• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Maso & ryby & mořské plody

Recepty z bílého, červeného i rybího masa – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Recepty z bílého, červeného i rybího masa – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Maso je základní gastronomickou surovinou. Jeho konzumace je však předmětem noha teorií i sporů. Jeho vliv na zdraví je prokázán kladný i záporný. Kromě zdravotních hledisek, někteří upozorňují na nemožnost dlouhodobé konzumace masa v současném množství, zejména vepřového, hovězího a kuřecího a propagují změny stravovacích návyků třeba větší konzumací hmyzu.

Někteří také maso úplně jíst odmítají. Vegetariáni jsou dvojího typu. Jedni maso nejedí ze zdravotních důvodů. Druzí je nejedí z principu, ať už je to nesouhlas s velkochovy nebo zkrátka problém s konzumací zvířat.

Neexistuje oblíbenější a přitom rozporuplnější potravina. Z gastronomického hlediska je maso však nezastupitelnou surovinou, která má rozhodně v jídelníčku každého labužníka a gurmána své místo.

Maso Ryby Uzeniny & mleté maso Mořské plody (Dary moře)
Králík na belgický způsob - Flappy

Králík na belgický způsob - Flappy

Králíka naporcujeme na 1/4, osolíme a opepříme. Ve velkém hrnci dáme vařit vodu, do které vložíme na půlkolečka nakrájenou mrkev, na jemno nakrájenou... více o Králík na belgický způsob - Flappy

Ruský guláš

Ruský guláš

Maso si nachystáme, osolíme a opepříme a opečeme na rozpáleném oleji, až se zatáhne a odstavíme je z ohně. Ve větším kastrolu zahřejeme máslo a do něj... více o Ruský guláš

Kuřecí roláda s mletým masem

Kuřecí roláda s mletým masem

Kuře vykostíme klasickým postupem na plát, který si roztáhneme a osolíme. Z mletého masa si připravíme standartní směs na sekanou pečeni nebo na... více o Kuřecí roláda s mletým masem

Kuřecí maso od Jáji

Kuřecí maso od Jáji

Kuřecí prsíčka omejeme, osolíme, opepříme a dáme do většího pekáčku. Na to nakledeme nakrájený pórek na kolečka. Na struhadle nastrouháme sýr nivu na... více o Kuřecí maso od Jáji

Calzonetti

Calzonetti

Na těsto smícháme mouku, droždí, cukr, sůl, koření a sýr, dáme vše do větší mísy a promícháme (neděláme klasický kvásek). Přidáme olej, vodu a vejce a... více o Calzonetti

Nejlepší těstoviny s krevetami

Nejlepší těstoviny s krevetami

Těstoviny uvaříme dle návodu. Na velké hluboké pánvi rozehřejeme olej, vložíme do něj krevety, osolíme a smažíme po všech stranách, přidáme... více o Nejlepší těstoviny s krevetami

Špagety "Adriatico"

Špagety "Adriatico"

Na pánvi rozehřejeme olivový olej a přidáme najemno nasekaný česnek (ne lisovaný!!!), jemně nasekanou petržel, chvilinku restujeme, přidáme krevety.... více o Špagety "Adriatico"

Kuřecí stehna na oregánu

Kuřecí stehna na oregánu

Brambory oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Cibuli nakrájíme na kolečka. Vložíme společně s bramborami do zapékací misky a posypeme oregánem, osolíme a... více o Kuřecí stehna na oregánu

Firinda

Firinda

Ve vroucí vodě se solí uvaříme špagety - cca jedno balení. Po uvaření je propláchneme ve studené vodě a necháme vystydnout. **Maso:** na pánvi spěníme... více o Firinda

Námořnický biftek

Námořnický biftek

Maso dáme do mísy, přidáme jemně nakrájenou cibuli, nasekané rozinky, vejce a koření. Dobře promícháme a utvoříme malé placičky, které usmažíme na... více o Námořnický biftek

Kuřecí podle Marci

Kuřecí podle Marci

Na oleji osmahneme na kousky nakrájené maso, přidáme nakrájené olivy, papriku a pórek - chvíli společně orestujeme. Pak slijeme olej, zalijeme... více o Kuřecí podle Marci

Filé v sýrovo-jogurtovém kabátku

Filé v sýrovo-jogurtovém kabátku

Rybí filé pokapeme citrónem. Do jogurtu přidáme sůl, česnek a podle chuti koření. Filé dáme do pekáčku, přidáme ochucený jogurt a dáme přes noc do... více o Filé v sýrovo-jogurtovém kabátku

Tuňákový sendvič

Tuňákový sendvič

Tuňáka necháme okapat a dáme do misky, přidáme nakrájené krabí tyčinky a spolu rozmačkáme vidličkou. Přidáme najemno nakrájenou cibulku a pórek, pak... více o Tuňákový sendvič

Šunka podle paní nadlesní

Šunka podle paní nadlesní

Na rozškvařené slanině osmahneme pokrájené houby a krátce je podusíme s červeným vínem a kečupem. Šunku opečeme na másle a přendáme na talíře.... více o Šunka podle paní nadlesní

Zapečené chlebíčky

Zapečené chlebíčky

Veku nakrájíme na plátky a z jedné strany lehce potřeme máslem (tak aby se nepekly na sucho). Druhou stranu potřeme směsí - do sýru vetřeme nadrobno... více o Zapečené chlebíčky

240 minut
Sarma od Muki

Sarma od Muki

Rozebereme listy a spaříme je vodou. Maso opláchneme pod vodou a smícháme s nevařenou rýží a nakrájenou cibulí (já jí rozmiksuji úplně na drobno)... více o Sarma od Muki

Žraločí steak s majonézovým přelivem

Žraločí steak s majonézovým přelivem

Ze žraloka nakrájíme silnější porce, případně použijeme odpovídající množství zmrazených steaků, osolíme, opepříme, prudčeji opečeme na oleji po obou... více o Žraločí steak s majonézovým přelivem

Těstoviny s tuňákem IV.

Těstoviny s tuňákem IV.

Cibulku a česnek osmahneme na oleji do zlatova, přidáme okapaného tuňáka, trošku osahneme a hned dáme protlak a rajčata v konzervě, vše promícháme,... více o Těstoviny s tuňákem IV.

Sladké maso

Sladké maso

Kuřecí prsa nakrájíme na menší medailonky, osolíme a slabě opepříme. Rozpálíme v pánvi olej, do něho dáme lžíci cukru. Jakmile začne karamelizovat,... více o Sladké maso

Spaghetti carbonara (po uhlířsku)

Spaghetti carbonara (po uhlířsku)

Bůček nakrájíme na kostičky nebo na slabší proužky a orestujeme ho na olivovém oleji dozlatova. Ve šlehačce rozšleháme 4 žloutky se solí, pepřem a... více o Spaghetti carbonara (po uhlířsku)

Gyros zeleninový salát

Gyros zeleninový salát

Kuřecí prsa nakrájet na malé nudličky a naložit do koření s olejem. Papriky omýt, rozpůlit, očistit a dát na na cca 15 min. upéct do trouby (200 °C... více o Gyros zeleninový salát

Pastašuta

Pastašuta

Cibuli nakrájíme na kostičky a osmažíme do zlatova na trošce oleje, vařím na teflonu, tak toho tuku moc být nemusí, přidáme lžíci cukru a když se... více o Pastašuta

Jednoduché kuře II.

Jednoduché kuře II.

Kuřecí čtvrtky osolíme, opepříme a vložíme do pekáče. Přidáme sáčky se zeleninou a poklademe kousky másla. Dáme péct do trouby na 180 °C. Dle potřeby... více o Jednoduché kuře II.

75 minut
Lagman

Lagman

Maso nakrájíme na větší kostky. V hrnci rozpálíme olej a maso zprudka osmahneme tak, aby se nám zatáhlo, poté ubereme teplotu a přidáme na nudličky... více o Lagman

Vydlabané brambory plněné masem

Vydlabané brambory plněné masem

Brambory dobře omyjeme a vaříme 15 min. v mírně osolené vodě. Nesmí se uvařit příliš do měkka. Poté je scedíme a necháme trochu vychladnout. Cibulku... více o Vydlabané brambory plněné masem

Mrkvové masíčko

Mrkvové masíčko

Maso nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme, lehce obalíme v hladké mouce a osmahneme na olivovém oleji na pánvi. V hrnci osmahneme cibulku s česnekem... více o Mrkvové masíčko

Gnocchi s houbami

Gnocchi s houbami

V hlubší pánvi rozškvaříme na kostičky nakrájenou anglickou slaninu, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a necháme mírně zčervenat. Potom přidáme na... více o Gnocchi s houbami

Italské špagety s parmezánem

Italské špagety s parmezánem

Do uvařených špaget přidáme pokrájenou slaninu na kostičky, kterou jsem osmahli na troše oleje. Smíchané špagety se slaninou, přelijeme dohromady... více o Italské špagety s parmezánem

Citronové masové kuličky

Citronové masové kuličky

Česnek nakrájíme nadrobno a nebo jej propasírujeme. Toustový chleba nasekáme nebo nastrouháme. Do misky dáme maso, vejce, toustový chléb, česnek,... více o Citronové masové kuličky

45 minut
Vepřové na hořčici II.

Vepřové na hořčici II.

Maso hojně pomažeme hořčicí a necháme alespoň hodinu marinovat. V hrnci rozhřejeme tuk a osmažíme na něm cibuli nakrájenou na plátky a lžičku... více o Vepřové na hořčici II.

Vepřové na kari s hermelínem

Vepřové na kari s hermelínem

Na dno zapékací misky dáme tuk, polovinu cibule, česneku a pórku a vše lehce poprášíme karí. Maso naklepeme, osolíme, opepříme, ochutíme karí,... více o Vepřové na kari s hermelínem

Špízy do trouby i na gril

Špízy do trouby i na gril

Vepřové maso, drůbeží maso, čabajku, papriku a špek nakrájíme na kousky a napícháme vše na špejle. Připravíme si marinádu: rozehřejeme máslo, přidáme... více o Špízy do trouby i na gril

Kuře La c´

Kuře La c´

Maso nakrájíme na kostičky, smísíme se solí, vejcem, škrobem a promícháme. Nachystáme si nahrubo krájenou cibuli a kapii. V misce smícháme víno,... více o Kuře La c´

Tuniské těstoviny

Tuniské těstoviny

Na oleji zprudka osmažíme osolené a opepřené kuřecí maso. Přidáme cizrnu a oloupané brambory, mírně přelijeme vodou a dusíme, dokud brambory nezměknou... více o Tuniské těstoviny

Mufloní kýta

Mufloní kýta

Ingredience na marinádu v hrnci svaříme a necháme vychladnout. Pak do marinády vložíme maso a v chladu necháme 4-5 dní marinovat. Denně maso otáčíme.... více o Mufloní kýta

Bramborový masakr s...

Bramborový masakr s...

Do pekáče dávám nařezané špekáčky na ježky, které rozprostřu pravidelně po celém pekáči. Mezi ně zastrkám co nejvíce syrových brambor nařezaných na... více o Bramborový masakr s...

Bramborový salát dle maminky

Bramborový salát dle maminky

Cibuli na jemno nasekáme a dáme do mísy. Přidáme vařený zelený hrášek, na kostičky nakrájenou vařenou mrkev, nastrouhané (nebo drobně nasekané)... více o Bramborový salát dle maminky

Tuniské (arabské) briky

Tuniské (arabské) briky

Bramboru oloupeme a nahrubo nastrouháme. Přidáme vajíčka, tuňáka, sýr, najemno nasekanou petržel (opravdu tak hrst, klidně vrchovatou, vůbec se toho... více o Tuniské (arabské) briky

Pomazánka vepřo-zelo

Pomazánka vepřo-zelo

Zbytek vepřové pečeně vyvážíme zhruba stejnou hmotností kysaného zelí (v případě kvalitní suroviny je však možno přidat i více vitamínů!). Oboje... více o Pomazánka vepřo-zelo

Pikantní vepřová jatýrka

Pikantní vepřová jatýrka

Anglickou slaninu rozkrájíme na silnější, ale menší čtverečky, asi tak jako dáváme do špízů. Dáme ji opéct na pánev z obou stran, pouze na troše oleje... více o Pikantní vepřová jatýrka

Kuře v těstíčku (s česnekem)

Kuře v těstíčku (s česnekem)

Očištěné a omyté kuře naporcujte a osolte. V hlubší míse rozšlehejte vejce se špetkou soli, přidejte mléko, najemno nastrouhaný sýr, prolisovaný... více o Kuře v těstíčku (s česnekem)

Con carne kuřecí kotlík

Con carne kuřecí kotlík

Maso nakrájíme na kousky či nudličky - dle libosti, přidáme cca 4 lžíce jemného kečupu, 2 lžíce ostého kečupu, přisypeme kukuřici, pepř a sůl po 1/4... více o Con carne kuřecí kotlík

Losos na rozmarýnu

Losos na rozmarýnu

Z filet lososa odstraníme kůži s šupinami, omyjeme, přiměřeně (dle individuálních chutí) osolíme, maličko opepříme a především okořeníme rozmarýnem ... více o Losos na rozmarýnu

Makrela s brusinkami

Makrela s brusinkami

Chilli papričky zbavíme semínek. Čerstvě zralé brusinky očistíme. Papričku i větší druhy brusinek pokrájíme. Nakrájenou zelelenou cibulku orestujeme 2... více o Makrela s brusinkami

Chutné rychlé špagety

Chutné rychlé špagety

Špagety uvaříme. Na rozpálenou pánev vyklopíme konzervu, zalijeme kečupem, zasypeme oregánem, opepříme. Vaříme dokud se maso nerozdělí na malé... více o Chutné rychlé špagety

Pikantní filé do třetice

Pikantní filé do třetice

Zakysanou smetanu přendáme do misky. Přidáme jednu vrchovatou lžíci tatarské omáčky a drcené chilli papričky - dle chuti. Já dávám docela dost.... více o Pikantní filé do třetice

Zapečený bramboráček

Zapečený bramboráček

Nastrouháme brambory, přidáme vejce, utřený česnek, sůl, pepř, majoránku a hladkou mouku. Zapékací misku vymažeme olejem a necháme rozpéct troubu na... více o Zapečený bramboráček

Květák zapečený se sýrem

Květák zapečený se sýrem

Květák rozděláme na růžičky a vaříme tak 5 minut. Potom poskládáme do pekáčku nebo zapékací mísy, opepříme, osolíme a poklademe na nudličky pokrájenou... více o Květák zapečený se sýrem

Hovězí na česneku

Hovězí na česneku

Maso opečeme na troše oleje a vyndáme. Na omastku osmahneme cibuli, přidáme nakrájený česnek a maso. Vaříme do měkka a podléváme vodou. Mezitím ve... více o Hovězí na česneku

Plněné zelné listy

Plněné zelné listy

Kroupy propláchneme a přes noc namočíme ve studené vodě. Druhý den uvaříme (já je dělám v troubě se lžící sádla - asi 45 minut). Z hlávky zelí opatrně... více o Plněné zelné listy

  • Předchozí stránka
  • 1
  • ...
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • ...
  • 193
  • Další stránka

Doporučujeme

15 minut
Penne s tuňákem a kukuřicí

Penne s tuňákem a kukuřicí

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

Poslední sledované recepty

39
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
36
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
35
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
31
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…
30
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…

Zajímavé články

Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
Proč nevylévat vodu z těstovin? 5 skvělých způsobů, jak ji můžete využít
Proč nevylévat vodu z těstovin? 5 skvělých…
Mraky, mořské vlny nebo bouřka: Poznáváte dezert s tajuplným názvem?
Mraky, mořské vlny nebo bouřka: Poznáváte dezert…
Chcete mít větší úrodu? Pěstujte zeleninu společně s bylinkami. Které vysázet k paprikám, okurkám nebo mrkvi?
Chcete mít větší úrodu? Pěstujte zeleninu…
Jídlo jako kosmetický pomocník: 11 potravin, které vám zajistí krásnou pleť
Jídlo jako kosmetický pomocník: 11 potravin,…
AHA.cz Pastrňák pryč z domu! Zvláštní krok manželky Rebeccy

Pastrňák pryč z domu! Zvláštní krok manželky Rebeccy

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Jak vypadá dokonalé ženské tělo? Těchto 8 slavných dam k němu podle vědců nemá daleko

Jak vypadá dokonalé ženské tělo? Těchto 8 slavných dam k němu podle vědců nemá daleko

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Poctivá Halle Berryová (58): Kvůli zákazu nahoty mění šatník!

Poctivá Halle Berryová (58): Kvůli zákazu nahoty mění šatník!

SportRevue.cz FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

Maminka.cz Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Blesk Horoskopy 7 nejhorších manželů zvěrokruhu: Na tyhle muže si dejte pozor!

7 nejhorších manželů zvěrokruhu: Na tyhle muže si dejte pozor!

  • Recepty.cz
  • Maso & ryby & mořské plody
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact