• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Maso & ryby & mořské plody

Recepty z bílého, červeného i rybího masa – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Recepty z bílého, červeného i rybího masa – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Maso je základní gastronomickou surovinou. Jeho konzumace je však předmětem noha teorií i sporů. Jeho vliv na zdraví je prokázán kladný i záporný. Kromě zdravotních hledisek, někteří upozorňují na nemožnost dlouhodobé konzumace masa v současném množství, zejména vepřového, hovězího a kuřecího a propagují změny stravovacích návyků třeba větší konzumací hmyzu.

Někteří také maso úplně jíst odmítají. Vegetariáni jsou dvojího typu. Jedni maso nejedí ze zdravotních důvodů. Druzí je nejedí z principu, ať už je to nesouhlas s velkochovy nebo zkrátka problém s konzumací zvířat.

Neexistuje oblíbenější a přitom rozporuplnější potravina. Z gastronomického hlediska je maso však nezastupitelnou surovinou, která má rozhodně v jídelníčku každého labužníka a gurmána své místo.

Maso Ryby Uzeniny & mleté maso Mořské plody (Dary moře)
45 minut
Masová sekaná v tukové bláně

Masová sekaná v tukové bláně

Bránici propláchneme v teplá vodě, rozprostřeme a naplníme jí šiškou mleté vepřové směsi, kterou připravíme smícháním ingrediencí, zabalíme a pečeme v... více o Masová sekaná v tukové bláně

Plněná sekaná z bůčku

Plněná sekaná z bůčku

Na pomaštěnou folii dáme polovinu směsi z mletého masa, šlehačky, solamylu, soli, pepře. Potřeme hořčicí, nandáme osolená nebo okořeněná vejce, která... více o Plněná sekaná z bůčku

Zabijačková panenka

Zabijačková panenka

Panenku podélně rozřízneme, vetřeme do ní česnek se solí a necháme 24hodin proležet v chladu. Mleté maso ochutíme kořením na mletá masa, promícháme,... více o Zabijačková panenka

Sekaná podle Itala

Sekaná podle Itala

Formu na srnčí hřbet vyložíme pečicím papírem a ten poklademe celý slaninou. Z mletého masa, žemlí rozmočených v mléce, pokrájené cibule a mortadely,... více o Sekaná podle Itala

Sekaná v županu

Sekaná v županu

Maso smícháme s rozetřeným česnekem, pokrájenou cibulí, vajíčkem, solí, pepřem(kořením) a rozmočenou žemlí v mléce, pořádně propracujeme a vytvoříme... více o Sekaná v županu

Pivní chléb s klobásou

Pivní chléb s klobásou

Do formy domácí pekárny dáme ingredience dle pořadí. Pekárnu nastavíme na program základní bochník. Na kostičky nakrájenou klobásu přidáme po zaznění... více o Pivní chléb s klobásou

Vepřové na nudličky s řapíkatým celerem a ananasem

Vepřové na nudličky s řapíkatým…

Vepřové maso nakrájíme na nudličky. Řapíkatý celer očistíme a nakrájíme na malé kousky. Na pánvi s olejem dáme nadrobno nasekanou cibuli a česnek,... více o Vepřové na nudličky s řapíkatým celerem a ananasem

Stehýnka s tvarohovým tzatziki

Stehýnka s tvarohovým tzatziki

Okurku nastrouháme nahrubo a smícháme ji s utřeným česnekem a najemno posekaným koprem. Přidáme tvaroh, jogurt, majonézu a promícháme. Připravíme si... více o Stehýnka s tvarohovým tzatziki

Paprikové (nejen) jehněčí špízy s tzatziki

Paprikové (nejen) jehněčí špízy s…

Maso pokrájíme na kostky, papriku na čtverečky a střídavě napichujeme na špejli. Sůl, pepř a oregano smícháme s olejem a špízy směsí potřeme. Necháme... více o Paprikové (nejen) jehněčí špízy s tzatziki

Rybička na pomerančích

Rybička na pomerančích

Jeden pomeranč nakrájíme na plátky, z druhého okrájíme spirálky kůry a vymačkáme šťávu. Ryby očistíme, položíme na vymaštěný alobal, potřeme... více o Rybička na pomerančích

Párečky ve slanině

Párečky ve slanině

Plátky slaniny si potřeme hořčicí a do každého si zavineme párek. Během grilování otáčíme. Aby nám slanina držela, můžeme použít párátka, alespoň se... více o Párečky ve slanině

60 minut
Kuře ve vínové omáčce

Kuře ve vínové omáčce

Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Maso silně opepříme, na pánvi s olejem prudce opečeme a přendáme do pekáčku. Pokrájenou cibuli a česnek přidáme k... více o Kuře ve vínové omáčce

Plněná prsa v parmské šunce na rajčatech

Plněná prsa v parmské šunce na…

Do prsou nařízneme kapsy, osolíme a opepříme. Piniové oříšky nasucho opečeme a necháme vychladnout. Lístky bazalky posekáme. Česnek pokrájíme na slabé... více o Plněná prsa v parmské šunce na rajčatech

Kuřecí na špenátovém salátu s jogurtovou omáčkou

Kuřecí na špenátovém salátu s…

Prsa pokrájíme na nudličky, opepříme a zakápneme citronovou šťávou. Necháme je v misce alespoň hodinu odpočinout. **Mezitím si připravíme špenát na... více o Kuřecí na špenátovém salátu s jogurtovou omáčkou

Kuřecí pánev s buráky

Kuřecí pánev s buráky

Psra pokrájíme na širší nudličky, lusky pokrájíme na proužky, bambusové výhonky scedíme, pokrájíme a propláchneme. Na pánvi rozpálíme olej a kuřecí... více o Kuřecí pánev s buráky

Nadívaná kuřecí, kachní nebo krůtí prsa

Nadívaná kuřecí, kachní nebo krůtí…

**Nádivka:** Šunku nakrájíme na tenké nudličky, sýr nastrouháme nahrubo, bylinky nasekáme najemno, přidáme 5 lžic smetany a dochutíme solí a pepřem.... více o Nadívaná kuřecí, kachní nebo krůtí prsa

Guláš s rajčaty

Guláš s rajčaty

Maso pokrájíme, osolíme, opepříme a na oleji zprudka orestujeme nejprve hovězí maso, které zaprášíme mletou paprikou, krátce osmahneme, podlijeme... více o Guláš s rajčaty

Nadívaná krůta s dýní a křenem

Nadívaná krůta s dýní a křenem

Krůtu očistíme a svrchu i zevnitř dobře nasolíme, posypeme kmínem a necháme přes noc v chladu proležet. Veku pokrájíme nadrobno, zalijeme mlékem, pak... více o Nadívaná krůta s dýní a křenem

Pošírovaná krůtí prsa s tuňákovou omáčkou

Pošírovaná krůtí prsa s tuňákovou…

Oloupanou cibuli přepůlíme, očištěnou mrkev s celerem pokrájíme nahrubo a s kořením a krůtími prsíčky vaříme zvolna v osolené vodě doměkka (průběžně... více o Pošírovaná krůtí prsa s tuňákovou omáčkou

Ovocný salát s krůtím masem

Ovocný salát s krůtím masem

Krůtí prsa očistíme, pokrájíme na tenké nudličky, osolíme, opepříme, ochutíme zázvorem, zakápneme olejem a necháme v chladu hodinu proležet. Pak maso... více o Ovocný salát s krůtím masem

Krůtí gulášek

Krůtí gulášek

Stehna očistíme, stáhneme kůži, maso pokrájíme na kostičky, osolíme, opepříme, pokapeme olejem, promícháme. Cibuli pokrájíme a na trošce oleje necháme... více o Krůtí gulášek

Kančí roláda

Kančí roláda

Plát masa si potřeme z obou stran olejem, osolíme, opepříme. Cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno a na másle orestujeme. Pak k ní vlijeme osolená,... více o Kančí roláda

Steaky s povidlovou omáčkou

Steaky s povidlovou omáčkou

Jelení steak očistíme a lehce naklepeme (stačí rukou). Do mísy nalijeme 100 ml oleje, přidáme špetku soli, polovinu bylinek, bobkových listů a... více o Steaky s povidlovou omáčkou

Nadívané křepelky po anglicku

Nadívané křepelky po anglicku

Nejprve si připravíme nádivku: játra pokrájíme a spolu s nakrájenou cibulí orestujeme na másle. Rohlíky pokrájíme, navlhčíme v mléce, vymačkáme a... více o Nadívané křepelky po anglicku

Kančí guláš II

Kančí guláš II

Nakrájenou kýtu, sůl, koření, víno a citronovou šťávu promícháme a necháme přes noc marinovat. Pak maso vyjmeme a na oleji prudce orestujeme,... více o Kančí guláš II

Pečená zaječí stehna

Pečená zaječí stehna

Stehna prošpikujeme slaninou, osolíme, zalijeme vínem, přidáme jalovec a necháme uležet přes noc v chladu. Pak stehna rozložíme na máslo do pekáčku,... více o Pečená zaječí stehna

Dančí roláda s vejci

Dančí roláda s vejci

Špenát spaříme ve vroucí osolené vodě a necháme okapat. Plát masa naklepeme přes folii a osolíme, rozložíme na něj slaninu a špenát, do středu dáme... více o Dančí roláda s vejci

Srnčí řízky s paštikou

Srnčí řízky s paštikou

Srnčí kýtu odblaníme, nakrájíme na tenké plátky, naklepeme. Česnek, paštiku, bylinky promícháme a trošku osolíme. Touto směsí potřeme řízky z obou... více o Srnčí řízky s paštikou

Zvěřinový nářez

Zvěřinový nářez

Srnčí a vepřové maso očistíme a najemno umeleme. Slaninu, okurky a rohlíky pokrájíme na malé kostičky. Rohlíky navlhčíme mlékem a přidáme spolu se... více o Zvěřinový nářez

Křepelky v nádivce

Křepelky v nádivce

Mrkev, cibuli, celer očistíme a posekáme nadrobno. Vepřové i telecí maso pokrájíme na kostičky, smícháme s olejem a přidáme k zelenině. Do směsi... více o Křepelky v nádivce

Panenka v česnekovo-sýrové krustě

Panenka v česnekovo-sýrové krustě

Panenku očistíme, nasolíme(trošku více než jste zvyklí), opepříme a ze všech stran opečeme na rozpáleném oleji. Panenku vyndáme a do výpeku přidáme 3 ... více o Panenka v česnekovo-sýrové krustě

Hovězí na víně

Hovězí na víně

Plátky masa rozklepeme hranou ruky. Na každý plátek masa položíme plátek slaniny a čtvrtku kyselé okurky a cibule, srolujeme tak, aby náplň nevypadla... více o Hovězí na víně

Zlatá rybka nejen pro děti

Zlatá rybka nejen pro děti

Hladkou mouku smícháme s jemně nasekanou pažitkou, část pažitky si necháme stranou. Filet (osolíme) obalíme ve směsi pažitky a mouky. Osmahneme na... více o Zlatá rybka nejen pro děti

Kuřecí placičky Bianca

Kuřecí placičky Bianca

Řízky pokrájíme na malé kostičky, stejně tak salám a cibuli. Vše smícháme, vmícháme lečo, brambory nastrouhané jako na placky, vsypeme solamyl,... více o Kuřecí placičky Bianca

Vepřové kapsy pod sýrovou peřinou

Vepřové kapsy pod sýrovou peřinou

Do kotlet prořízneme kapsy, pak jemně naklepeme, osolíme a opepříme. Žampiony očistíme, pokrájíme na plátky a dáme orestovat na pánev s 3 lžícemi... více o Vepřové kapsy pod sýrovou peřinou

Mrzák

Mrzák

Zbytky masa, škvarků nebo uzeného bůčku se umelou na masovém strojku (případně pokrájí na menší kousky), pak se promíchají s krupicí a zalijí vývarem ... více o Mrzák

Řízky ve smetanové omáčce

Řízky ve smetanové omáčce

Maso naklepeme, opepříme, osolíme a poprášíme moukou. Řízky opékáme na másle po obou stranách asi 4 minuty, pak vyjmeme a uložíme v teple. Papriku i... více o Řízky ve smetanové omáčce

Mšenský plněný bramborák

Mšenský plněný bramborák

Mleté maso ochutíme troškou soli a černým pepřem. Klobásku si nakrájíme na kostičky. Na pánvi rozškvaříme nakrájenou slaninu a na ni vložíme mleté... více o Mšenský plněný bramborák

Kuře smažené v pařížském těstíčku

Kuře smažené v pařížském těstíčku

Kuře pokrájíme na porce, osolíme a obalíme v těstíčku, připraveném z vajec, mouky, mléka, hrášku, šunky a soli-dle chuti. Hned po obalení smažíme v... více o Kuře smažené v pařížském těstíčku

Ořechová jablka ve slanině

Ořechová jablka ve slanině

Jablka oloupeme, potřeme citronovou šťávou, horní třetinu odkrojíme, vydlabeme jádřince a naplníme vydlabané otvory směsí z camembertu rozmíchaného s... více o Ořechová jablka ve slanině

(nejen) Vepřová játra na cibuli a slanině

(nejen) Vepřová játra na cibuli a…

Vepřová játra, slaninu a cibuli nakrájíme na slabé plátky. Na rozpálenou pánev dáme anglickou slaninu (je-li libová, přidáme lžíci oleje) a necháme ji... více o (nejen) Vepřová játra na cibuli a slanině

Vepřové maso dvou chutí

Vepřové maso dvou chutí

Maso omyjeme, nakrájíme na menší kousky, osolíme a opepříme. Papriku rozkrojíme na půl a očistíme. Půlku připraveného masa vložíme do očištěných... více o Vepřové maso dvou chutí

Králík na petrželi

Králík na petrželi

Králíka naporcujeme a osolíme. Petržel a cibuli oloupeme, pokrájíme a nasypeme do pekáče. Na zeleninu rozložíme maso, které poklademe kousky másla.... více o Králík na petrželi

Cordon Bleu - telecí

Cordon Bleu - telecí

Řízky naklepeme, osolíme a opepříme. Na každý položíme plátek šunky a ementálu, posypeme lístky oregana a přeložíme napůl. Okraje masa k sobě... více o Cordon Bleu - telecí

Uherské zelí

Uherské zelí

Pokrájené zelí uvaříme ve slané vodě s kmínem a scedíme. V kastrolu na sádle dozlatova osmažíme pokrájenou cibuli, do které vmícháme zelí. Mleté maso... více o Uherské zelí

40 minut
Kuře s bůčkem na žampionech

Kuře s bůčkem na žampionech

V tlakovém hrnci rozehřejeme trošku oleje, osmažíme na něm pokrájený bůček, který jsme poprášili moukou s pokrájenou cibulí a rozporcovaným kuřetem ... více o Kuře s bůčkem na žampionech

Vepřová pečeně s dušeným zelím a jablky

Vepřová pečeně s dušeným zelím a…

Očištěnou pečeni osolíme, dáme do pekáče s olejem, obložíme drobně pokrájenou cibulí a vložíme do vyhřáté trouby na 160 stupňů. Pečeme za občasného... více o Vepřová pečeně s dušeným zelím a jablky

Drůbeží řízky se šalvějí

Drůbeží řízky se šalvějí

Z prsou uděláme 4 plátky(řízky), jemně naklepeme, osolíme, opepříme, poklademe lístky šalvěje, stočíme a obalíme slaninou. Můžeme převázat nití. Rolky... více o Drůbeží řízky se šalvějí

Kuřecí špíz v tvarůžkové košilce

Kuřecí špíz v tvarůžkové košilce

Maso pokrájíme na kostičky, osolíme, okořeníme, napícháme na jehlu a osmažíme na oleji. **Omáčka:** tvarůžky pokrájíme (nebo rozmixujeme), rozpustíme... více o Kuřecí špíz v tvarůžkové košilce

Francouzský tatarák

Francouzský tatarák

Okurky, kapary a bylinky nasekáme nadrobno. Namleté hovězí maso smícháme se všemi ingediencemi. Ochutíme olejem, solí a pepřem.... více o Francouzský tatarák

  • Předchozí stránka
  • 1
  • ...
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • ...
  • 193
  • Další stránka

Doporučujeme

30 minut
Mexický hrnec s rýží

Mexický hrnec s rýží

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Poslední sledované recepty

169
Tvarohové řezy s mákem
Tvarohové řezy s mákem
89
Dýňová tortila
Dýňová tortila
87
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
71
Máslové řízky
Máslové řízky
62
Knedlíkové nebo toustové kapsy
Knedlíkové nebo toustové…

Zajímavé články

Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které připravíte do půl hodiny
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které…
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na recepty pro zoufalé babičky
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na…
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
AHA.cz 5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

Mimibazar Jak a proč rozvíjet dovednosti u předškoláků?

Jak a proč rozvíjet dovednosti u předškoláků?

Dáma.cz Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Blesk pro ženy Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Ženy.cz Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Blesk.cz Rozlícená Gregorová: Drsná slova na obranu syna! Kdyby byl gay, tak idiotsky by se neoženil!

Rozlícená Gregorová: Drsná slova na obranu syna! Kdyby byl gay, tak idiotsky by se neoženil!

SportRevue.cz FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy 5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

  • Recepty.cz
  • Maso & ryby & mořské plody
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact