• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Maso & ryby & mořské plody

Recepty z bílého, červeného i rybího masa – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Recepty z bílého, červeného i rybího masa – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Maso je základní gastronomickou surovinou. Jeho konzumace je však předmětem noha teorií i sporů. Jeho vliv na zdraví je prokázán kladný i záporný. Kromě zdravotních hledisek, někteří upozorňují na nemožnost dlouhodobé konzumace masa v současném množství, zejména vepřového, hovězího a kuřecího a propagují změny stravovacích návyků třeba větší konzumací hmyzu.

Někteří také maso úplně jíst odmítají. Vegetariáni jsou dvojího typu. Jedni maso nejedí ze zdravotních důvodů. Druzí je nejedí z principu, ať už je to nesouhlas s velkochovy nebo zkrátka problém s konzumací zvířat.

Neexistuje oblíbenější a přitom rozporuplnější potravina. Z gastronomického hlediska je maso však nezastupitelnou surovinou, která má rozhodně v jídelníčku každého labužníka a gurmána své místo.

Maso Ryby Uzeniny & mleté maso Mořské plody (Dary moře)
Ovesné kuličky III

Ovesné kuličky III

Na váze odvažte potřebné množství všech surovin. Z ovesných vloček je nejdříve potřeba udělat jemnou moučku. Pomůže Vám jakýkoli mlýnek. Rozemleté... více o Ovesné kuličky III

120 minut
Pivní vrabci

Pivní vrabci

Maso nakrájíme na větší kousky. Osolíme, potřeme česnekem, vložíme do mísy a zalijeme pivem. Necháme v chladničce odležet alespoň 1 hodinu. Potom maso... více o Pivní vrabci

Čínský pokrm podle mě

Čínský pokrm podle mě

Na pánvi rozpálíme 4 lžíce olivového oleje a zprudka orestujeme maso nakrájené na nudličky. Až bude maso orestované osolíme, opepříme a přidáme česnek... více o Čínský pokrm podle mě

80 minut
Kuře na paprice po babičce

Kuře na paprice po babičce

Cibuli a mrkev nakrájíme nadrobno, orestujeme na oleji a přidáme nakrájenou zeleninu. Chvíli dusíme. Přidáme stehna osolená a okořeněná. Dáme do... více o Kuře na paprice po babičce

Kuře s hruškou - PEARCH

Kuře s hruškou - PEARCH

Do pekáče přidáme lžíci sádla a másla, necháme rozplynout a přidáme na středně hrubo nakrájenou cibuli a osmažíme do sklovata. Přidáme všechno koření... více o Kuře s hruškou - PEARCH

Italské kotlety se salámem a sýrem

Italské kotlety se salámem a sýrem

Salám a petrželku jemně nasekáme, sýr nakrájíme na kostičky, kotlety osolíme a opepříme. Polovinu sýra smícháme se salámem, žloutky, kmínem, šalvějí,... více o Italské kotlety se salámem a sýrem

Přírodní vepřové s brusinkami

Přírodní vepřové s brusinkami

Naklepané, osolené a opepřené medailonky obalíme lehce v hladké mouce a na oleji chvilku osmahneme (cca 2-3 min.) z obou stran, potom přiklopíme a... více o Přírodní vepřové s brusinkami

Játra s celerem

Játra s celerem

Játra se nakrájí na nudličky a dájí se alespoň na 20 minut do nálevu. Játra zprudka osmažíme, pak přidáme nastrouhaný celer, který zakapeme ještě... více o Játra s celerem

Kuřecí prsíčka od Jirky Troubila

Kuřecí prsíčka od Jirky Troubila

Každé kuřecí prso si rozkrojíme (dostaneme 8 plátků) Do misky si dáme: sůl, pepř, sladkou papriku, grilovací koření podle své chuti, protřepeme a... více o Kuřecí prsíčka od Jirky Troubila

Kuřecí prsíčka na zelenině

Kuřecí prsíčka na zelenině

Cibuli nakrájíme nadrobno a na oleji zpěníme, na cibulku dáme prsíčka a necháme zatáhnout a udusit do poloměkka. Pak je vyndáme a dáme zeleninu... více o Kuřecí prsíčka na zelenině

Kuře po Katalánsku

Kuře po Katalánsku

Kuře naporcujeme na menší kousky, osušíme a opečeme na másle. Když už je pěkně do zlatova přidáme na plátky nakrájenou cibuli, pepř, sůl a rajčata... více o Kuře po Katalánsku

60 minut
Zasněžené kotlety

Zasněžené kotlety

Kotlety naklepeme, posolíme, potřeme česnekem. V misce smícháme na kostičky nakrájené salámy a cibuli a poklademe na kotlety. Přidáme eidam, hrst... více o Zasněžené kotlety

Pečená vepřová panenka se zeleninou

Pečená vepřová panenka se zeleninou

Vepřovou panenku potřeme hořčicí, osolíme, opepříme a vložíme do pekáče. K ní přidáme na kroužky nakrájenou cibuli, nasekaný česnek, brambory na... více o Pečená vepřová panenka se zeleninou

30 minut
Buřtguláš rychlovka

Buřtguláš rychlovka

Na sádle osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku dozlatova. Přidáme na kostičky nakrájené buřty, dvě lžičky sladké papriky, půl lžičky pálivé papriky ... více o Buřtguláš rychlovka

15 minut
Salcburský hot dog

Salcburský hot dog

Cibuli pokrájíme na tenká kolečka, na pánvi s trochou tuku osmahneme do zlatova a dáme stranou. Bratwursty společně s bagetkami opečeme na grilu.... více o Salcburský hot dog

Krůtí řízky se špenátem

Krůtí řízky se špenátem

Pokud použijeme čerstvý špenát spaříme ho a necháme okapat. Mražený necháme povolit při pokojové teplotě. Smetanu rozšleháme s rozdrobenou nivou,... více o Krůtí řízky se špenátem

Kuřecí nudličky na kari III

Kuřecí nudličky na kari III

Maso nakrájíme na nudličky, osolíme a zakapeme trochou sojové omáčky. Na olejí maso trochu opečeme, ale ne do zlatova, maso by mělo být světlejší.... více o Kuřecí nudličky na kari III

Honkong

Honkong

Maso si nejdříve naložíme den předem, kýtu nakrájíme na větší kostky, dáme do mísy, osolíme, přidáme 4 lžíce cukru, 5 - 6 lžic octa, 2 lžíce glutasolu... více o Honkong

Kořeněný makrelový filet s křenovým krémem

Kořeněný makrelový filet s křenovým…

Makrelový filet obalte ve směsi koření a opékejte ho na oleji, na středním plameni po každé straně 2 minuty. Krém připravte smícháním: šlehačky, křenu... více o Kořeněný makrelový filet s křenovým krémem

Plněné rolky z mletého masa

Plněné rolky z mletého masa

Rohlíky namočíme do mléka, přidáme mleté maso, sůl, pepř , koření do mletého masa a 2 vajíčka, to vše smícháme (když je těsto moc řídké přidáme trochu... více o Plněné rolky z mletého masa

Kuřecí oběd

Kuřecí oběd

Kuřecí maso (nezáleží na tom, z jaké části pochází) uvaříme, obereme a nakrájíme na libovolnou velikost (čím menší, tím se jídlo rychleji uvaří). Na... více o Kuřecí oběd

20 minut
Ďábelský Pangasius

Ďábelský Pangasius

Petrželovou nať nasekáme na drobno. Na alobal kápneme olivový olej (asi tak 1 - 2 polévkové lžíce) a rovnoměrně ho po něm rozetřeme. Nasypeme na něj... více o Ďábelský Pangasius

80 minut
Kuře podle Šárky

Kuře podle Šárky

Kuře omyjeme, vložíme do pekáčku, posolíme dostatečnou dávkou soli, opepříme, poklademe žampiony, pokryjeme alobalem a při 200 stupních v el. troubě... více o Kuře podle Šárky

Zapékaná mísa na způsob šunkafleků

Zapékaná mísa na způsob šunkafleků

Slaninu nakrájíme na drobné kostičky a dáme na pánev, poté, co pustí tuk, přidáme jednu na jemno nakrájenou cibulku. Až zesklovatí, přidáme na drobno... více o Zapékaná mísa na způsob šunkafleků

Senzační raraši

Senzační raraši

Krůtí prsa nakrájíme na kostky (asi 1,5 cm), osolíme. V misce si rozšleháme vejce s olejem, přidáme protlak, sojovou omáčku a pepř, do směsi vložíme... více o Senzační raraši

60 minut
Kuřecí řízky pod sýrovou peřinou

Kuřecí řízky pod sýrovou peřinou

Kuřecí řízky zbavíme tuku, pokud jsou vysoké, seřízneme po délce, lehce osolíme a narovnáme do máslem vymazaného pekáče. Opepříme a zasypeme souvislou... více o Kuřecí řízky pod sýrovou peřinou

Uzené maso na pivě

Uzené maso na pivě

Cibuli nakrájíme na kolečka a poklademe na dno pekáčku. Uzené maso vcelku potřeme lisovaným česnekem, hořčicí, a vložíme do pekáčku. Podlijeme pivem a... více o Uzené maso na pivě

Zrnková kýta plněná sýrem a klobásou

Zrnková kýta plněná sýrem a klobásou

Maso rozklepej na tenké plátky, pozor na díry aby nevytekl sýr. Naklepané maso okořeň solí, pepřem, majoránkou, cukrem a celým kmínem . Klobásu a... více o Zrnková kýta plněná sýrem a klobásou

Kuře v anglické slanině

Kuře v anglické slanině

Do kuřecích prsou na širším konci uděláme nožem kapsičku do které dáme špalíček nivy (hermelínu), spíchneme párátkem a osolíme. Každý kousek obtočíme... více o Kuře v anglické slanině

Kuře na cibuli III

Kuře na cibuli III

Kuře omyjeme a osolíme zevnitř i zvenku. Položíme do pekáče prsy dolů. Nožem probodáme stehýnka a místa, kde má kuře nejvíce tuku (během pečení tak... více o Kuře na cibuli III

Kuřecí rychlovka

Kuřecí rychlovka

Kuřecí řízek opláchneme, osolíme, opepříme a posypeme kari. Lehce rozklepeme a nakrájíme na nudličky. Na pánvi opékáme na kostičky nakrájenou slaninu... více o Kuřecí rychlovka

Kachní prsíčka na pomerančovém džusu

Kachní prsíčka na pomerančovém džusu

Na kůži vytvoříme mřížový řez, aby se nám pekně tuk vyškvařil a zbyla křupavá kůrčička. Prsa osolíme, opepříme a pečeme na pánvi (čas neudávám, každý... více o Kachní prsíčka na pomerančovém džusu

Vařenopečené koleno Evženka

Vařenopečené koleno Evženka

Koleno dáme vařit cca na 40 min (dle velikosti kolena) v tlakovém hrnci společně s bobkovým listem, asi 3 - 4 ks, pepřem, 1 cibulí, česnekem a solí.... více o Vařenopečené koleno Evženka

Levná rýže s paštikou

Levná rýže s paštikou

Na pánviččce zahřejeme olej a přidáme na kostičky nakrájenou cibuli. Osmahneme do růžova, přidáme paštiky, dle chuti pepř a mícháme do rozpuštění... více o Levná rýže s paštikou

Kotlety s nádivkou

Kotlety s nádivkou

Nejdříve si připravíme nádivku. Na troše oleje osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, až cibule zesklovatí přidáme obě vajíčka, která osolíme a mícháme... více o Kotlety s nádivkou

Kuřecí kapsy plněné nivou

Kuřecí kapsy plněné nivou

Kuřecí prsa rozřízneme a do vyříznuté kapsy dáme slabý plátek nivy. Poté prsa nasolíme, napepříme a posypeme trochou sladké papriky. Na pánvi si... více o Kuřecí kapsy plněné nivou

Pangasius na kari se zeleninou

Pangasius na kari se zeleninou

Rozmraženého pangasia nakrájíme na nudličky, smícháme s kari kořením a solí. Necháme chvíli uležet. Mezitím na oleji opražíme cibulku nebo pórek,... více o Pangasius na kari se zeleninou

Zapečené brambory s kuřecím masem a klobásou

Zapečené brambory s kuřecím masem a…

Brambory ve šlupce se nakrájí na 0,5cm plátky a do zapékací misky se vrství s masem na kostičky a klobásou nebo paprikovým salámem. Zalije se... více o Zapečené brambory s kuřecím masem a klobásou

Plněná masová roláda

Plněná masová roláda

Mleté maso s rozmraženou sekanou, škrobem, pepřem, solí (opatrně maso bývá slané) promícháme v míse nejlépe rukou, při čemž pomalu přiléváme mléko.... více o Plněná masová roláda

Proužkované maso

Proužkované maso

Pekáček (nebo zapékací misku) vyložíme plátky anglické slaniny. Řízky naklepeme, osolíme a opepříme. Potom plátky masa obalíme ve strouhance, kterou... více o Proužkované maso

90 minut
Kuřecí bábovka

Kuřecí bábovka

Do formy na bábovku vložíme pečící papír. Naskládáme osolené a opepřené kousky kuřecího masaa přidáme syrová vejce, nastrouhaný sýr, salám, pažitku a... více o Kuřecí bábovka

Překvapení v alobalu

Překvapení v alobalu

Kuřecí maso např. prsní řízky okořeníme podle chuti. Natrháme si alobal velký tak, aby jsme do něj mohli maso bez problémů zabalit. Na každý kus... více o Překvapení v alobalu

Rybí filé po Krétsku

Rybí filé po Krétsku

Cuketu nakrájíme podélně na tenké plátky. Filety si nakrájíme také na tenké plátky, potřeme je pestem, posolíme, opepříme, dáme na cukety, které jsme... více o Rybí filé po Krétsku

Exotická treska

Exotická treska

Tresku opláchneme a usušíme, nasolíme, opepříme z obou stran, přidáme kmín, zbylé koření a bylinky. Pokapeme limetkovou šťávou z obou stran a na pánvi... více o Exotická treska

Maso na smetaně

Maso na smetaně

Maso naklepeme, osolíme ,opepříme, dáme do pekáčku, zalijeme smetanou, přikryjeme a pečeme asi 30 minut. Těsně před koncem sejmeme víko a dopečeme,... více o Maso na smetaně

Mořská panna

Mořská panna

Rozmražené filety omyjeme a necháme okapat, mezitím nakrájíme cibuli a papriky. Na oleji zpěníme cibuli a prolisovaný česnek, pak vložíme filety a... více o Mořská panna

Rizoto se slaninou a cherry rajčátky

Rizoto se slaninou a cherry rajčátky

Slaninu nakrájenou na proužky necháme na pánvi vyškvařit (pro méně tučnou a mastnou variantu vyškvařený tuk slijeme), přidáme 25 g másla a cibuli,... více o Rizoto se slaninou a cherry rajčátky

Teplé chlebíčky

Teplé chlebíčky

Veku nakrájíme na plátky, lehounce potřeme Ramou, obložíme salámem, sýrem a lehce posypeme kořením.Chlebíčky dáme na plech a zapečeme ve vyhřáté... více o Teplé chlebíčky

Kuřecí prsa se smetanovými bramborami

Kuřecí prsa se smetanovými bramborami

Oloupeme syrové brambory, nakrájíme na plátky a rozložíme je na plech. Osolíme je, popř. můžeme posypat kořením na americké brambory. Na brambory dáme... více o Kuřecí prsa se smetanovými bramborami

Pomazánka z rybího filé II.

Pomazánka z rybího filé II.

Uvaříme rybí filé se solí a po vychladnutí ho rozmačkáme vidličkou. Mrkev nastrouháme, promícháme s filé a citrónovou šťávou (trochu). Přidáme Křeník ... více o Pomazánka z rybího filé II.

  • Předchozí stránka
  • 1
  • ...
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • ...
  • 193
  • Další stránka

Doporučujeme

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

Poslední sledované recepty

229
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
198
Kynutý švestkový závin (štrůdl)
Kynutý švestkový závin …
71
Domácí jablečný závin (štrůdl)
Domácí jablečný závin …
63
Steak s vejcem, žampiony a sýrovou omáčkou
Steak s vejcem, žampiony…
31
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím

Zajímavé články

Recepty ze švestek nasladko i naslano. Zkuste povidla bez míchání, koláč i marinádu
Recepty ze švestek nasladko i naslano. Zkuste…
Broskvová marmeláda 4x jinak: Zkuste variantu s voňavým kořením, bylinkami nebo dalším ovocem
Broskvová marmeláda 4x jinak: Zkuste variantu s…
Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak chutně naložit s úrodou cuket
Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak…
Rychlé buchty s broskvemi: 5 receptů na sladké letní moučníky, které mají šťávu
Rychlé buchty s broskvemi: 5 receptů na sladké…
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři nebo na cesty, kterou zvládnete připravit i v paneláku
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři…
AHA.cz Deník Aha! 2.8.2025

Deník Aha! 2.8.2025

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Blesk pro ženy Jiřina Bohdalová je pro mě Tina Turner, říká její kadeřnice. Ukázala poklady z archivu!

Jiřina Bohdalová je pro mě Tina Turner, říká její kadeřnice. Ukázala poklady z archivu!

Ženy.cz Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Blesk.cz Vrátí se na místa, kde točil Ano, šéfe? Pohlreich otevřeně: Tohle pojistka nepokryje!

Vrátí se na místa, kde točil Ano, šéfe? Pohlreich otevřeně: Tohle pojistka nepokryje!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Kniha podle znamení zvěrokruhu: Jaké letní čtení si máte přibalit na dovolenou?

Kniha podle znamení zvěrokruhu: Jaké letní čtení si máte přibalit na dovolenou?

  • Recepty.cz
  • Maso & ryby & mořské plody
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact