, rajčata šunku a sýr najemno. Těstoviny scedíme, (já neproplachuju, aby se rozpustil... více o Vynikající dietní těstovinový salát

Rychlý oběd

Rychlý oběd

Na oleji zpěníme cibuli, zaprášíme moukou, trochu opražíme a zalejeme cca 1,2 l vody. Přivedeme k varu, přidáme konzervované žampiony a kyselé okurky... více o Rychlý oběd

Fořtovka

Fořtovka

Odblaněné hovězí maso nakrájíme na drobné kostky nebo nudličky. V kastrolu na oleji zpěníme nasekanou cibuli, přidáme maso a restujeme tak dlouho, až... více o Fořtovka

Dračí maso

Dračí maso

Kuřecí řízky opláchneme a nakrájíme na kousky. Klobásu nakrájíme na kolečka a opečeme na pánvi. Opečenou klobásu vyjmeme a na vypečeném tuku... více o Dračí maso

Plněný kuřecí řízek II.

Plněný kuřecí řízek II.

Řízky lehce naklepeme a opatrně do nich vyřízneme kapsu (nebo tence rozklepeme a náplň položíme na jednu polovinu, druhou překryjeme a sklepneme... více o Plněný kuřecí řízek II.

Špagety s kuřecí nohou na leču

Špagety s kuřecí nohou na leču

Z kuřecí nožky odstraním kůži. Na olivovém oleji krátce opeču maso, okořením, podleji vodou a přidám zeleninovou směs Tompu, popř. lečo. Vše dusím v... více o Špagety s kuřecí nohou na leču

Gnocchi s kuřecím masem a boloňskou omáčkou

Gnocchi s kuřecím masem a boloňskou…

Kuřecí plátek nakrájím na kostičky a opeču na pánvičce na sucho. Až maso zbělá, přidám maggi boloňskou omáčku a nechám asi 10 minut dusit pod... více o Gnocchi s kuřecím masem a boloňskou omáčkou

Závitky Hanácké selky

Závitky Hanácké selky

Maso nakrájíme na větší plátky a rozklepeme paličkou. Každý plátek lehce potřeme česnekovou pastou, popepříme, obložíme anglickou slaninou, kousky... více o Závitky Hanácké selky

30 minut
Švýcarské těstoviny na bazalce

Švýcarské těstoviny na bazalce

Řízky pokrájíme na malé nudličky, osolíme a orestujeme na másle. Přidáme dle chuti bazalku (já dávám cca 2 kávové lžičky), smetanu a dusíme ještě... více o Švýcarské těstoviny na bazalce

Pečený králík se žampiony

Pečený králík se žampiony

Porce králíka potřeme česnekem rozetřeným se solí. Necháme nejméně 1 hodinu působit. Cibuli a žámpiony nakrájíme na tenké plátky. Bůček nakrájíme na... více o Pečený králík se žampiony

Královské kapsy

Královské kapsy

Řízky naklepeme, osolíme, opepříme, poklademe plátky šunky a hermelínem, přehneme napolovic a pevně spíchneme párátky. Prudce opečeme na oleji,... více o Královské kapsy

Jednoduchá čína po čínsku

Jednoduchá čína po čínsku

Maso nakrájíme na větší kostičky, osolíme a opepříme. V misce si připravíme těstíčko z vejce a odpovídajícího množství solamylu tak, abychom dosáhli... více o Jednoduchá čína po čínsku

Kuře Liberto

Kuře Liberto

Maso na nudličky. Posypat solí, cukrem, solamylem, přidat česnek a prudce opečeme. Přidáme zelí na nudličky. Podlijeme vývarem a dusíme do měkka. Na... více o Kuře Liberto

Pečená játra na cibulce

Pečená játra na cibulce

Na pekáč nalejeme olej (ne aby to v tom plavalo). Cibuli nakrájíme na kolečka (trošku silnější) a rozprostřeme po pekáči. Játra nakrájíme na větší... více o Pečená játra na cibulce

Anglický květákový mls

Anglický květákový mls

Květák uvaříme do skoro měkka, nakrájíme jako na mozeček a dáme do větší mísy. Na olivovém oleji osmahneme kuře s curry a muškátovým ořechem.... více o Anglický květákový mls

Kuře tak trochu jinak

Kuře tak trochu jinak

Kuře omyjeme a lehce osušíme. Připravíme nádivku. Na rozehřátém oleji orestujeme drobně nakrájenou cibulku a nakrájené žampiony. Mezitím připravíme do... více o Kuře tak trochu jinak

Kuřecí prsíčka s překvapením

Kuřecí prsíčka s překvapením

Naklepeme kuřecí maso - lépe je ho naříznout tak, aby zabíralo co největší plochu a nebylo vysoké (z praktických důvodů přípravy). Každou papriku... více o Kuřecí prsíčka s překvapením

Kotlety po normandsku

Kotlety po normandsku

Naklepané osolené a opepřené kotletky opečeme na másle. Mezitím oloupeme a nakrájíme jablka, která naskládáme do máslem vymazané zapékací mísy,... více o Kotlety po normandsku

Revizní hovězí

Revizní hovězí

Česnek oloupeme, našpikujeme stroužky do špalíku masa. Osolíme. Olej rozehřejeme přidáme maso a opečeme ze všech stran. Do kastrolu s poklicí dáme... více o Revizní hovězí

Ostrá směs s kedlubnami

Ostrá směs s kedlubnami

Na olej dáme nakrájenou cibuli a na nudličky nakrájené maso, osolíme, přidáme chilli a necháme dusit. Nejprve ve vlastní šťávě a pak pomalu podléváme... více o Ostrá směs s kedlubnami

Kuřecí klasika

Kuřecí klasika

Na pánvi necháme na oleji zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na malé kousky nakrájené kuřecí maso (může být i krůtí nebo vepřové),... více o Kuřecí klasika

Skvělé kuřecí kousky se šlehačkou

Skvělé kuřecí kousky se šlehačkou

Kuřecí maso nakrájíme na kousky, cibuli na kolečka, nebo půlkolečka a obojí zároveň dáme na pánev s olejem, dobře zakapeme sladkou sójovou omáčkou a... více o Skvělé kuřecí kousky se šlehačkou

120 minut
Hospodská svíčková na smetaně

Hospodská svíčková na smetaně

Opláchnuté díly masa protkneme slaninou a osolíme. Očištěnou zeleninu a cibuli nakrájíme na plátky, mírně osmahneme na tuku, přidáme maso, krátce je v... více o Hospodská svíčková na smetaně

40 minut
Divoké závitky v římském hrnci

Divoké závitky v římském hrnci

Do namočeného římského hrnce naskládáme směs tenkých plátků zeleniny - mrkve, celeru, cukety a dvou cibulí. Nejlépe a nejrychleji je pořídíme na... více o Divoké závitky v římském hrnci

Kuřecí kůže po čínsku

Kuřecí kůže po čínsku

Kůže nejdříve uvaříme v mírně osolené vodě asi 20 minut. Kůže by něměly být příliš měkké a rozvařené. Vychladlé je pak nakrájíme na jemné nudličky a... více o Kuřecí kůže po čínsku

Těstoviny s houbami a sýrem

Těstoviny s houbami a sýrem

Čerstvé houby očistíme a nakrájíme, osolíme, okmínujeme a udusíme na rozškvařené slanině. Houby potom promícháme s uvařenými těstovinami. A dle... více o Těstoviny s houbami a sýrem

Krabí karbanátky

Krabí karbanátky

Tyčinky nasekáme na velmi drobné kousky a smícháme s ostatními surovinami. Směs důkladně promícháme a necháme asi půl hodiny uležet v lednici. Po... více o Krabí karbanátky

Petry kapusta

Petry kapusta

Dáme vařit uzená žebra v co nejméně vody. Na špeku a sádle osmažíme cibulku. Na výsmažené dáme nakrájenou kapustu a podlejeme vodou z vařeného uzeného... více o Petry kapusta

40 minut
Bramborový salát pro jaterní dietu

Bramborový salát pro jaterní dietu

Brambory uvaříme ve slupce, necháme vystydnout. Kuřecí prsa, pórek, očištěnou petržel, celer a mrkev uvaříme do měkka v mírně osolené vodě. Brambory... více o Bramborový salát pro jaterní dietu

Kuřecí závitky pro jaterní dietu

Kuřecí závitky pro jaterní dietu

Kuřecí prsa rozřízneme na roládu, naplníme nakrájenými paprikami a rajčaty, přidáme kousek zázvoru (podle chuti), lžičku másla. Roládku zabalíme do... více o Kuřecí závitky pro jaterní dietu

Vepřové na hlívě pro jaterní dietu

Vepřové na hlívě pro jaterní dietu

Nakrájíme hlívu ústřičnou, kýtu na plátky, pórek na kolečka. Dáme do hrnce, přidáme kmín, špetku soli a vše uvaříme do měkka. Zahustíme strouhankou.... více o Vepřové na hlívě pro jaterní dietu

Houbičková omáčka s kuřecím masem

Houbičková omáčka s kuřecím masem

Prsíčka nakrájíme na kostičky, osolíme a zprudka orestujeme na pánvičce a dáme bokem. Na oleji opražíme cibulku nakrájenou na kostičky a přihodíme... více o Houbičková omáčka s kuřecím masem

Masíčko s citronovou šťávou

Masíčko s citronovou šťávou

Krůtí prsíčka nebo libové vepřové maso omyjeme, nakrájíme na kousky, trochu osolíme a osmahneme na pánvi na olivovém oleji. Očistíme a najemno... více o Masíčko s citronovou šťávou

45 minut
Kuřecí steak s fazolkovo-slaninovou čepičkou

Kuřecí steak s fazolkovo-slaninovou…

Kuřecí řízečky jemně naklepeme, osolíme, opepříme a dle chutí přidáme koření. Fazolky chvilku povaříme v osolené vodě. Do kastrůlku dáme trochu oleje... více o Kuřecí steak s fazolkovo-slaninovou čepičkou

Šašlikové špízy

Šašlikové špízy

Krkovici nakrájíme na kostky velikosti ořechu a dáme do hrnce, přidáme na jemno nasekanou cibuli a ocet s vodou v poměru 1:1 a zalijeme tak asi do... více o Šašlikové špízy

Rybí filé zapečené se sýrem

Rybí filé zapečené se sýrem

Porce rybího filé osolíme, opepříme a opečeme na osmažené cibuli po obou stranách. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji mlékem,... více o Rybí filé zapečené se sýrem

Masová směs v alobalu

Masová směs v alobalu

Cibuli nakrájíme na drobno. Brambory uvaříme ve slupce a po vychladnutí je oloupeme a nakrájíme na plátky. (Brambory mohou být i syrové). Rajčata... více o Masová směs v alobalu

  • Předchozí stránka
  • 1
  • ...
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • ...
  • 193
  • Další stránka

Doporučujeme

30 minut
Šťavnaté masové koule s parmazánem a rajčaty

Šťavnaté masové koule s parmazánem a…

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Poslední sledované recepty

178
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
66
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
49
Bramborový guláš s hlívou
Bramborový guláš s hlívou
33
Chřestový salát s vejcem
Chřestový salát s vejcem
32
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…

Zajímavé články

Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi nejkrásnějšími
Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi…
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se za nimi skrývá?
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se…
Recept na nakládané ředkvičky. Užijte si křupavou superpotravinu po celý rok
Recept na nakládané ředkvičky. Užijte si křupavou…
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
AHA.cz Životní změna u Leoše Mareše: Končí!

Životní změna u Leoše Mareše: Končí!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Květnový úplněk ve Štíru zacílí na oblast vztahů, sexu a emocí. Nezadaní se mají na co těšit!

Květnový úplněk ve Štíru zacílí na oblast vztahů, sexu a emocí. Nezadaní se mají na co těšit!

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Jiří Bartoška (†78): Smrt na morfiu!

Jiří Bartoška (†78): Smrt na morfiu!

SportRevue.cz 15 nejpopulárnějších sportů na světě. Lední hokej v popředí nehledejte

15 nejpopulárnějších sportů na světě. Lední hokej v popředí nehledejte

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Květnový úplněk ve Štíru zacílí na oblast vztahů, sexu a emocí. Nezadaní se mají na co těšit!

Květnový úplněk ve Štíru zacílí na oblast vztahů, sexu a emocí. Nezadaní se mají na co těšit!

  • Recepty.cz
  • Maso & ryby & mořské plody
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact