• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Maso & ryby & mořské plody

Recepty z bílého, červeného i rybího masa – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Recepty z bílého, červeného i rybího masa – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Maso je základní gastronomickou surovinou. Jeho konzumace je však předmětem noha teorií i sporů. Jeho vliv na zdraví je prokázán kladný i záporný. Kromě zdravotních hledisek, někteří upozorňují na nemožnost dlouhodobé konzumace masa v současném množství, zejména vepřového, hovězího a kuřecího a propagují změny stravovacích návyků třeba větší konzumací hmyzu.

Někteří také maso úplně jíst odmítají. Vegetariáni jsou dvojího typu. Jedni maso nejedí ze zdravotních důvodů. Druzí je nejedí z principu, ať už je to nesouhlas s velkochovy nebo zkrátka problém s konzumací zvířat.

Neexistuje oblíbenější a přitom rozporuplnější potravina. Z gastronomického hlediska je maso však nezastupitelnou surovinou, která má rozhodně v jídelníčku každého labužníka a gurmána své místo.

Maso Ryby Uzeniny & mleté maso Mořské plody (Dary moře)
30 minut
Mletý bůček se směsí sýrů

Mletý bůček se směsí sýrů

Bůček se sýry a solí propracujeme a dáme do skleňené nebo porcelánové misky. Do směsi uděláme dolíky, zalijeme je pivem a necháme do druhého dne v... více o Mletý bůček se směsí sýrů

Kuřecí nudličky s pomerančem

Kuřecí nudličky s pomerančem

Kuřecí maso nakrájíme na nudličky a na hluboké pánvi na oleji prudce osmažíme asi 5 minut. Přidáme pokrájenou cibuli, česnek, papriku a fazolky. V... více o Kuřecí nudličky s pomerančem

Kuřecí prsa s citronem a sezamem

Kuřecí prsa s citronem a sezamem

Kuřecí prsa naklepeme a nakrájíme na nudličky. Z bílků ušleháme tuhý sníh, nudličky masa v něm obalíme. Maso ještě obalíme v sezamových semínkách. Na... více o Kuřecí prsa s citronem a sezamem

Kuře na bulharský způsob

Kuře na bulharský způsob

Kuře uvnitř a na povrchu osolte a potřete utřeným česnekem. Položte ho do pekáčku prsíčky dolů, obložte máslem, podlijte trochou vody a přiklopte... více o Kuře na bulharský způsob

Tajemství II.

Tajemství II.

Kuřecí a vepřové maso nakrájíme zhruba na 1/2 cm plátky. Oloupaná jablka zbavená jádřinců a banány nakrájíme na stejné plátky jako maso. Všechny... více o Tajemství II.

60 minut
Kuře s kořenovou zeleninou

Kuře s kořenovou zeleninou

Cibuli nakrájíme na kolečka, česnek na plátky. Dáme do velkého hrnce osmažit. Přidáme na čtvrtky naporcované kuře a ze všech stran opečeme. Hrnec by... více o Kuře s kořenovou zeleninou

30 minut
Vepřové plátky s hermelínem a povidly

Vepřové plátky s hermelínem a povidly

Řízky mírně naklepeme, nařízneme po stranách, okořeníme a necháme chvíli odležet. Mezitím nakrájíme hermelín na plátky. Na oleji zprudka osmahneme... více o Vepřové plátky s hermelínem a povidly

30 minut
Jájiny kapustové bramboráčky

Jájiny kapustové bramboráčky

Dušenou kapustu, která nám zbyla z předchozího dne, smícháme s přibližně stejným množstvím jemně strouhaných syrových brambor, přidáme na jemno... více o Jájiny kapustové bramboráčky

Kuřecí prsíčka s broskví

Kuřecí prsíčka s broskví

Kuřecí prsíčka naklepeme, osolíme, opepříme a okořeníme grilovacím kořením (z obou stran). Krátce osmažíme v pánvi na oleji (jako přírodní řízek). Po... více o Kuřecí prsíčka s broskví

Gnocchi se špenátovo-smetanovou omáčkou

Gnocchi se špenátovo-smetanovou…

Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, cibuli nakrájíme najemno, do větší pánve nalejeme trochu oleje a dáme smažit. Maso osolíme a opepříme, přidáme... více o Gnocchi se špenátovo-smetanovou omáčkou

Zeleninovo-kuřecí předkrm

Zeleninovo-kuřecí předkrm

Kuřecí řízky jemně okořeníme a osmažíme a necháme vychladnout. Obě papriky, eidam a řízky nakrájíme na nudličky a bagetu na plátky. Vše pak namáčíme... více o Zeleninovo-kuřecí předkrm

Carská pita (srbská kuchyně)

Carská pita (srbská kuchyně)

V míse šleháním spojte bílky se žloutky, potom přidejte kelímek bílého jogurtu a stejný kelímek použijte jako odměrku pro další ingredience. Do mísy... více o Carská pita (srbská kuchyně)

Rýže na kantonský způsob

Rýže na kantonský způsob

Vejce smícháme se sójovou omáčkou a dobře rozmícháme. Krevety posypeme špetkou koření, polijeme vínem a na kolečka nakrájené cibuli osmahneme. Po 1... více o Rýže na kantonský způsob

Smetanové kuřecí s brambory

Smetanové kuřecí s brambory

Kuřecí prsíčka omyjeme a nakrájíme na malé nudličky. Na hodinu naložíme do utřeného česneku a vegety. Uvaříme brambory ve slupce, poté oloupeme a... více o Smetanové kuřecí s brambory

Malé tajemství

Malé tajemství

Maso nakrájíme na větší kousky, naložíme ho do medové marinády, kterou jsme připravili z přísad. Maso necháme den naložené. Potom prudce orestujeme.... více o Malé tajemství

Dalmátské čufty trochu jinak

Dalmátské čufty trochu jinak

Žemle nakrájíme na kostičky, namočíme do mléka, přebytečné mléko vymačkáme a vmísíme do masa. Osolíme, opepříme, přidáme mletou papriku a znovu... více o Dalmátské čufty trochu jinak

Medová kuřecí prsa

Medová kuřecí prsa

Připravíme marinádu - olivový olej, med, anýz, rozmačkaný česnek, grilovací koření a worchester smícháme dohromady a maso nakrájené na kousky ponoříme... více o Medová kuřecí prsa

60 minut
Roštěnky na špeku

Roštěnky na špeku

Maso nakrájíme buď na plátky nebo na nudličky. Špek nakrájíme na drobné kostičky a dáme smažit. Hned jak začne pouštět tuk, přihodíme nakrájené cibule... více o Roštěnky na špeku

Kuřecí špízy 3 barev - výtečné!

Kuřecí špízy 3 barev - výtečné!

Prsa omyjeme, nakrájíme na kostičky cca 3 cm. Vložíme do misky, zakapeme olivovým olejem, posypeme kořením, promícháme a dáme tak na hodinku odležet... více o Kuřecí špízy 3 barev - výtečné!

60 minut
Kuře s nádivkou naruby

Kuře s nádivkou naruby

Kuře rozčtvrtíme, osolíme, vložíme do pekáče s trochou oleje, podlijeme trochou vody a klasicky pečeme. Než se kuře upeče, připravíme nádivku. Rohlíky... více o Kuře s nádivkou naruby

Kuřecí řízky pod sýrovou peřinou

Kuřecí řízky pod sýrovou peřinou

Kuřecí řízky zbavíme tuku, pokud jsou vysoké, seřízneme po délce, lehce osolíme a narovnáme do máslem vymazaného pekáče. Opepříme a zasypeme souvislou... více o Kuřecí řízky pod sýrovou peřinou

Tvarohové karbanátky III.

Tvarohové karbanátky III.

Měkký salám nastrouháme najemno, přidáme tvaroh, vejce, prolisovaný česnek, podle chuti Vegetu či Podravku a strouhanku (aby hmota držela pohromadě a... více o Tvarohové karbanátky III.

Kuře na paprice trochu jinak

Kuře na paprice trochu jinak

Kuře rozčtvrtíme, osolíme. Na oleji osmažíme cibulku do sklovata (nemusí být ani nakrájená nadrobno, budeme vše cedit). Na zesklovatělou cibulku... více o Kuře na paprice trochu jinak

Kuřecí plátky v lupínkách

Kuřecí plátky v lupínkách

Kuřecí řízky nakrájíme na větší kousky, mírně naklepeme a dáme marinovat s česnekem a grilovacím kořením a olejem tak na hodinu, může být i přes noc.... více o Kuřecí plátky v lupínkách

Pastýřská kapsa s gulášovou omáčkou a rýží

Pastýřská kapsa s gulášovou omáčkou a…

Nejprve uvaříme vejce natvrdo, které poté rozkrojíme na čtvrtky. Poté naklepeme kuřecí prsa na asi 1 cm vysoké plátky, které osolíme, opepříme a... více o Pastýřská kapsa s gulášovou omáčkou a rýží

Vepřový závitek na smetaně a žampionech

Vepřový závitek na smetaně a…

Plátky masa naklepeme na tenko tak, aby nebyly moc úzké, osolíme, opepříme, vnitřní část, kterou budeme svinovat dovnitř natřeme malinko hořčicí. Na... více o Vepřový závitek na smetaně a žampionech

Kuřecí prsa v rokfórové omáčce

Kuřecí prsa v rokfórové omáčce

Hranolky dáme péct do trouby na 180 °C cca 20 minut. Mezitím ,než se upečou hranolky, připravíme kuřecí maso, které okořeníme solí, pepřem , paprikou ... více o Kuřecí prsa v rokfórové omáčce

Bramborák "Rodeo"

Bramborák "Rodeo"

Bramboráky připravíme dle vlastního receptu. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájené maso a osmažíme. Osolíme, okořeníme a... více o Bramborák "Rodeo"

Králík podle tchýně

Králík podle tchýně

Králíka omyjeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Na dno pekáčku dáme trochu oleje, na to položíme králíka, trochu podlijeme vodou a dusíme v... více o Králík podle tchýně

Hovězí maso se žampiony

Hovězí maso se žampiony

Na velké pánvi rozehřejeme olej, poté přidáme cibuli, opékáme, dokud nezesklovatí, poté přidáme maso, žampiony nakrájené na plátky. K téměř měkkému... více o Hovězí maso se žampiony

Srnčí karbanátky

Srnčí karbanátky

Maso s česnekem a cibulí rozsekáme v mixéru. Přidáme na hrubo nastrouhanou nivu, vejce, pepř a sůl. Promícháme a necháme odležet minimálně 2 hodiny... více o Srnčí karbanátky

75 minut
Masové koule II.

Masové koule II.

Maso smícháme se všemi ingrediencemi. Tvoříme koule o průměru 6-7 cm. Vložíme do pekáče, který jsme vyložili pečícím papírem. Podlijeme bílým vínem na... více o Masové koule II.

45 minut
Smetanové řízky

Smetanové řízky

Řízky naklepeme, osolíme, opepříme a poprášíme moukou. Na rozpáleném tuku upečeme a dáme do nahřátého hrnce. Část tuku z pečení slijeme a do zbylého... více o Smetanové řízky

Pravé mexické Buritos

Pravé mexické Buritos

Tortilly: do větší misky nasypte mouku, kypřící prášek, cukr, sůl a přidejte olivový olej. Za stálého míchání pomalu přilévejte vodu, až do... více o Pravé mexické Buritos

Krabí pomazánka s kari

Krabí pomazánka s kari

Rozmražené tyčinky lehce osmažíme (nejlépe bez tuku na teflonové pánvi), poté nakrájíme na malé kousky. Cibuli rozkrájíme na kostičky, o stejné... více o Krabí pomazánka s kari

15 minut
Topinková pomazánka z paštiky

Topinková pomazánka z paštiky

Na jemno nakrájenou cibulku dozlatova osmahneme na trošce tuku, přidáme paštiku, teplem se pěkně rozehřeje. Až je rozehřátá, zahustíme vajíčkem,... více o Topinková pomazánka z paštiky

Bůčková pomazánka III.

Bůčková pomazánka III.

Osolené a pokmínované maso dáme péct obvyklým způsobem, až je měkké. Necháme vychladnout, a nakrájíme na kusy, které se vejdou do masomlýnku. Semeleme... více o Bůčková pomazánka III.

Pangas v těstíčku

Pangas v těstíčku

Filety z pangase nakrájíme na kostky asi 5 cm, osolíme a obalujeme v těstíčku. Poté smažíme ve větší vrstvě rozpáleného oleje. Těstíčko: prosejeme... více o Pangas v těstíčku

Těstoviny s lososem a špenátem

Těstoviny s lososem a špenátem

Těstoviny uvaříme na skus. Na pánvi orestujeme lososa a plátky česneku. Přidáme špenát a restujeme. Poté zalijeme smetanou, posypeme sýrem, necháme... více o Těstoviny s lososem a špenátem

Roštěnky na zázvoru II.

Roštěnky na zázvoru II.

Maso naklepeme, osolíme, opepříme. Slaninu nakrájíme na kostičky a rozškvaříme na pánvi. Cibuli nasekáme najemno a česnek na plátky. Zázvor očistíme,... více o Roštěnky na zázvoru II.

Kuřecí v papiňáku

Kuřecí v papiňáku

Na kostky nakrájená prsíčka zprudka osmahneme na rozpáleném oleji a másle, když maso zbělá, přidáme grilovací koření, nakrájenou cibuli a česnek,... více o Kuřecí v papiňáku

45 minut
Guláš z červené řepy II.

Guláš z červené řepy II.

Syrovou řepu a brambory očistíme a nakrájíme na kostky. Slaninu nakrájime a osmažíme na ni nadrobno nakrájenou cibuli. Vložíme řepu a za stálého... více o Guláš z červené řepy II.

Minutka s mrkví a hráškem

Minutka s mrkví a hráškem

Maso nakrájíme na větší kousky posolíme, popepříme, okořeníme česnekem s bylinkami a zakápneme citronovou šťávou (cca 1/4 citronu) a trochou... více o Minutka s mrkví a hráškem

Klobásová pomazánka

Klobásová pomazánka

Polovinu klobásy umeleme na masovém mlýnku. Máslo vyšleháme se syrokrémem a hořčicí a s mletou klobáskou dobře prošleháme. Ochutíme pepřem, podle... více o Klobásová pomazánka

Dietní špagety s lososem

Dietní špagety s lososem

Špagety uvaříme v osolené vodě, slijeme a zakápneme olivovým olejem. Na pánvi opečeme lososa, osolíme, okořeníme, přidáme hrášek, nasekané ořechy,... více o Dietní špagety s lososem

Pangasius s brokolicí na pánvi

Pangasius s brokolicí na pánvi

Rybu opláchněte, posypte vegetou (nebo kořením na ryby), potřete utřeným česnek a nechejte odpočinout po dobu přípravy brokolice. Tu rozdělte na... více o Pangasius s brokolicí na pánvi

Losos s lečem

Losos s lečem

Na trošku oleje nasyp mraženou zeleninovou směs a dus do změknutí. Přidej koření, špetku cukru, trochu citronové šťávy, strouhaný muškátový oříšek a... více o Losos s lečem

Steak s žampiónovou omáčkou a anglickými brambory

Steak s žampiónovou omáčkou a…

Maso osolíme, opepříme, lehce potřeme olejem a dáme do lednice marinovat nejlépe přes noc (min. 2 hod.) - maso zkřehne. Rozehřejeme pánev a maso... více o Steak s žampiónovou omáčkou a anglickými brambory

Rybičkovo-tvarohová pomazánka

Rybičkovo-tvarohová pomazánka

Tvaroh utřeme s pomazánkovým máslem a sýrem. Slijeme tomatovou šťávu z rybiček a zašleháme do tvarohu, pak přidáme cibuli nakrájenou nadrobno, česnek... více o Rybičkovo-tvarohová pomazánka

Dejvické rizoto

Dejvické rizoto

Rýži dáme vařit do vody, ve které jsme rozpustili bujóny. Mezitím obereme maso z křídel, orestujeme anglickou slaninu a nakrájíme nakládanou kapii. Do... více o Dejvické rizoto

  • Předchozí stránka
  • 1
  • ...
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • ...
  • 193
  • Další stránka

Doporučujeme

20 minut
Grilovaný losos ve slanině

Grilovaný losos ve slanině

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Poslední sledované recepty

82
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
65
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda
40
Slávky na víně se salátem Choriatiki
Slávky na víně se…
39
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
38
Tvarohové řezy s mákem
Tvarohové řezy s mákem

Zajímavé články

Neuvěřitelné trojrozměrné želé dorty jsou jako umělecká díla. Australanka s nimi sklízí úspěch po celém světě
Neuvěřitelné trojrozměrné želé dorty jsou jako…
Chalupářské recepty: Užijte si všechny chutě, které léto nabízí
Chalupářské recepty: Užijte si všechny chutě,…
Ledové latte, frappé nebo cold brew: Co o vás prozradí vaše oblíbená ledová káva?
Ledové latte, frappé nebo cold brew: Co o vás…
Variace na bublaninu s ovocem: Skvělé recepty, které využijete celé léto
Variace na bublaninu s ovocem: Skvělé recepty,…
Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků upečete i bez koláčové formy
Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků…
AHA.cz Arichteva poodhalila důvod rozpadu 3v1: Jinak to nešlo

Arichteva poodhalila důvod rozpadu 3v1: Jinak to nešlo

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo si finančně přilepší a kdo by měl upustit od přílišné kritiky?

Horoskop na další týden: Kdo si finančně přilepší a kdo by měl upustit od přílišné kritiky?

Ženy.cz Ani příliš huňaté, ani tenké: Jak na správné obočí, které bude ladit s vaší tváří?

Ani příliš huňaté, ani tenké: Jak na správné obočí, které bude ladit s vaší tváří?

Blesk.cz Smutný pohled na vilu Josefa Abrháma: Chátrá a pustne! Kdo ji zdědil?

Smutný pohled na vilu Josefa Abrháma: Chátrá a pustne! Kdo ji zdědil?

SportRevue.cz FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo si finančně přilepší a kdo by měl upustit od přílišné kritiky?

Horoskop na další týden: Kdo si finančně přilepší a kdo by měl upustit od přílišné kritiky?

  • Recepty.cz
  • Maso & ryby & mořské plody
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact