• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Maso & ryby & mořské plody

Recepty z bílého, červeného i rybího masa – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Recepty z bílého, červeného i rybího masa – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Maso je základní gastronomickou surovinou. Jeho konzumace je však předmětem noha teorií i sporů. Jeho vliv na zdraví je prokázán kladný i záporný. Kromě zdravotních hledisek, někteří upozorňují na nemožnost dlouhodobé konzumace masa v současném množství, zejména vepřového, hovězího a kuřecího a propagují změny stravovacích návyků třeba větší konzumací hmyzu.

Někteří také maso úplně jíst odmítají. Vegetariáni jsou dvojího typu. Jedni maso nejedí ze zdravotních důvodů. Druzí je nejedí z principu, ať už je to nesouhlas s velkochovy nebo zkrátka problém s konzumací zvířat.

Neexistuje oblíbenější a přitom rozporuplnější potravina. Z gastronomického hlediska je maso však nezastupitelnou surovinou, která má rozhodně v jídelníčku každého labužníka a gurmána své místo.

Maso Ryby Uzeniny & mleté maso Mořské plody (Dary moře)
"Beer Butt Chicken" aneb Kuře na pivní plechovce

"Beer Butt Chicken" aneb Kuře na…

"Beer Butt Chicken" (česky asi kuře s pivní zadnící) nebo občas také "Beer Can Chicken" (česky asi kuře na pivní plechovce) je pokrm pocházející z USA... více o "Beer Butt Chicken" aneb Kuře na pivní plechovce

Vepřová kolena Flamendr

Vepřová kolena Flamendr

Kolena uvnitř osolíme a opepříme, sádlo smícháme s drobně pokrájenou cibulí hořčicí a paprikou, směs vetřeme do kolen poté kolena stočíme, upevníme... více o Vepřová kolena Flamendr

Super vepřo knedlo zelo

Super vepřo knedlo zelo

Na pekáč vložíme slaninu, na ní dáme zelí, na zelí položíme maso a na maso stroužky česneku. Vložíme do lednice a necháme odležet do druhého dne.... více o Super vepřo knedlo zelo

Zelňáky vegetariánské

Zelňáky vegetariánské

Na oleji na pánvi si osmažíme sojový granulát. Pozor - granulát předtím nevaříme, osmahneme ho suchý rovnou z pytlíku, granulát nasákne olej a krásně... více o Zelňáky vegetariánské

Kuřecí stehna v alobalu

Kuřecí stehna v alobalu

Připravíme si mazání na kuře smícháním všech ingrediencí vyjma cibule, tu si nakrájíme na kolečka. Stehno položíme na olejem pomazaný alobal, stehno... více o Kuřecí stehna v alobalu

Zapečený pangasius s mandlemi

Zapečený pangasius s mandlemi

Filé nasolíme, okořeníme, načesnekujeme, poprášíme moukou, vložíme do pekáčku, poté nasypeme na filé zeleninu, žampiony, nakrájené mandličky a... více o Zapečený pangasius s mandlemi

Kotlety na rajčatech a cibuli

Kotlety na rajčatech a cibuli

Kotletky nakrájíme na tenčí plátky, osolíme, opepříme, posypeme mletou paprikou a naskládáme do skleněného vymaštěného pekáčku olivovým olejem. Mezi... více o Kotlety na rajčatech a cibuli

Pečená francouzská bageta plněná kuřecím salátem

Pečená francouzská bageta plněná…

Zeleninu nakrájíme nadrobno a osmahneme na másle na pánvi. Až bude měkká přendáme ji do větší mísy. Na stejné pánvi osmahneme kuřecí maso, můžeme... více o Pečená francouzská bageta plněná kuřecím salátem

Kuřecí maso ala Kubajs (s bramborovou kaší)

Kuřecí maso ala Kubajs (s bramborovou…

Nakrájíme si kuřecí maso na kostičky a vložíme na rozpálený olej na pánvičce. Necháme 2 min. podusit a poté přilijeme sojovou omáčku podle chuti, já... více o Kuřecí maso ala Kubajs (s bramborovou kaší)

Kuřecí prsíčka zapečená s instantní polévkou

Kuřecí prsíčka zapečená s instantní…

Kuřecí prsíčka zlehka naklepeme rukou, jemně osolíme, dáme do zapékací mísy, instantní polévku smícháme se šlehačkou, zalijeme prsíčka a dáme do... více o Kuřecí prsíčka zapečená s instantní polévkou

Zapečená kuřecí stehýnka

Zapečená kuřecí stehýnka

Zapékací mísu vytřeme olejem, nakrájené brambory na kolečka rozložíme a zasypeme kmínem. Vysypeme na ně žampiony z plechovky, všechno zasypeme půlkou... více o Zapečená kuřecí stehýnka

Cuketa alá "ratatui"

Cuketa alá "ratatui"

Množství surovin volíme dle počtu strávníků s tím, že cuketa a brambory by měly dominovat. Rajčata, salám a cibuli nakrájíme na kostičky, cuketu a... více o Cuketa alá "ratatui"

Kuřecí plátky s Dijonskou omáčkou

Kuřecí plátky s Dijonskou omáčkou

Kuřecí maso si připravíme dle libosti na plátky, nebo medailonky a dáme pozvolna smažit na pánvičku s trochou oleje. Až bude maso hotové, můžeme ho... více o Kuřecí plátky s Dijonskou omáčkou

Cibulová pizza z listového těsta

Cibulová pizza z listového těsta

Listové těsto rozválíme na plech, potřeme zakysanou smetanou, poklademe plátky šunky. Cibule nakrájíme na plátky, přidáme na šunku, zasypeme... více o Cibulová pizza z listového těsta

Utopenci podle mě

Utopenci podle mě

Špekáčky oloupeme a nařízneme. Uvnitř potřeme hořčicí a vložíme cibuli a plátek zelí, uložíme jednu řadu. Proložíme cibulí, dalšími plátky zelí,... více o Utopenci podle mě

Vyuzený losos

Vyuzený losos

Mražené lososy necháte rozmrazit a odhleníte je. Mezi tím si uvaříte, jak já říkám takovou "polívku" - nálev na naložení ryb. Tj. kořenová zelenina a... více o Vyuzený losos

Masová směs v rýžovém papíru

Masová směs v rýžovém papíru

Smícháme mleté maso, houby a zeleninu. Tyčinky rozpůlíme podélně, rýžový papír připravíme dle návodu. Na rýžový papír natřeme směs masa a zeleniny,... více o Masová směs v rýžovém papíru

Rybí salát GURMÁN

Rybí salát GURMÁN

Očištěné, vykuchané a omyté ryby (asi 3 kg) nasolíme a dáme do uzavíratelné nádoby na 3 dny do lednice. Po uplynutí této doby ryby důkladně opláchneme... více o Rybí salát GURMÁN

Česnekovo - tomatové těstoviny s kuřecím masem

Česnekovo - tomatové těstoviny s…

Těstoviny uvaříme podle návodu al dente. Kuřecí prsíčka nakrájíme na menší kousky/nudličky, osolíme, opepříme a orestujeme v hlubší pánvi na troše... více o Česnekovo - tomatové těstoviny s kuřecím masem

Kuře na smetaně po staročesku

Kuře na smetaně po staročesku

Kuřecí prsíčka opláchneme, nakrájíme na nudličky a mírně osolíme. Houby řádně očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Na rozpáleném oleji osmažíme... více o Kuře na smetaně po staročesku

Rýže s pikantní omáčkou

Rýže s pikantní omáčkou

Cibuli nakrájíme na půlkolečka a osmažíme na oleji v hluboké pánvi typu wok. Přidáme na kostky nakrájené maso a restujeme. Přidáme očištěnou a... více o Rýže s pikantní omáčkou

Filipínské bihony

Filipínské bihony

Na pánvi wok osmažíme cibuli, česnek (obojí nakrájené na úzká kolečka), přidáme chilli papričky zbavené semínek a nakrájené na malé kousíčky. Až... více o Filipínské bihony

Peruánské ceviche

Peruánské ceviche

Čerstvé syrové ryby zbavíme kůže a nakrájíme na kostičky. Kousky ryby dáme do velké, nekovové mísy a přelijeme šťávou z limetek, přidáme cibuli,... více o Peruánské ceviche

Nejúžasnější kuřátko babičky Květušky

Nejúžasnější kuřátko babičky Květušky

Naporcované kuře osolíme a jemně posypeme kari. Dáme do pekáče, zasypeme pokrájenou zaleninou (u nás čím více, tím lépe), dáme na vrch asi 3 plátky... více o Nejúžasnější kuřátko babičky Květušky

Zapečené cibulky

Zapečené cibulky

Oloupané cibulky (super je šalotka) propícháme vidličkou a rozložíme je do vymazaného pekáčku. Na ně nasypeme šunku nakrájenou na kostičky a vše... více o Zapečené cibulky

Rizoto z pánve-po našem

Rizoto z pánve-po našem

Pečené vepřové maso pokrájíme na menší kousky a přidáme do pánve k osmažené cibuli na trošce oleje. Pro lepší chuť můžeme přidat i sádlový výpek s... více o Rizoto z pánve-po našem

Králík načerno

Králík načerno

Očištěného králíka osolíme a vložíme do pekáčku s olejem, přidáme nové koření, jalovec, bobkový list, tymián, pokrájenou cibuli a mrkev, podlijeme... více o Králík načerno

Králičí kapsy

Králičí kapsy

Na rozpuštěném másle orestujeme pokrájenou cibuli a česnek, přisypeme žampiony na plátky pokrájené a za stálého míchání necháme odpařit vodu. Pak... více o Králičí kapsy

Králík na houbách a hořčici

Králík na houbách a hořčici

Porce králíka osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a položíme do pekáče na pokrájené houby. Přidáme nahrubo nasekanou cibuli, hrst petrželky, česnek dle... více o Králík na houbách a hořčici

Pivní steak ala pivní bratr

Pivní steak ala pivní bratr

Do mísy nalijeme olej, do něj dáme rozdrcený česnek a hořčici, dobře promícháme dokud se olej a hořčice nespojí. Přidáme koření a nakonec pivo, chce... více o Pivní steak ala pivní bratr

60 minut
Kuře po kreolsku

Kuře po kreolsku

Směs "kreolské koření" se prodává, nebo je možné doma namíchat: 2,5 lžičky sladké červené mleté papriky, 1 lžička černého pepře, 1 lž. kayenského... více o Kuře po kreolsku

Losos s hořčicovou omáčkou a špenátem

Losos s hořčicovou omáčkou a špenátem

Suroviny na omáčku dobře promícháme a dáme proležet do lednice. Na másle s olejem osmažíme mírně posolené filety a potom nahrubo překrájené špenátové... více o Losos s hořčicovou omáčkou a špenátem

Zapékané rybí filé

Zapékané rybí filé

Filé nakrájíme na stejně velké kousky a vložíme do vroucí osolené vody s cibulí a kořením. Zvolna vaříme 10 - 12 minut. Vařené filé vyndáme a vývar... více o Zapékané rybí filé

Vepřové se sýrovo-špenátovou omáčkou

Vepřové se sýrovo-špenátovou omáčkou

Na oleji si orestujeme osolenou a opepřenou plec pokrájenou na kostičky (nudličky) dozlatova, přilijeme asi 2 dcl vody a necháme povařit doměkka.... více o Vepřové se sýrovo-špenátovou omáčkou

Losos v marinádě

Losos v marinádě

Kromě paprik, vše smícháme a do marinády položíme filet rybičky. Necháme alespoň hodinu odležet. V kastrůlku rozpálíme 1 lžíci oleje a filet... více o Losos v marinádě

Nepravé halušky

Nepravé halušky

Maso a knedlíky nakrájíme na kousky, tuk (olej) rozehřejeme na pánvi, vhodíme nakrájené knedlíky s masem a opečeme do zlatova (poznáme podle knedlíků)... více o Nepravé halušky

Fousaté nohy

Fousaté nohy

Rozmícháme vejce a přidáme do nich med a sojovou omáčku, trochu opepříme a vmícháme mouku, tak aby těstíčko nebylo příliš husté ani řídké. Lehce... více o Fousaté nohy

Kachna na švestkách

Kachna na švestkách

Prosolenou a okmínovanou kachnu pečeme asi 20 minut. Pak ji posypeme majoránkou, obložíme cibulí pokrájenou na kolečka a polovinou vypeckovaných... více o Kachna na švestkách

Losos v ořechovém kabátku

Losos v ořechovém kabátku

Omyté a osušené porce lososa pokapeme citronovou šťávou. Smícháme obě hořčice o olejem (asi 2 lžíce) a několika kapkami sojové omáčky. V této směsi... více o Losos v ořechovém kabátku

Filety s provensálskou omáčkou

Filety s provensálskou omáčkou

Do pekáče nebo zapékací mísy dáme olej, nakrájená rajčata, kapary, česnek a tymián a vložíme do trouby prohřát (rozvonět). Pak přilijeme vodu a víno a... více o Filety s provensálskou omáčkou

Losos s krabí omáčkou

Losos s krabí omáčkou

Na rozehřátém olivovém oleji lehce orestujeme pokrájený česnek na tenké plátky, přidáme nakrájené rybí tyčinky, na proužky pokrájená rajčata, víno,... více o Losos s krabí omáčkou

Filety s arašídy a kreolskou omáčkou

Filety s arašídy a kreolskou omáčkou

V misce smícháme ingredience na omáčku a dáme ji vychladit. Smícháme sůl, pepř, papriku a v této směsi obalíme (posypeme) porce ryby. Ty pak obalíme v... více o Filety s arašídy a kreolskou omáčkou

Zapečené filety s bešamelem

Zapečené filety s bešamelem

Filety osolíme, v páře uvaříme (krátce) a odložíme. 40 g másla rozehřejeme, zasypeme moukou, krátce orestujeme a zalijeme mlékem, rozšleháme a... více o Zapečené filety s bešamelem

Vepřová pečeně na divoko-nakládaná

Vepřová pečeně na divoko-nakládaná

Kořenovou zeleninu, cibuli, sůl a koření vložíme do bílého vína a vše svaříme. Necháme vychladnout a vložíme maso. Nádoba musí být tak velká (malá),... více o Vepřová pečeně na divoko-nakládaná

Vepřová pečeně v jablečném pyré

Vepřová pečeně v jablečném pyré

Příprava pyré: Jablka rozkrájíme na kousky, vložíme do hrnce s troškou vody, cukrem, skořicí a citronovou šťávou. Povaříme 10 minut, vyjmeme skořici a... více o Vepřová pečeně v jablečném pyré

Kotlety s rajčaty a mozarellou

Kotlety s rajčaty a mozarellou

Kotlety naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme sladkou paprikou a obalíme v hladké mouce. Zprudka na pánvi osmahneme. Přerovnáme do pekáčku (s trochou... více o Kotlety s rajčaty a mozarellou

Pstruh na grilu, ve slanině, plněný pomerančem

Pstruh na grilu, ve slanině, plněný…

Pstruha očistíme, osušíme a osolíme. Zevnitř a zvenku posypeme kořením bylinkové máslo. Dovnitř vložíme 2 plátky másla a 2 kousky oloupaného pomeranče... více o Pstruh na grilu, ve slanině, plněný pomerančem

Grilované paličky v jogurtové marinádě

Grilované paličky v jogurtové marinádě

Z citronové šťávy, jogurtu, kurkumy, petrželky, oleje, soli, pepře a kari umícháme marinádu, jíž potřeme kuřecí paličky. Necháme přes noc v chladu a... více o Grilované paličky v jogurtové marinádě

60 minut
Amur (ryba) v bylinkovém těstíčku

Amur (ryba) v bylinkovém těstíčku

Rybu rozdělíme na porce, pokapeme citronem, osolíme, opepříme, potřeme rozmačkaným česnekem a necháme asi 30 minut odležet. Z vajec, piva,... více o Amur (ryba) v bylinkovém těstíčku

Krokety z amura se sezamem

Krokety z amura se sezamem

Maso z amura umeleme, smícháme s nastrouhanými (umletými) brambory, změklým máslem, vejci, petrželkou a osolíme. Směs zahustíme trochou strouhanky,... více o Krokety z amura se sezamem

  • Předchozí stránka
  • 1
  • ...
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • ...
  • 193
  • Další stránka

Doporučujeme

30 minut
Lečo s fazolemi a klobásou

Lečo s fazolemi a klobásou

Meruňkové knedlíky - kynuté

Meruňkové knedlíky - kynuté

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

118
Netradiční štrúdl s drobenkou uvnitř
Netradiční štrúdl s…
53
2 x Diviznový sirup + macerát (nejen) proti kašli
2 x Diviznový sirup +…
32
Holandský řízek a šťouchané brambory
Holandský řízek a…
28
Dýňová tortila
Dýňová tortila
26
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Ze zeměměřiče mistrem zmrzlinářem: Začínal mrkvovou, dnes prodává nejvíc pistáciové
Ze zeměměřiče mistrem zmrzlinářem: Začínal…
Superpotravina týdne: Meloun. 6 překvapivých pozitivních účinků plus recepty, které možná neznáte
Superpotravina týdne: Meloun. 6 překvapivých…
Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Letní pecky: Ať už z třešní, meruněk nebo melounu, pecky rozhodně nepatří do koše. Víme, co s nimi!
Letní pecky: Ať už z třešní, meruněk nebo melounu…
Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka si techniku zdobení vymyslela úplně sama!
Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka…
AHA.cz Žilková do toho praští? Svědectví z první ruky mluví za vše

Žilková do toho praští? Svědectví z první ruky mluví za vše

Mimibazar Levandule: Provoní i léčí

Levandule: Provoní i léčí

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Ženy.cz Porno v puse? 5 tipů na dokonalé sladkosti

Porno v puse? 5 tipů na dokonalé sladkosti

Blesk.cz Popelčin princ Pavel Trávníček (74) po operaci srdce: Dostal kardiostimulátor!

Popelčin princ Pavel Trávníček (74) po operaci srdce: Dostal kardiostimulátor!

SportRevue.cz FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

Maminka.cz Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Blesk Horoskopy Nejhorší tchyně podle zvěrokruhu: Na které si musíte dát obzvlášť pozor?

Nejhorší tchyně podle zvěrokruhu: Na které si musíte dát obzvlášť pozor?

  • Recepty.cz
  • Maso & ryby & mořské plody
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact