• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Maso & ryby & mořské plody

Recepty z bílého, červeného i rybího masa – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Recepty z bílého, červeného i rybího masa – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Maso je základní gastronomickou surovinou. Jeho konzumace je však předmětem noha teorií i sporů. Jeho vliv na zdraví je prokázán kladný i záporný. Kromě zdravotních hledisek, někteří upozorňují na nemožnost dlouhodobé konzumace masa v současném množství, zejména vepřového, hovězího a kuřecího a propagují změny stravovacích návyků třeba větší konzumací hmyzu.

Někteří také maso úplně jíst odmítají. Vegetariáni jsou dvojího typu. Jedni maso nejedí ze zdravotních důvodů. Druzí je nejedí z principu, ať už je to nesouhlas s velkochovy nebo zkrátka problém s konzumací zvířat.

Neexistuje oblíbenější a přitom rozporuplnější potravina. Z gastronomického hlediska je maso však nezastupitelnou surovinou, která má rozhodně v jídelníčku každého labužníka a gurmána své místo.

Maso Ryby Uzeniny & mleté maso Mořské plody (Dary moře)
Rychlí utopenci

Rychlí utopenci

Špekáčky oloupeme, podélně rozčtvrtíme a nakrájíme na tenčí kolečka, cibule taktéž. Okurky nakrájíme nadrobno. Vše dáme do mísy, přilijeme Moravanku i... více o Rychlí utopenci

Bůčková roláda V.

Bůčková roláda V.

Do mletého bůčku rozklepneme vejce, přidáme rozmačkaný česnek a dochutíme vegetou. Do směsi mužeme přidat nakrájený pórek, uvařené vajíčko, hrášek -... více o Bůčková roláda V.

45 minut
Karbanátky s feta sýrem a okurkovou salsou

Karbanátky s feta sýrem a okurkovou…

Karbanátky: česnek nasekáme na jemno, feta sýr nahrubo rozdrobíme rukou a vpracujeme vše společně se všemi ingrediencemi do mletého masa, necháme... více o Karbanátky s feta sýrem a okurkovou salsou

45 minut
Pikantní rybí filé s hlívou ústřičnou

Pikantní rybí filé s hlívou ústřičnou

Filé okořeníme, houby očistíme a cibuli nakrájíme na půlkolečka. Na dno zap. mísy klademe střídavě. cibuli, houby, rybu a končíme cibulí a houbama.... více o Pikantní rybí filé s hlívou ústřičnou

60 minut
Kuře po korsicku

Kuře po korsicku

Na oleji osmažíme na plátky nakrájený česnek, vyjmeme ho a odložíme na později. Do oleje vložíme porce kuřete, které jsme zbavili kůže, osolili a... více o Kuře po korsicku

20 minut
Pstruzi na červeném víně

Pstruzi na červeném víně

Očištěné žampiony nakrájíme na tenké plátky a cibuli nakrájíme na drobno. V rozehřátém másle necháme cibuli zesklovatět, přidáme žampiony a společně... více o Pstruzi na červeném víně

45 minut
Novohradský plátek

Novohradský plátek

Maso nakrájíme na plátky (tučné části odkrojíme, nakrájíme, vyškvaříme a použijeme místo tuku), maso osolíme, opepříme a opečeme na tuku. Potom... více o Novohradský plátek

15 minut
Šunková pěna II.

Šunková pěna II.

Šunku jemně umeleme a našleháme spolu s máslem do pěny. Potom vmícháme ušlehanou šlehačku, dochutíme solí a bílým pepřem podle chuti.... více o Šunková pěna II.

60 minut
Kuřecí majonéza

Kuřecí majonéza

Kuře uvaříme, vykostíme, zbavíme kůže a umeleme. Do vychladlého přidáme nastrouhaný celer a okurky (obojí můžema také umlít). Osolíme, přidáme pepř a... více o Kuřecí majonéza

Lososová, sardelová a rajská pěna

Lososová, sardelová a rajská pěna

Tvaroh, máslo, sůl (minimum), cibuli dobře našleháme a nakonec lehce vmícháme ušlehanou šlehačku. Rozdělíme na tři díly. Do jednoho vmícháme lososa,... více o Lososová, sardelová a rajská pěna

20 minut
Výborný kuřecí salát

Výborný kuřecí salát

Všechny ingredience nakrájíme na malé kostičky, osolíme, opepříme a smícháme s majolkou a jogurtem. Lepší je ho nechat alespoň přes noc odležet. ... více o Výborný kuřecí salát

30 minut
Salát ze sojových bobů

Salát ze sojových bobů

Nejprve si připravíma zálivku. Všechny ingredience smícháme a necháme přejít varem.Uvařené boby smícháme s nakrájeným salámem, cibulí a okurkami.... více o Salát ze sojových bobů

45 minut
Kuřecí křídla na zelí

Kuřecí křídla na zelí

Do pekáče dáme vrstvu zelí s přiměřenou dávkou láku, na to poté kolečka cibule a na cibuli položíme osolené a opaprikované křídla nebo jakékoliv maso.... více o Kuřecí křídla na zelí

Kuřecí stehýnka na sladko

Kuřecí stehýnka na sladko

Kuřecí stehýnka očistíme a osolíme. Zalejeme 300 ml černého piva a 4 lžícemi kečupu. Pečeme asi 35 minut. Během pečení stehýnka obracíme a poléváme... více o Kuřecí stehýnka na sladko

Mňamka na špagety II.

Mňamka na špagety II.

Maso nakrájíme na menší kostičky, pórek i se zelenou částí na kolečka. Pórek dáme na pánev s troškou oleje a podusíme. Mezitím dáme maso do misky,... více o Mňamka na špagety II.

Pikantní kuřecí s nivou

Pikantní kuřecí s nivou

Na rozpáleném oleji do měkka osmažíme maso nakrájené na kousíčky. Opepříme, přidáme nastrouhanou nivu a roztavíme. Přidáme šlehačku a kečup, povaříme.... více o Pikantní kuřecí s nivou

Kuře na cibuli

Kuře na cibuli

Kuře rozdělíme podle velikosti asi na 8 dílů. Do silnostěnné nádoby dáme nakrájenou cibuli a nasucho ji smažíme až začne růžovět. Pak teprve přidáme... více o Kuře na cibuli

Králík pro labužníky

Králík pro labužníky

Očištěného králíka naporcujeme, osolíme a po jedné straně potřeme paprikou. V kastrolu rozpustíme 100 g nakrájené slaniny a porce králíka na ní prudce... více o Králík pro labužníky

Indické kuře podle Carmen Mayerové

Indické kuře podle Carmen Mayerové

Kuřecí žízky naklepeme, trošičku osolíme a orestujeme na oleji s přepušťěným máslem do zlatova. Pak je pokapeme sojovou omáčkou a posypeme mletou... více o Indické kuře podle Carmen Mayerové

Rychlé těstoviny s tuňákem

Rychlé těstoviny s tuňákem

Vřetýnka uvaříme v osolené vodě, scedíme. Do hrnce dáme konzervu tuňáka, zahřejeme, pak přidáme těstoviny, okořeníme kořením na špagety, dále dáme... více o Rychlé těstoviny s tuňákem

Kuřecí křidélka s medem

Kuřecí křidélka s medem

Vytvoříme si marinádu - med, sojovka, olej, koření, sůl, pepř... Křidélka vložíme do této marinády - NEJLÉPE PŘES NOC. Pečeme (jako obvykle), až jsou... více o Kuřecí křidélka s medem

Maso na hořčici

Maso na hořčici

Maso nakrájíme na menší kostky, klobásy na kolečka, osolíme, opepříme a naložíme alespoň na hodinu (i déle, já si to připravím večer a druhý den peču)... více o Maso na hořčici

60 minut
Pangas v sýrovo-smetanové omáčce

Pangas v sýrovo-smetanové omáčce

Rozmražené filé nakrájíme na nudličky o síle prstu, zakapeme citronovou šťávou, posypeme grilovacím koření a promícháme. Necháme chvíli uležet. Do... více o Pangas v sýrovo-smetanové omáčce

Králík na houbách (žampionech)

Králík na houbách (žampionech)

Špek nadrobno nakrájený necháme restovat do sklovata, přidáme porce králíka, restujeme po obou stranách až má zlatavou barvu, ještě na pánvi porce... více o Králík na houbách (žampionech)

Kuřecí se žampiony

Kuřecí se žampiony

Na pánvi rozehřejeme tak centimetrový plátek másla, na něm orestujeme cibulku nakrájenou na větší kousky. Přidáme okořeněné maso s česnekem, později... více o Kuřecí se žampiony

Gurmánské medajlonky

Gurmánské medajlonky

Maso omyjeme a osušíme, nakrájíme na plátky dle libosti. Marinádu smícháme a namočíme do ní maso a šup s tím do lednice. Za 24 hodin si rozpálíme gril... více o Gurmánské medajlonky

Sýrové kuřecí řízečky

Sýrové kuřecí řízečky

Maso osolíme, opepříme a dáme opékát na pánev s rozpáleným olejem. Opečeme z obou stran, aby maso bylo téměř hotové, poté přímo na maso dáme plátky... více o Sýrové kuřecí řízečky

Zapečený a upečený ruský losos

Zapečený a upečený ruský losos

Plátky lososa očistíme, osolíme a položíme na pekáček. Na pánvi na trošce oleje zesklovatíme na kostičky nakrájenou cibulku a papriku, vše rovněž... více o Zapečený a upečený ruský losos

Vepřová pečeně s petrželkovou krustou

Vepřová pečeně s petrželkovou krustou

Maso našpekujeme (v případě kýty), posypeme steakovým kořením, podlejeme vodou a vcelku pečeme téměř do měkka. Smícháme všechny ingredience na krustu ... více o Vepřová pečeně s petrželkovou krustou

Zabíjačkové zelí

Zabíjačkové zelí

Na kostky (3x3 cm) pokrájené maso osmahneme na tuku, vyjmeme, osmahneme pokrájenou cibuli (nemusí být úplně nadrobno), poprášíme paprikou, vložíme... více o Zabíjačkové zelí

Velikonoční sekanina

Velikonoční sekanina

Maso uvaříme (část vepřového nechat syrové, lépe to váže a sekanina se nerozpadá) pokrájíme na kousky, nakrájené rohlíky navlhčíme vývarem z masa, z... více o Velikonoční sekanina

Bazalková kuřecí stehýnka s voňavou ratatouille

Bazalková kuřecí stehýnka s voňavou…

Troubu rozpálíme na 200 °C. Stehýnka omyjeme a osušíme. Vetřeme do nich sůl a pepř. Kůžičku na stehýnkách nakrojíme a vsuneme pod ni po lístku bazalky... více o Bazalková kuřecí stehýnka s voňavou ratatouille

Kuřecí řízky Avery Island

Kuřecí řízky Avery Island

Řízky dáme do mísy, nasolíme, okořeníme kari kořením, přidáme trochu divokého koření, tabasco a sojovou omáčku. Necháme přes noc takto naložit. Druhý... více o Kuřecí řízky Avery Island

Arabské lodičky pide s různými náplněmi

Arabské lodičky pide s různými…

Droždí rozpustíme s cukrem a polovinou vody, necháme na teplém místě stát asi 10 minut než se vytvoří kvásek (jsou viditelné bubliny). Ve velké míse... více o Arabské lodičky pide s různými náplněmi

Aténské citronové kuře

Aténské citronové kuře

Kuřecí stehna (porce), cibuli nakrájenou na čtvrtky a na normální kusy nakrájené brambory dáme na velký hluboký plech. Citronovou štávu, vodu, vývar a... více o Aténské citronové kuře

60 minut
Kuřecí stehýnka na medu II.

Kuřecí stehýnka na medu II.

Stehýnka očistíme, osolime. Smícháme med s vodou, posypeme jestě jemně skořicí a položíme do pekáče, polijeme olejem a pomažeme medem s vodou.... více o Kuřecí stehýnka na medu II.

Chilli con carne od Camm

Chilli con carne od Camm

Cibulku osmahneme do zlatova, přidáme nakrájený česnek a mleté kuřecí a osmahneme. Zalijeme vývarem, chvilku podusíme, přidáme nakrájenou papriku,... více o Chilli con carne od Camm

60 minut
Zapečené brambory s mletým masem a sýrem

Zapečené brambory s mletým masem a…

Na oleji osmažíme najemmo nakrájenou cibuli, přidáme česnek, koření, kečup a mleté maso. Dusíme do měkka. Mezitím oloupeme syrové brambory, nakrájíme... více o Zapečené brambory s mletým masem a sýrem

Salát z krabích tyčinek IV.

Salát z krabích tyčinek IV.

Krabí tyčinky (mírně rozmrazené) nakrájíme na kolečka, pórek na drobno a kukuřici scedíme. Všechny ingredience smícháme, opepříme, osolíme podle... více o Salát z krabích tyčinek IV.

60 minut
Nadívané točeňáky pečené na grilu

Nadívané točeňáky pečené na grilu

Točený salám nakrájíme na porce (dlouhé asi 12-15 cm). Pokud nemáte rádi slupku, můžete jí sloupnout. Do každého kousku salámu uděláme několik zářezů.... více o Nadívané točeňáky pečené na grilu

20 minut
Pečené vepřové koleno na zelí

Pečené vepřové koleno na zelí

Cibule oloupeme a nakrájíme na hrubo. Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Půlku cibule dáme na dno pekáčku. Poté nařízneme několikrát kolena... více o Pečené vepřové koleno na zelí

Květákový nákyp se šunkou

Květákový nákyp se šunkou

Očištěný květák vložíme do vařící osolené vody, změklý necháme okapat, rozebereme na drobné růžičky a košťál nakrájíme na drobné nudličky. Nákyp lze... více o Květákový nákyp se šunkou

Skvělé barbecue špízy v alobalu

Skvělé barbecue špízy v alobalu

Kuřecí maso nakrájíme na kostičky, zasypeme asi 3/4 sáčkem Barbecue koření a zalijeme trochou oleje. Přidáme 4 stroužky prolisovaného česneku a vše... více o Skvělé barbecue špízy v alobalu

Kuře Garam másala

Kuře Garam másala

Kuřecí čtvrtky osolíme a jemně zakapeme citrónovou šťávou. Mezitím nakrájíme cibuli a nadrobno i česnek. Rozehřejeme hlubší pánev nebo kastrol,... více o Kuře Garam másala

Kuře v alobalu

Kuře v alobalu

Prsíčka naklepeme, osolíme a opepříme. Položíme (každý zvlášť) na alobal. Dáme sýr, slaninu, cibuli a kousek másla, zakapeme sojovou omáčkou. Okraje... více o Kuře v alobalu

Zapékané těstoviny se špenátem a šunkou

Zapékané těstoviny se špenátem a…

Těstoviny uvaříme. Stejně s těstovinami dáme vařit špenát, aby se rozehřál a přidáme 2 lžíce vody a česnek. Nakrájíme šunku a osmahneme na kousku... více o Zapékané těstoviny se špenátem a šunkou

Námořnické filé

Námořnické filé

Naporcované file osolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou. Připravené porce rozložíme do tukem vymazaného pekáčku nebo zapékací mísy. Poklademe... více o Námořnické filé

Dietní večeře

Dietní večeře

Na pánev trochu vody a vsypat balíček fazolek. Vaříme cca 5 minut + nakrájená rajčata, restujeme + obsah konzervy, prohřejeme. Jíme samotné nebo dle... více o Dietní večeře

Čínské nudle s kachnou

Čínské nudle s kachnou

Čínské nudle připravíme podle návodu. Upečené kachní maso nakrájíme na kousky (možno i s kůžičkou). Nakrájíme cibuli (větší množství, asi 1 cibule na... více o Čínské nudle s kachnou

Výborné špízy

Výborné špízy

Vepřovou panenku očistíme a nakrájíme na plátky. Marinujeme v oleji s pepřem a bylinkovou solí nejméně jednu hodinu. Mezitím si nakrájíme zeleninu a... více o Výborné špízy

  • Předchozí stránka
  • 1
  • ...
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • ...
  • 193
  • Další stránka

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí piccata

Kuřecí piccata

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Poslední sledované recepty

124
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
41
Drožďová zavářka
Drožďová zavářka
39
Ztracená vejce se šunkou
Ztracená vejce se šunkou
35
Drožďová (kvasnicová) pomazánka
Drožďová (kvasnicová)…
29
Mrkvový dort rychlý
Mrkvový dort rychlý

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

SportRevue.cz VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

Maminka.cz Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

  • Recepty.cz
  • Maso & ryby & mořské plody
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact