• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Maso & ryby & mořské plody

Recepty z bílého, červeného i rybího masa – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Recepty z bílého, červeného i rybího masa – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Maso je základní gastronomickou surovinou. Jeho konzumace je však předmětem noha teorií i sporů. Jeho vliv na zdraví je prokázán kladný i záporný. Kromě zdravotních hledisek, někteří upozorňují na nemožnost dlouhodobé konzumace masa v současném množství, zejména vepřového, hovězího a kuřecího a propagují změny stravovacích návyků třeba větší konzumací hmyzu.

Někteří také maso úplně jíst odmítají. Vegetariáni jsou dvojího typu. Jedni maso nejedí ze zdravotních důvodů. Druzí je nejedí z principu, ať už je to nesouhlas s velkochovy nebo zkrátka problém s konzumací zvířat.

Neexistuje oblíbenější a přitom rozporuplnější potravina. Z gastronomického hlediska je maso však nezastupitelnou surovinou, která má rozhodně v jídelníčku každého labužníka a gurmána své místo.

Maso Ryby Uzeniny & mleté maso Mořské plody (Dary moře)
Kuře pečené s rýží

Kuře pečené s rýží

Opranou rýži dáme do pekáče, zalijeme vodou, přidáme pokrájenou cibuli, rajčata, papriky, osolíme. Kuře rozporcujeme potřeme utřeným česnekem, dáme na... více o Kuře pečené s rýží

50 minut
Překvapení na grilu

Překvapení na grilu

Vepřové maso naložíme přes noc do oleje se lžičkou soli a kořením dle chuti. Ostatní druhy masa můžeme připravit těsně před grilováním. Omyté brambory... více o Překvapení na grilu

80 minut
Sekaná s brokolicí

Sekaná s brokolicí

Okrájíme vršek brokolice, zbytek oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Povaříme do měkka v osolené vodě. Mezitím do mletého masa zamícháme na jemno... více o Sekaná s brokolicí

60 minut
Roládky v houbové omáčce

Roládky v houbové omáčce

Větší plátky hovězího nebo vepřového masa si jemně naklepeme, osolíme a opepříme. Na trošce oleje si osmažíme cibuli pokrájenou na plátky, kterou pak... více o Roládky v houbové omáčce

Kuřecí (králičí) směs v nádivce

Kuřecí (králičí) směs v nádivce

**Masová směs:** Cibuli si usmažíme na oleji. Přidáme orestovat kousky osoleného a opepřeného masa. Vmícháme plátky žampionů, papriku, česnek a... více o Kuřecí (králičí) směs v nádivce

Prokládané maso masem

Prokládané maso masem

Z celistvého kusu masa si nakrájíme slabší plátky masa, které ale nesmíme dokrojit. Maso musí zůstat vespod vcelku, aby jsme ho mohli plátek po plátku... více o Prokládané maso masem

Noky s uzeným masem a mrkví

Noky s uzeným masem a mrkví

Na oleji si osmažíme drobně pokrájenou cibuli a ke konci smažení přidáme zpěnit i nasekaný česnek. Přidáme lehce orestovat pokrájené maso na kostičky,... více o Noky s uzeným masem a mrkví

Gratinovaný losos s chlebovou střídkou

Gratinovaný losos s chlebovou střídkou

Plátky lososa omyjeme, osušíme a položíme do jemně vymazaného pekáčku. Osolíme, poklademe umixovanou střídkou promíchanou s nasekanou petrželkou,... více o Gratinovaný losos s chlebovou střídkou

15 minut
Těstoviny s kapustou a tuňákem

Těstoviny s kapustou a tuňákem

Kapustu nakrájíme na tenké proužky a vložíme do osolené vroucí vody společně s těstovinami (těstoviny vaříme dle návodu). Mezitím nakrájíme šalotku na... více o Těstoviny s kapustou a tuňákem

Masovo-celerové nudličky

Masovo-celerové nudličky

Maso si pokrájíme na nudličky, které jemně osolíme. Celer očistíme a pokrájíme na slabé nudličky nebo plátky. Z vejce, solamylu a kari koření si... více o Masovo-celerové nudličky

Kuřecí směs s paprikou a  rýží

Kuřecí směs s paprikou a rýží

Nejprve nakrájíme na jemno cibuli a dáme do misky. Přidáme kečup, olej, sůl, pepř a trochu grilovacího koření (na kuřecí maso nebo steaky) a poté... více o Kuřecí směs s paprikou a rýží

60 minut
Kapr na bylinkovém másle

Kapr na bylinkovém másle

Kapra rozpůlíme, vyřízneme páteř a naporcujeme. Osolíme, pomoučíme a obalíme v rozšlehaném vejci a pečeme na rozpáleném oleji z obou stran. Pokrájíme... více o Kapr na bylinkovém másle

40 minut
Medajlonky s omáčkou

Medajlonky s omáčkou

Plec očistíme, nakrajíme na kostky, lehce osolíme, opepříme, potřeme utřeným česnekem a obalíme v mouce smíchané s paprikou. Kostky osmažíme na... více o Medajlonky s omáčkou

Sváteční sekaná s pistáciemi a švestkami

Sváteční sekaná s pistáciemi a…

Toustový chléb nakrájíme na kostky a namočíme v mléce. V míse smícháme maso, přidáme rozkvedlaná vejce, namočený chléb, osolíme, opepříme, přidáme... více o Sváteční sekaná s pistáciemi a švestkami

Kapsy se zeleninou ala svíčková

Kapsy se zeleninou ala svíčková

Cibuli si pokrájíme najemno, kořenovou zeleninu očistíme a pokrájíme na plátky. Vše na kousku másla orestujeme dorůžova. Do kotlet (prsíček) si... více o Kapsy se zeleninou ala svíčková

30 minut
Masovo-mrkvové nudličky

Masovo-mrkvové nudličky

Kuřecí maso si pokrájíme na nudličky a jemně osolíme. Oloupanou mrkev pokrájíme na plátky nebo slabé nudličky. Z vejce, kari a solamylu si umícháme... více o Masovo-mrkvové nudličky

Vepřové kotlety se špekáčkem

Vepřové kotlety se špekáčkem

Kotlety můžeme použít i s kostí. Jemně je naklepeme a potřeme utřeným česnekem se solí, opepříme, zakápneme olejem a necháme přes noc uležet v chladu.... více o Vepřové kotlety se špekáčkem

Fenyklový salát s kuřecím masem

Fenyklový salát s kuřecím masem

Fenykl očistíme a nakrájíme na jemné nudličky, zakápneme ho olejem a necháme ho asi půl hodiny rozležet. Do misky natrháme listy ledového salátu,... více o Fenyklový salát s kuřecím masem

60 minut
Kopřivová velikonoční nádivka s vejci

Kopřivová velikonoční nádivka s vejci

Dvě housky nakrájíme na kostičky a opečeme je na kousku másla dozlatova. Další dvě housky také pokrájíme, zalijeme mlékem a necháme nasáknout. Žloutky... více o Kopřivová velikonoční nádivka s vejci

Pečené kuřecí s chřestem

Pečené kuřecí s chřestem

Chřest oloupeme a krátce povaříme ve slané vodě, scedíme a pokrájíme na kousky. Z másla a mouky si připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme mlékem a... více o Pečené kuřecí s chřestem

30 minut
Pangasius na rajčatech a másle

Pangasius na rajčatech a másle

Vezmeme pekáček pro Vás nejvhodnější. Vymažeme ho po dně máslem nebo olejem a potřeme rozmačkaným stroužkem česneku. Nadrobno nakrájíme menší cibuli... více o Pangasius na rajčatech a másle

Kuřecí stehna s jarní nádivkou

Kuřecí stehna s jarní nádivkou

Kuřecí stehna opatrně vykostíme, tak abychom neporušili kůži. Přes folii lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Toastový chléb nakrájíme, přelijeme... více o Kuřecí stehna s jarní nádivkou

Kuřecí prsa s hruškou - z jedné pánve

Kuřecí prsa s hruškou - z jedné pánve

Brambory oloupeme a nakrájíme na větší kostky. Kuřecí prsa omyjeme, odblaníme a nakrájíme na plátky. Plátky masa osolíme, opepříme a posypeme ... více o Kuřecí prsa s hruškou - z jedné pánve

Fazole s rajčaty

Fazole s rajčaty

Fazole necháme okapat. Rajčata a šalotky pokrájíme na půlměsíčky. Cuketu omyjeme (neloupeme) a pokrájíme na stejně velké kousky. Česnek nasekáme... více o Fazole s rajčaty

Kuřecí maso s paprikou a černými olivami

Kuřecí maso s paprikou a černými…

Z masa odstraníme kůžii. Z tymiánu otrháme lístečky, jehličky rozmarýnu a petrželku nakrájíme na drobno. Pokud nemáme koření čerstvé, použijeme sušené... více o Kuřecí maso s paprikou a černými olivami

Pečený bůček s drůbežími játry na kmíně

Pečený bůček s drůbežími játry na…

Vepřový bok si pokrájíme na plátky silné asi 1 - 1,5 cm. Drůbeží játra si očistíme. Obojí osolíme, dobře okmínujeme a naskládáme do pekáčku. Podlijeme... více o Pečený bůček s drůbežími játry na kmíně

Kapsy s kořenovou zeleninou - minutka

Kapsy s kořenovou zeleninou - minutka

Kořenovou zeleninu pokrájíme na plátky (nudličky) a na kousku másla jí společně s novým kořením orestujeme dorůžova. Do kotlet nebo kuřecích řízků si... více o Kapsy s kořenovou zeleninou - minutka

30 minut
Smažený Pangas se sýrem a mandlemi

Smažený Pangas se sýrem a mandlemi

Filety Pangase omyjeme a osušíme. Z obou stran solíme, opepříme a zakapeme šťávou z citronu. Do rozpálené pánve dáme trošičku olivového oleje a máslo.... více o Smažený Pangas se sýrem a mandlemi

60 minut
Hornický guláš

Hornický guláš

Maso si nakrájíme na kostky a opečeme na dorůžova osmažené cibuli, přidáme nasekanou pažitku, houby, krátce osmahneme, poprášíme paprikou, přidáme... více o Hornický guláš

Kuřecí prsíčka s rajčátky a tymiánem

Kuřecí prsíčka s rajčátky a tymiánem

Maso nakrájíme na kostky, dáme do misky, osolíme, přilijeme olej, přidáme tymián a nakrájený česnek. Promícháme a necháme marinovat minimálně hodinu.... více o Kuřecí prsíčka s rajčátky a tymiánem

Mraveniště II.

Mraveniště II.

Vychladlou uvařenou rýži smícháme s mletým masem, osmaženou cibulí, vejci, kari kořením, pepřem, česnekem a solí dle chuti, zamícháme a vlhkou rukou... více o Mraveniště II.

Mraveniště

Mraveniště

Vychladlou uvařenou rýži smícháme s mletým masem, vejci, solí, pepřem, česnekem, kari kořením a osmaženou cibulí. Řádně promícháme a vlhkou rukou si... více o Mraveniště

Karbanátky šetrné sousedky

Karbanátky šetrné sousedky

Starší rohlíky (ne tvrdé) si rozmixujeme nebo hrubě nastrouháme. Mleté maso si ochutíme česnekem, cibulí, paprikou, majoránkou, solí a pepřem dle... více o Karbanátky šetrné sousedky

Vepřové kotlety podle tchyně

Vepřové kotlety podle tchyně

Maso naklepeme, nařízneme. Osolíme z obou stran a naklademe na jemně vymaštěný plech. Mezi plátky masa rozmístíme kousky oloupaneho česneku a půlky... více o Vepřové kotlety podle tchyně

45 minut
Kotlety pro gurmána

Kotlety pro gurmána

Kotlety naklepeme, osolíme, opepříme, pomažeme hořčicí a poklademe na ně usmažená míchaná vajíčka. Vejce pokapeme kečupem, pokryjeme plátkem šunky a... více o Kotlety pro gurmána

10 minut
Maso na paprice pro bezlepkáře

Maso na paprice pro bezlepkáře

Na másle zpěníme na drobno nakrájenou cibulku do růžova, zasypeme balíčkem papriky, zalijeme mlékem a vložíme na kousky nakrájené maso. Vaříme, zhruba... více o Maso na paprice pro bezlepkáře

60 minut
Kotletky ve slaninové peřince s bramboráčky

Kotletky ve slaninové peřince s…

Maso nakrájíme, jemně poklepeme, osolíme a opepříme. Nachystáme si misku, do které klademe na sebe plátky masa a potíráme směsí z hořčice, grilovacího... více o Kotletky ve slaninové peřince s bramboráčky

45 minut
Tataráček z lososa po francouzsku s česnekovými toasty

Tataráček z lososa po francouzsku s…

Filé z lososa nakrájíme na drobné kostičky. Přidáme nadrobno nakrájenou jarní cibulku a nasekanou čerstvou petržel. Smícháme v misce s dijonskou... více o Tataráček z lososa po francouzsku s česnekovými toasty

Rýžovo-masové placičky

Rýžovo-masové placičky

Na oleji si osmažíme drobně pokrájenou cibuli, kterou zamícháme do vychladlé uvařené rýže a mletého masa. Přidáme vejce, sůl, česnek a koření. Pořádně... více o Rýžovo-masové placičky

Ryba třeboňské hospodyně

Ryba třeboňské hospodyně

Rybu osolíme a opepříme, potřeme olejem a položíme do zapékací mísy vymazané máslem. Do předehřáté trouby dáme rybu na 15-20 minut zapéct. Ušleháme... více o Ryba třeboňské hospodyně

30 minut
Ryba v rajské omáčce

Ryba v rajské omáčce

Porce ryby osolíme, opepříme a potřeme česnekem. Na pánvi s rozpáleným olejem rybu osmažíme zprudka z obou stran. K orestované rybě dáme krátce... více o Ryba v rajské omáčce

Těstoviny s tuňákem po boloňsku

Těstoviny s tuňákem po boloňsku

Tuňáka necháme okapat. Těstoviny uvaříme dle návodu, scedíme. V menším hrnci osmažíme na trošce oleje pokrájenou cibuli a celer pokrájený na plátky.... více o Těstoviny s tuňákem po boloňsku

Polynéské filé

Polynéské filé

Filé marinujeme alespoň 2 hodiny ve směsi citronové šťávy, sojové omáčky a česneku. Květák a brokolici pokrájíme na větší kusy a krátce povaříme v... více o Polynéské filé

20 minut
Kuřecí jatra se žampiony

Kuřecí jatra se žampiony

Kuřecí játra očistíme a dáme na pánvičce na malém množství oleje osmahnout, přidáme steakové koření a celou plechovku žampionů, celé hlavičky. Chvilku... více o Kuřecí jatra se žampiony

Vepřové maso v hořčičné omáčce

Vepřové maso v hořčičné omáčce

Maso nakrájíme na větší kostky (cca 4x4x cm), osolíme, okmínujeme, přidáme hořčici, promícháme a necháme do druhého dne uležet v ledničce. Na oleji... více o Vepřové maso v hořčičné omáčce

Kuřecí kapsa se zeleninou

Kuřecí kapsa se zeleninou

Kuřecí filety omyjeme studenou vodou, osušíme a ostrým nožem ze strany nařízneme kapsu. Maso okořeníme pepřem a solí. Kořenovou zeleninu očistíme ,... více o Kuřecí kapsa se zeleninou

Šťavnatá hovězí roláda s mletým masem

Šťavnatá hovězí roláda s mletým masem

Hovězí maso (přední, zadní...) si nakrojíme do většího plátu nebo nám s tím pomůže ochotný řezník :-). Plát masa si osolíme, opepříme a potřeme... více o Šťavnatá hovězí roláda s mletým masem

Kari kuře v trojobalu

Kari kuře v trojobalu

Kuře naporcujeme na menší díly, omyjeme, osušíme, potřeme olejem s kari kořením a solí. Uložíme do misky a necháme do druhého dne v chladu odležet.... více o Kari kuře v trojobalu

Kořeněná panenka - grilovaná

Kořeněná panenka - grilovaná

Koriandr smícháme s olejem, hořčicí a špetkou soli a pepře. Panenky očistíme, osušíme a potřeme hořčičnou směsí, necháme alespoň hodinu odležet.... více o Kořeněná panenka - grilovaná

Grilovaný kapr

Grilovaný kapr

Vetší červenou masitou papriku nad ohněm (nebo na grilu, v troubě...) opečeme téměř do černa, pak jí vložíme na pár minut zapařit do igelitového sáčku... více o Grilovaný kapr

  • Předchozí stránka
  • 1
  • ...
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • ...
  • 193
  • Další stránka

Doporučujeme

20 minut
Francouzské brambory podle časopisu F.O.O.D.

Francouzské brambory podle časopisu F…

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

Poslední sledované recepty

47
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
29
Švestkový koláč s vanilkovým krémem
Švestkový koláč s…
29
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
27
Klasické lečo
Klasické lečo
26
Švestková povidla
Švestková povidla

Zajímavé články

Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři nebo na cesty, kterou zvládnete připravit i v paneláku
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři…
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s úrodou hravě poradíte. A ještě si pochutnáte!
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s…
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
Krémová cuketová polévka 5x jinak: Je pěkně hustá i bez jíšky a chutná i těm, kteří cuketu moc nemusí
Krémová cuketová polévka 5x jinak: Je pěkně hustá…
Guláš na 5 způsobů: Uvařte si chalupářskou klasiku v jednom „kotlíku“
Guláš na 5 způsobů: Uvařte si chalupářskou…
AHA.cz Laďka Něrgešová v paruce: Zdrcující verdikt lékařů

Laďka Něrgešová v paruce: Zdrcující verdikt lékařů

Mimibazar Vyzkoušeli jsme: Suchý olej Mixa proti celulitidě - přirozená cesta k hladší kůži bez jizev!

Vyzkoušeli jsme: Suchý olej Mixa proti celulitidě - přirozená cesta k hladší kůži bez jizev!

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Ďábel nosí Pradu po 19 letech: Tyto fotky dokazují, že se hlavní rivalky téměř nezměnily!

Ďábel nosí Pradu po 19 letech: Tyto fotky dokazují, že se hlavní rivalky téměř nezměnily!

Ženy.cz Spolubydlení po třicítce? Něco, co miluju a nepotřebuju před nikým obhajovat

Spolubydlení po třicítce? Něco, co miluju a nepotřebuju před nikým obhajovat

Blesk.cz Miss a dvojnásobná máma Kasanová: Božské tělo!

Miss a dvojnásobná máma Kasanová: Božské tělo!

SportRevue.cz 15 nejpopulárnějších sportů na světě. Lední hokej v popředí nehledejte

15 nejpopulárnějších sportů na světě. Lední hokej v popředí nehledejte

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy 5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

  • Recepty.cz
  • Maso & ryby & mořské plody
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact