• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Maso & ryby & mořské plody

Recepty z bílého, červeného i rybího masa – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Recepty z bílého, červeného i rybího masa – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Maso je základní gastronomickou surovinou. Jeho konzumace je však předmětem noha teorií i sporů. Jeho vliv na zdraví je prokázán kladný i záporný. Kromě zdravotních hledisek, někteří upozorňují na nemožnost dlouhodobé konzumace masa v současném množství, zejména vepřového, hovězího a kuřecího a propagují změny stravovacích návyků třeba větší konzumací hmyzu.

Někteří také maso úplně jíst odmítají. Vegetariáni jsou dvojího typu. Jedni maso nejedí ze zdravotních důvodů. Druzí je nejedí z principu, ať už je to nesouhlas s velkochovy nebo zkrátka problém s konzumací zvířat.

Neexistuje oblíbenější a přitom rozporuplnější potravina. Z gastronomického hlediska je maso však nezastupitelnou surovinou, která má rozhodně v jídelníčku každého labužníka a gurmána své místo.

Maso Ryby Uzeniny & mleté maso Mořské plody (Dary moře)
Plněná prsa v parmské šunce na rajčatech

Plněná prsa v parmské šunce na…

Do prsou nařízneme kapsy, osolíme a opepříme. Piniové oříšky nasucho opečeme a necháme vychladnout. Lístky bazalky posekáme. Česnek pokrájíme na slabé... více o Plněná prsa v parmské šunce na rajčatech

Kuřecí na špenátovém salátu s jogurtovou omáčkou

Kuřecí na špenátovém salátu s…

Prsa pokrájíme na nudličky, opepříme a zakápneme citronovou šťávou. Necháme je v misce alespoň hodinu odpočinout. **Mezitím si připravíme špenát na... více o Kuřecí na špenátovém salátu s jogurtovou omáčkou

Kuřecí pánev s buráky

Kuřecí pánev s buráky

Psra pokrájíme na širší nudličky, lusky pokrájíme na proužky, bambusové výhonky scedíme, pokrájíme a propláchneme. Na pánvi rozpálíme olej a kuřecí... více o Kuřecí pánev s buráky

Nadívaná kuřecí, kachní nebo krůtí prsa

Nadívaná kuřecí, kachní nebo krůtí…

**Nádivka:** Šunku nakrájíme na tenké nudličky, sýr nastrouháme nahrubo, bylinky nasekáme najemno, přidáme 5 lžic smetany a dochutíme solí a pepřem.... více o Nadívaná kuřecí, kachní nebo krůtí prsa

Guláš s rajčaty

Guláš s rajčaty

Maso pokrájíme, osolíme, opepříme a na oleji zprudka orestujeme nejprve hovězí maso, které zaprášíme mletou paprikou, krátce osmahneme, podlijeme... více o Guláš s rajčaty

Nadívaná krůta s dýní a křenem

Nadívaná krůta s dýní a křenem

Krůtu očistíme a svrchu i zevnitř dobře nasolíme, posypeme kmínem a necháme přes noc v chladu proležet. Veku pokrájíme nadrobno, zalijeme mlékem, pak... více o Nadívaná krůta s dýní a křenem

Pošírovaná krůtí prsa s tuňákovou omáčkou

Pošírovaná krůtí prsa s tuňákovou…

Oloupanou cibuli přepůlíme, očištěnou mrkev s celerem pokrájíme nahrubo a s kořením a krůtími prsíčky vaříme zvolna v osolené vodě doměkka (průběžně... více o Pošírovaná krůtí prsa s tuňákovou omáčkou

Ovocný salát s krůtím masem

Ovocný salát s krůtím masem

Krůtí prsa očistíme, pokrájíme na tenké nudličky, osolíme, opepříme, ochutíme zázvorem, zakápneme olejem a necháme v chladu hodinu proležet. Pak maso... více o Ovocný salát s krůtím masem

Krůtí gulášek

Krůtí gulášek

Stehna očistíme, stáhneme kůži, maso pokrájíme na kostičky, osolíme, opepříme, pokapeme olejem, promícháme. Cibuli pokrájíme a na trošce oleje necháme... více o Krůtí gulášek

Kančí roláda

Kančí roláda

Plát masa si potřeme z obou stran olejem, osolíme, opepříme. Cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno a na másle orestujeme. Pak k ní vlijeme osolená,... více o Kančí roláda

Steaky s povidlovou omáčkou

Steaky s povidlovou omáčkou

Jelení steak očistíme a lehce naklepeme (stačí rukou). Do mísy nalijeme 100 ml oleje, přidáme špetku soli, polovinu bylinek, bobkových listů a... více o Steaky s povidlovou omáčkou

Nadívané křepelky po anglicku

Nadívané křepelky po anglicku

Nejprve si připravíme nádivku: játra pokrájíme a spolu s nakrájenou cibulí orestujeme na másle. Rohlíky pokrájíme, navlhčíme v mléce, vymačkáme a... více o Nadívané křepelky po anglicku

Kančí guláš II

Kančí guláš II

Nakrájenou kýtu, sůl, koření, víno a citronovou šťávu promícháme a necháme přes noc marinovat. Pak maso vyjmeme a na oleji prudce orestujeme,... více o Kančí guláš II

Pečená zaječí stehna

Pečená zaječí stehna

Stehna prošpikujeme slaninou, osolíme, zalijeme vínem, přidáme jalovec a necháme uležet přes noc v chladu. Pak stehna rozložíme na máslo do pekáčku,... více o Pečená zaječí stehna

Dančí roláda s vejci

Dančí roláda s vejci

Špenát spaříme ve vroucí osolené vodě a necháme okapat. Plát masa naklepeme přes folii a osolíme, rozložíme na něj slaninu a špenát, do středu dáme... více o Dančí roláda s vejci

Srnčí řízky s paštikou

Srnčí řízky s paštikou

Srnčí kýtu odblaníme, nakrájíme na tenké plátky, naklepeme. Česnek, paštiku, bylinky promícháme a trošku osolíme. Touto směsí potřeme řízky z obou... více o Srnčí řízky s paštikou

Zvěřinový nářez

Zvěřinový nářez

Srnčí a vepřové maso očistíme a najemno umeleme. Slaninu, okurky a rohlíky pokrájíme na malé kostičky. Rohlíky navlhčíme mlékem a přidáme spolu se... více o Zvěřinový nářez

Křepelky v nádivce

Křepelky v nádivce

Mrkev, cibuli, celer očistíme a posekáme nadrobno. Vepřové i telecí maso pokrájíme na kostičky, smícháme s olejem a přidáme k zelenině. Do směsi... více o Křepelky v nádivce

Panenka v česnekovo-sýrové krustě

Panenka v česnekovo-sýrové krustě

Panenku očistíme, nasolíme(trošku více než jste zvyklí), opepříme a ze všech stran opečeme na rozpáleném oleji. Panenku vyndáme a do výpeku přidáme 3 ... více o Panenka v česnekovo-sýrové krustě

Hovězí na víně

Hovězí na víně

Plátky masa rozklepeme hranou ruky. Na každý plátek masa položíme plátek slaniny a čtvrtku kyselé okurky a cibule, srolujeme tak, aby náplň nevypadla... více o Hovězí na víně

Zlatá rybka nejen pro děti

Zlatá rybka nejen pro děti

Hladkou mouku smícháme s jemně nasekanou pažitkou, část pažitky si necháme stranou. Filet (osolíme) obalíme ve směsi pažitky a mouky. Osmahneme na... více o Zlatá rybka nejen pro děti

Kuřecí placičky Bianca

Kuřecí placičky Bianca

Řízky pokrájíme na malé kostičky, stejně tak salám a cibuli. Vše smícháme, vmícháme lečo, brambory nastrouhané jako na placky, vsypeme solamyl,... více o Kuřecí placičky Bianca

Vepřové kapsy pod sýrovou peřinou

Vepřové kapsy pod sýrovou peřinou

Do kotlet prořízneme kapsy, pak jemně naklepeme, osolíme a opepříme. Žampiony očistíme, pokrájíme na plátky a dáme orestovat na pánev s 3 lžícemi... více o Vepřové kapsy pod sýrovou peřinou

Mrzák

Mrzák

Zbytky masa, škvarků nebo uzeného bůčku se umelou na masovém strojku (případně pokrájí na menší kousky), pak se promíchají s krupicí a zalijí vývarem ... více o Mrzák

Řízky ve smetanové omáčce

Řízky ve smetanové omáčce

Maso naklepeme, opepříme, osolíme a poprášíme moukou. Řízky opékáme na másle po obou stranách asi 4 minuty, pak vyjmeme a uložíme v teple. Papriku i... více o Řízky ve smetanové omáčce

Mšenský plněný bramborák

Mšenský plněný bramborák

Mleté maso ochutíme troškou soli a černým pepřem. Klobásku si nakrájíme na kostičky. Na pánvi rozškvaříme nakrájenou slaninu a na ni vložíme mleté... více o Mšenský plněný bramborák

Kuře smažené v pařížském těstíčku

Kuře smažené v pařížském těstíčku

Kuře pokrájíme na porce, osolíme a obalíme v těstíčku, připraveném z vajec, mouky, mléka, hrášku, šunky a soli-dle chuti. Hned po obalení smažíme v... více o Kuře smažené v pařížském těstíčku

Ořechová jablka ve slanině

Ořechová jablka ve slanině

Jablka oloupeme, potřeme citronovou šťávou, horní třetinu odkrojíme, vydlabeme jádřince a naplníme vydlabané otvory směsí z camembertu rozmíchaného s... více o Ořechová jablka ve slanině

(nejen) Vepřová játra na cibuli a slanině

(nejen) Vepřová játra na cibuli a…

Vepřová játra, slaninu a cibuli nakrájíme na slabé plátky. Na rozpálenou pánev dáme anglickou slaninu (je-li libová, přidáme lžíci oleje) a necháme ji... více o (nejen) Vepřová játra na cibuli a slanině

Vepřové maso dvou chutí

Vepřové maso dvou chutí

Maso omyjeme, nakrájíme na menší kousky, osolíme a opepříme. Papriku rozkrojíme na půl a očistíme. Půlku připraveného masa vložíme do očištěných... více o Vepřové maso dvou chutí

Králík na petrželi

Králík na petrželi

Králíka naporcujeme a osolíme. Petržel a cibuli oloupeme, pokrájíme a nasypeme do pekáče. Na zeleninu rozložíme maso, které poklademe kousky másla.... více o Králík na petrželi

Cordon Bleu - telecí

Cordon Bleu - telecí

Řízky naklepeme, osolíme a opepříme. Na každý položíme plátek šunky a ementálu, posypeme lístky oregana a přeložíme napůl. Okraje masa k sobě... více o Cordon Bleu - telecí

Uherské zelí

Uherské zelí

Pokrájené zelí uvaříme ve slané vodě s kmínem a scedíme. V kastrolu na sádle dozlatova osmažíme pokrájenou cibuli, do které vmícháme zelí. Mleté maso... více o Uherské zelí

40 minut
Kuře s bůčkem na žampionech

Kuře s bůčkem na žampionech

V tlakovém hrnci rozehřejeme trošku oleje, osmažíme na něm pokrájený bůček, který jsme poprášili moukou s pokrájenou cibulí a rozporcovaným kuřetem ... více o Kuře s bůčkem na žampionech

Vepřová pečeně s dušeným zelím a jablky

Vepřová pečeně s dušeným zelím a…

Očištěnou pečeni osolíme, dáme do pekáče s olejem, obložíme drobně pokrájenou cibulí a vložíme do vyhřáté trouby na 160 stupňů. Pečeme za občasného... více o Vepřová pečeně s dušeným zelím a jablky

Drůbeží řízky se šalvějí

Drůbeží řízky se šalvějí

Z prsou uděláme 4 plátky(řízky), jemně naklepeme, osolíme, opepříme, poklademe lístky šalvěje, stočíme a obalíme slaninou. Můžeme převázat nití. Rolky... více o Drůbeží řízky se šalvějí

Kuřecí špíz v tvarůžkové košilce

Kuřecí špíz v tvarůžkové košilce

Maso pokrájíme na kostičky, osolíme, okořeníme, napícháme na jehlu a osmažíme na oleji. **Omáčka:** tvarůžky pokrájíme (nebo rozmixujeme), rozpustíme... více o Kuřecí špíz v tvarůžkové košilce

Francouzský tatarák

Francouzský tatarák

Okurky, kapary a bylinky nasekáme nadrobno. Namleté hovězí maso smícháme se všemi ingediencemi. Ochutíme olejem, solí a pepřem.... více o Francouzský tatarák

Gnocchi s lososem a sušenými rajčaty

Gnocchi s lososem a sušenými rajčaty

Lososa nakrájíme na kostičky a pokapeme citrónem. Sušená rajčata pokrájíme na nudličky. Cuketu nakrájíme na kolečka a osmažíme, ke konci smažení... více o Gnocchi s lososem a sušenými rajčaty

120 minut
Základ pro roládu z mletého masa či sekanou

Základ pro roládu z mletého masa či…

Drůbeží sekanou necháme rozmrazit, pak všechny suroviny spolu smícháme, vyšleháme nejlépe rukou. Směs masa necháme odležet do druhého dne. 2.den na... více o Základ pro roládu z mletého masa či sekanou

Rychlovka z instantních nudlí

Rychlovka z instantních nudlí

Maso nakrájíme na malé kousky, smícháme s olejem, solamylem, kořením dle chuti, dosolíme a necháme marinovat. Potom opečeme na trošce oleje, přidáme... více o Rychlovka z instantních nudlí

Rychlé a levné rizoto

Rychlé a levné rizoto

Maso nakrájíme na tenčí nudličky, cibuli překrojíme napůl a nakrájíme na velmi tenké plátky (můžeme ještě překrojit napůl), žampiony nakrájíme také na... více o Rychlé a levné rizoto

Hovězí perkelt s galuškami

Hovězí perkelt s galuškami

Na sádle Brick orestujeme cibuli dozlatova, přidáme sladkou a pálivou papriku a zalijeme vodou. Do vody dáme maso, osolíme, opepříme a okmínujeme.... více o Hovězí perkelt s galuškami

Krkovička v česnekovém sádle

Krkovička v česnekovém sádle

Vepřovou krkovičku podélně rozkrojíme na polovinu a svážeme do válečků. Osolíme, opepříme a na sádle zprudka opečeme do zlatova. Maso vyjmeme a ve... více o Krkovička v česnekovém sádle

Vepřová krkovička v rozmarýnovém sádle s česnekem

Vepřová krkovička v rozmarýnovém…

Krkovici rozřízneme na dvě části, z každého kousku vytvoříme váleček a svážeme jej. Osolíme, opepříme a opečeme na části sádla Brick dozlatova. Poté... více o Vepřová krkovička v rozmarýnovém sádle s česnekem

Kuřecí prsíčka na smetaně

Kuřecí prsíčka na smetaně

Maso nakrájíme na kostky a na rozehřátém ohni s olejem opékáme. Okořeníme kořením (po lžičce). Když je maso hotové, do omastku na pánvi přidáme asi... více o Kuřecí prsíčka na smetaně

Zapečená kýta se sýrem a hranolkami

Zapečená kýta se sýrem a hranolkami

Maso naklepeme, osolíme a opepříme. Pekáč nebo zapékací mísu vymažeme máslem, na máslo rozložíme maso, zalijeme smetanou tak, aby maso bylo ponořené... více o Zapečená kýta se sýrem a hranolkami

Kuře se sýrem a ořechy

Kuře se sýrem a ořechy

Kuře vykostěte a maso pokrájejte na menší kousky. Omyté a očištěné cukety nastrouhejte na hrubém struhadle, poduste na másle, přidejte sůl, pepř,... více o Kuře se sýrem a ořechy

Kuřecí křídla s játry

Kuřecí křídla s játry

K potírání si připravíme marinádu z koření, česneku a oleje či vody - cca 1 dcl. Do většího pekáče vložíme očíštěná křídla, potřeme, propícháme... více o Kuřecí křídla s játry

Panenka na pivě

Panenka na pivě

Panenku nakrájíme na nudličky, dáme do misky a zasypeme dvěma lžičkami směsi na křehké maso (běžně se prodává v supermarketech a je to vážně výborná... více o Panenka na pivě

  • Předchozí stránka
  • 1
  • ...
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • ...
  • 193
  • Další stránka

Doporučujeme

30 minut
Šťavnaté masové koule s parmazánem a rajčaty

Šťavnaté masové koule s parmazánem a…

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Poslední sledované recepty

153
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
92
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
84
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
81
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
62
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

SportRevue.cz Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

  • Recepty.cz
  • Maso & ryby & mořské plody
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact