• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Maso & ryby & mořské plody

Recepty z bílého, červeného i rybího masa – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Recepty z bílého, červeného i rybího masa – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Maso je základní gastronomickou surovinou. Jeho konzumace je však předmětem noha teorií i sporů. Jeho vliv na zdraví je prokázán kladný i záporný. Kromě zdravotních hledisek, někteří upozorňují na nemožnost dlouhodobé konzumace masa v současném množství, zejména vepřového, hovězího a kuřecího a propagují změny stravovacích návyků třeba větší konzumací hmyzu.

Někteří také maso úplně jíst odmítají. Vegetariáni jsou dvojího typu. Jedni maso nejedí ze zdravotních důvodů. Druzí je nejedí z principu, ať už je to nesouhlas s velkochovy nebo zkrátka problém s konzumací zvířat.

Neexistuje oblíbenější a přitom rozporuplnější potravina. Z gastronomického hlediska je maso však nezastupitelnou surovinou, která má rozhodně v jídelníčku každého labužníka a gurmána své místo.

Maso Ryby Uzeniny & mleté maso Mořské plody (Dary moře)
Hovězí zázvorový guláš

Hovězí zázvorový guláš

Špek s drobně pokrájenou cibulí orestujeme dozlatova.Maso pokrájíme na kostky, osolíme a také orestujeme na cibuli se špekem dozlatova. Až se šťáva... více o Hovězí zázvorový guláš

40 minut
Pečený filet z mořského pstruha se špenátem námořníka Pepka

Pečený filet z mořského pstruha se…

Vykuchané a šupin zbavené pstruhy opláchneme a osušíme. Pstruhy nařízneme podél páteře a odřízneme z každého dva filety. Sůl smícháme s posekaným... více o Pečený filet z mořského pstruha se špenátem námořníka Pepka

40 minut
Grilovaný losos v marinádě

Grilovaný losos v marinádě

Med rozpustíme v citronové šťávě, přidáme hořčici, sójovou omáčku, chilli, sůl a vytvoříme marinádu. Porce lososa naložíme do připravené marinády a... více o Grilovaný losos v marinádě

60 minut
Chilli Picante

Chilli Picante

Brambory pokrájené na čtvrtky vložíme do pekáčku, pokapeme olivovým olejem a dáme péct na 20 min. na 200°C. Kuřecí maso nakrájíme na nudličky a... více o Chilli Picante

40 minut
Kachní prsa na hrušce s medem

Kachní prsa na hrušce s medem

Kachní prsa nakrojíme přes kůži na čtverečky, osolíme a opepříme. Pomalu opékáme na oleji, poté otočíme, přidáme rozmarýn, přiklopíme a 10 minut... více o Kachní prsa na hrušce s medem

Ragú z kuřecích jater

Ragú z kuřecích jater

Kuřecí játra opláchneme studenou vodou, nakrájíme na malé kousky a necháme okapat. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Šalotky nasekáme najemno.... více o Ragú z kuřecích jater

Vepřové řízky s cibulí a česnekem

Vepřové řízky s cibulí a česnekem

Do zapékací mísy si dáme trochu tuku, nakrájenou cibulku na kolečka, pak stroužky česneku na tenoučké plátky nakrájené. Řízky osolíme, opepříme a dáme... více o Vepřové řízky s cibulí a česnekem

40 minut
Šnečí tajemství

Šnečí tajemství

Na másle zpěníme cibulku, přidáme celer, sůl, pepř, muškátový květ, lehce opečeme, zalijeme vývarem a vaříme do změknutí. Přidáme smetanu, svaříme,... více o Šnečí tajemství

30 minut
Kuřecí v kokosovo-arašídové omáčce

Kuřecí v kokosovo-arašídové omáčce

Na suché pánvi opečeme arašídy a sušenou chilli papričku do hněda, uvolní se krásná vůně. Potom oheň vypneme a na horkou pánev přidáme mletý koriandr,... více o Kuřecí v kokosovo-arašídové omáčce

60 minut
Kuřecí prsa se zapékanými bramborami a balkánskými paprikami

Kuřecí prsa se zapékanými bramborami…

**Kuřecí prsa:** Maso lehce naklepeme pěstí. Osolíme, opepříme a přidáme mletou papriku dle chuti. Necháme odležet. Jakmile máme opečené brambory i... více o Kuřecí prsa se zapékanými bramborami a balkánskými paprikami

Masovo-mrkvové špalíčky na houbách

Masovo-mrkvové špalíčky na houbách

Na jemně pokrájené slanině si osmažíme cibuli dozlatova. Pak jí vmícháme do pokrájených hub. Směs nasypeme do pekáčku, osolíme a opeříme. Maso... více o Masovo-mrkvové špalíčky na houbách

Feferonkový salát s kuřetem

Feferonkový salát s kuřetem

Na salátový dresing smícháme všechny ingredience a vše důkladně prošleháme. Kuře si pokrájíme na kousky, feferonky a cibuli jemně nasekáme, osolíme a... více o Feferonkový salát s kuřetem

Kuře s okurkovým salátem a paprikou

Kuře s okurkovým salátem a paprikou

Okurku oloupeme a pokrájíme na kostičky.Papriku hrubě posekáme.V misce opepříme okurku,pokapeme jí octem,přidáme papriku a osolíme.Přidáme pokrájené... více o Kuře s okurkovým salátem a paprikou

Drůbeží salát s ovocem a zeleninou

Drůbeží salát s ovocem a zeleninou

Připravíme si salátový dresing důkladným vyšleháním všech ingrediencí. Ten smícháme s kousky masa, kuličkami hroznového vína, cibulí a paprikou drobně... více o Drůbeží salát s ovocem a zeleninou

Česnekovo-ořechové masové hranolky

Česnekovo-ořechové masové hranolky

Maso pokrájíme na hranolky 2,5 x 8 cm(z vepřového masa děláme slabší), které osolíme. V misce smícháme strouhanku, petrželku, ořechy a česnekové... více o Česnekovo-ořechové masové hranolky

Masové kuličky v pivní omáčce

Masové kuličky v pivní omáčce

Chlebové kostky namočíme do 1dl piva. Pak smícháme s masem, sýrem, solí a pepřem. Vlhkou rukou utvoříme malé kuličky, které dáme na plech s pečícím... více o Masové kuličky v pivní omáčce

60 minut
Marinovaná kuřecí prsa II.

Marinovaná kuřecí prsa II.

1. Kuřecí prsa nakrájíme na kousky. Přibližně 2 x 4 x 0.5 cm. Prsa umyjeme, dáme do větší mísy, přidáme olej, pivo, horčici, rajčatový protlak a gyros... více o Marinovaná kuřecí prsa II.

45 minut
Krůtí závitky v kokosu

Krůtí závitky v kokosu

Krůtí řízky osolíme, opepříme a obalíme ve strouhaném kokosu. Každý řízek vložíme do mikrotenového sáčku a rozklepeme (v podstatě do něj ten kokos... více o Krůtí závitky v kokosu

20 minut
Hamburger Classic

Hamburger Classic

Nejprve vezmeme mleté maso, a promícháme ho s pepřem, solí a Worcesterovou omáčkou. Poté z masa vytvoříme 8 placiček (měly by mít tak kolem 15 cm v... více o Hamburger Classic

Řízky v ovesných vločkách

Řízky v ovesných vločkách

Plátky masa naklepeme, kraje nařízneme, osolíme, okořeníme dle vlastní chuti (česnekem, kari kořením, grilovacím kořením...), zakápneme olejem a... více o Řízky v ovesných vločkách

Závin s uzeným masem z Podkrkonoší

Závin s uzeným masem z Podkrkonoší

Vařené brambory oloupeme a umeleme (nastrouháme). S moukou, solí, vejcem a tukem z nich vypracujeme hladké těsto. Na másle zpěníme drobně pokrájenou... více o Závin s uzeným masem z Podkrkonoší

90 minut
Pečené francouzské kuřátko

Pečené francouzské kuřátko

Kuřátka omyjeme ve studené vodě, osušíme. V misce smícháme změklé máslo, nastrouhanou kůru z obou citrónů, prolisované stroužky česneku, sůl a pepř.... více o Pečené francouzské kuřátko

Kuřecí nudličky s brokolicí

Kuřecí nudličky s brokolicí

Brokolici si rozdělíme na růžičky a uvaříme v osolené vodě. Poté vyndáme a ještě pokrájíme. Kuřecí maso (nejlépe prsíčka) rozkrájíme na nudličky a na... více o Kuřecí nudličky s brokolicí

45 minut
Martinův králík á´la svíčková

Martinův králík á´la svíčková

Vše dáme do tlakového hrnce a necháme alespoň 25 minut vařit. Králíka vyndáme a zeleninu rozmixujeme. Maso obereme a dáme zpět do omáčky. Přidáme... více o Martinův králík á´la svíčková

10 minut
Tempura z časopisu F.O.O.D

Tempura z časopisu F.O.O.D

Do remosky nalijte asi centimetrovou vrstvu oleje, přiklopte víkem a zapněte ji. V misce spolu prošlehejte vejce, mouku, sůl a tolik vody, aby vám... více o Tempura z časopisu F.O.O.D

15 minut
Kuře na kmíně

Kuře na kmíně

Zapněte remosku na 10 minut. Kuře očistěte, zevnitř i zvnějšku osolte a posypte kmínem. Vnitřek ještě naplňte jablky, kuchyňskou nití mu svažte kýty a... více o Kuře na kmíně

30 minut
Pstruh lososový na šafránu

Pstruh lososový na šafránu

Troubu předehřejte na 220 °C. Brambory a fenykl povařte asi 15 minut mírným varem ve vývaru s bobkovým listem, trochou soli a pepře. Uvařené brambory... více o Pstruh lososový na šafránu

30 minut
Pečená kachní prsa s jablky, javorovým sirupem a jablečnou zálivkou

Pečená kachní prsa s jablky,…

Troubu předehřejte na 190 °C. Kůži na prsíčkách dobře propíchejte vidličkou, přelijte vroucí vodou a pak nechte dobře oschnout. V těžké, silnostěnné... více o Pečená kachní prsa s jablky, javorovým sirupem a jablečnou zálivkou

30 minut
Karí z karamelizovaného pórku a kuřete s kokosem

Karí z karamelizovaného pórku a…

V hluboké pánvi rozehřejte máslo s olejem a osmažte pokrájený pórek za občasného promíchávání, až začne zlátnout a šťáva karamelizovat. Přidejte... více o Karí z karamelizovaného pórku a kuřete s kokosem

Voňavá farmářská kachna s domácími nudlemi a růžičkovou kapustou

Voňavá farmářská kachna s domácími…

**Kachna** Kachnu očistíme, nasolíme, okmínujeme zvenku i zevnitř. Naplníme na kostky nakrájeným celerem a okořeníme špetkou majoránky. Pečeme v... více o Voňavá farmářská kachna s domácími nudlemi a růžičkovou kapustou

20 minut
Kuřecí pomazánka

Kuřecí pomazánka

Kuřecí prsa nakrájíme na drobné kostičky a povaříme ve vývaru z bujonu. Po uvaření vyjmeme a rozmělníme. Salát nasekáme. Tvaroh trochu zředíme vývarem... více o Kuřecí pomazánka

30 minut
Pstruh na mandlích

Pstruh na mandlích

Pstruha opláchneme studenou vodou a osušíme. Osolíme a do břišní dutiny vložíme kolečka citrónu. Pstruha po obou stranách potřeme rozpuštěným máslem a... více o Pstruh na mandlích

120 minut
Voňavý králík nebo kuře - s nádivkou

Voňavý králík nebo kuře - s nádivkou

Očištěného králíka prošpikujeme špekem, osolíme, opepříme a potřeme zevnitř i navrchu rozetřeným česnekem smíchaným s hořčicí. Pokud použijeme kuře,... více o Voňavý králík nebo kuře - s nádivkou

Vepřové kotlety se smetanovou omáčkou s brokolicí

Vepřové kotlety se smetanovou omáčkou…

Kotlety mírně naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme sušeným česnekem a oregánem. Na rozpáleném oleji je zprudka opečeme, aby se maso zatáhlo.... více o Vepřové kotlety se smetanovou omáčkou s brokolicí

Smažené kari šištičky

Smažené kari šištičky

Mleté maso dochutíme kari, pepřem a solí, řádně smícháme s vejcem a moukou a necháme proležet, nejlépe přes noc v chladu. Z mleté směsi tvoříme vlhkou... více o Smažené kari šištičky

Uzené na cibuli s dušenou mrkví

Uzené na cibuli s dušenou mrkví

V kastrolu si na rozehřáté máslo dáme pokrájenou mrkev, kterou zalijeme troškou vody, osolíme a dusíme pod poklicí doměkka (na skus). Pokud je mrkev... více o Uzené na cibuli s dušenou mrkví

60 minut
Kuře v sáčku

Kuře v sáčku

Kuře umyjeme, osušíme, osolíme z venku i zevnitř, posypeme grilovacím kořením, nebo kořením na pečené kuře, koření dobře vetřeme do pokožky. Vložíme... více o Kuře v sáčku

Topinka se směsí z vepřové panenky

Topinka se směsí z vepřové panenky

Na oleji zpěníme cibuli, zaprášíme paprikou, přidáme na kostičky nakrájené maso, osolíme, opepříme, přidáme žampiony, sojovou omáčku, podlijeme vodou... více o Topinka se směsí z vepřové panenky

25 minut
Rychlé špagety s mletým masem

Rychlé špagety s mletým masem

Na oleji orestujeme mleté maso, přidáme sůl, pepř, sojovou omáčku, mletou papriku, podlijeme vodou a necháme asi 10 minut dusit. Poté přidáme na... více o Rychlé špagety s mletým masem

Pikantní medové kuřecí paličky

Pikantní medové kuřecí paličky

Připravíme si marinádu z medu, oleje, worchesteru, sojové omáčky, soli, pepře, mleté papriky, sušeného česneku a chilli. Vše smícháme a kuřecí paličky... více o Pikantní medové kuřecí paličky

55 minut
Vepřový paprikáš na kmíně

Vepřový paprikáš na kmíně

Cibuli nakrájíme nadrobno, orestujeme na oleji do zlatova a přidáme na kostky nakrájené maso. Necháme ho opéct, zaprášíme paprikou, osolíme, opepříme,... více o Vepřový paprikáš na kmíně

35 minut
Zeleninový salát s pikantními  kuřecími kousky

Zeleninový salát s pikantními …

Kuřecí prsíčka omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. Osolíme, opepříme, přidáme sušený česnek a necháme odležet. Na olivovém oleji maso opečeme,... více o Zeleninový salát s pikantními kuřecími kousky

45 minut
Kuřecí plátky s povidly

Kuřecí plátky s povidly

Kuřecí prsa rozkrojíme na pláty, mírně naklepeme, osolíme, opepříme a necháme odpočinout. Z mouky, vajec, mléka, grilovacího koření a soli připravíme... více o Kuřecí plátky s povidly

Mleté maso na žampionech

Mleté maso na žampionech

Z mletého masa, vejce, koření na mletá masa a soli si promícháme směs,ze které tvoříme mokrou rukou malé kuličky. Na dno zapékací misky si dáme... více o Mleté maso na žampionech

Celer s uzeným masem - zapékaný

Celer s uzeným masem - zapékaný

Celer oloupeme, pokrájíme na plátky a uvaříme doměkka (nerozvařit!) v osolené vodě s citronovou šťávou. Pak scedíme a necháme vychladnout. Ze starších... více o Celer s uzeným masem - zapékaný

Lososový dortík

Lososový dortík

Želatinu v misce necháme nabobtnat, pak přilijeme 2 dl mléka, misku vložíme do vodní lázně a necháme za stálého míchání rozpustit. Zbylé mléko... více o Lososový dortík

Losos s estragonovou omáčkou

Losos s estragonovou omáčkou

Osušené porce lososa pokapeme citronovou šťávou (3 lžičky), osolíme, opepříme a necháme v chladu odležet. Mezitím v kastrolku rozpustíme máslo,... více o Losos s estragonovou omáčkou

Bylinkové makrely

Bylinkové makrely

Očištěné ryby osušíme a ostrým nožem do nich uděláme pár hlubších zářezů. Citronovou šťávou ryby potřeme (i uvnitř) a necháme 15 minut odležet. Ryby... více o Bylinkové makrely

Kořeněné grundle-smažené

Kořeněné grundle-smažené

Grundle necháme rozmrazit, propláchneme je ve studené vodě, necháme okapat a vysušíme je ubrouskem. Do igelitového sáčku nasypeme potřebné množství... více o Kořeněné grundle-smažené

Smažené grundle s rajčatovou omáčkou

Smažené grundle s rajčatovou omáčkou

Posekaný česnek necháme na oleji zesklovatět. Přidáme pokrájená rajčata, víno a protlak, promícháme a necháme vařit 5 minut bez poklice. Pak přidáme... více o Smažené grundle s rajčatovou omáčkou

  • Předchozí stránka
  • 1
  • ...
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • ...
  • 193
  • Další stránka

Doporučujeme

30 minut
Šťavnaté masové koule s parmazánem a rajčaty

Šťavnaté masové koule s parmazánem a…

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Poslední sledované recepty

148
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
99
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
82
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
80
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
61
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

SportRevue.cz Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

  • Recepty.cz
  • Maso & ryby & mořské plody
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact