• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Maso & ryby & mořské plody

Recepty z bílého, červeného i rybího masa – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Recepty z bílého, červeného i rybího masa – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Maso je základní gastronomickou surovinou. Jeho konzumace je však předmětem noha teorií i sporů. Jeho vliv na zdraví je prokázán kladný i záporný. Kromě zdravotních hledisek, někteří upozorňují na nemožnost dlouhodobé konzumace masa v současném množství, zejména vepřového, hovězího a kuřecího a propagují změny stravovacích návyků třeba větší konzumací hmyzu.

Někteří také maso úplně jíst odmítají. Vegetariáni jsou dvojího typu. Jedni maso nejedí ze zdravotních důvodů. Druzí je nejedí z principu, ať už je to nesouhlas s velkochovy nebo zkrátka problém s konzumací zvířat.

Neexistuje oblíbenější a přitom rozporuplnější potravina. Z gastronomického hlediska je maso však nezastupitelnou surovinou, která má rozhodně v jídelníčku každého labužníka a gurmána své místo.

Maso Ryby Uzeniny & mleté maso Mořské plody (Dary moře)
10 minut
Okoun se salátem ve středomořském stylu

Okoun se salátem ve středomořském…

Zapalte oheň v grilu a nechte dojít do stadia řeřavých uhlíků. Ryby potřete olejem, dobře osolte a opepřete. Do břišní dutiny vložte několik plátků... více o Okoun se salátem ve středomořském stylu

10 minut
Šťavnatý salát s grilovaným ovocem

Šťavnatý salát s grilovaným ovocem

Zapalte oheň v grilu a nechte dojít do stadia řeřavých uhlíků. Půlky broskví potřete olejem, osolte a opepřete a řeznou plochou dolů položte na gril.... více o Šťavnatý salát s grilovaným ovocem

150 minut
Králičí stehna pečená velmi pomalu

Králičí stehna pečená velmi pomalu

Den předem vložte králičí stehna do pekáčku s mořskou solí a maso jí obalte. Přikryjte potravinářskou fólií a dejte do ledničky. Před přípravou pak... více o Králičí stehna pečená velmi pomalu

20 minut
Rybí špíz s krevetami

Rybí špíz s krevetami

Rybí maso a cuketu nakrájejte na větší kostky a oloupanou šalotku na třetiny. Na grilovací jehly střídavě napichujte rybí maso, cukety, krevety a... více o Rybí špíz s krevetami

20 minut
Kachní prsa s brusinkovou omáčkou

Kachní prsa s brusinkovou omáčkou

Kachní prsa odřízněte od kosti a rozdělte na dvě filátka. maso zarovnejte a kůži propíchejte špejlí. Rozpalte pánev, maso položte kůží dolů a pečte... více o Kachní prsa s brusinkovou omáčkou

50 minut
Panenky v parmském kabátku s batátovými chipsy

Panenky v parmském kabátku s…

Nejdříve si připravte chipsy. Batáty dobře očistěte kartáčkem, osušte a nakrájejte na tenké plátky. Dejte na tukem potřený plech, zakápněte olivovým... více o Panenky v parmském kabátku s batátovými chipsy

35 minut
Thajská polévka

Thajská polévka

Spodní část citronely rozdrťte paličkou na maso. Ve velké pánvi s nepřilnavým povrchem smíchejte a přiveďte k varu kokosové mléko a vývar. Přidejte... více o Thajská polévka

Vepřové kotlety plněné drůbežími játry

Vepřové kotlety plněné drůbežími játry

Slaninu a cibuli nadrobno pokrájíme a na kousku másla orestujeme. Přidáme odblaněná a na malé kousky nakrájená játra, podusíme je, osolíme a opepříme... více o Vepřové kotlety plněné drůbežími játry

Pstruh s žampiony

Pstruh s žampiony

Čerstvé žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Na kousku másla orestujeme jarní cibulku s plátky žampionů, osolíme, opepříme, přidáme petrželku a... více o Pstruh s žampiony

30 minut
Cha-Zu-Rha (kuřecí rolka)

Cha-Zu-Rha (kuřecí rolka)

Rýžový papír nechte ve vodě, až změkne a dá se tvarovat. Kuřecí prsa semelte s banánem a najemno nasekanou chilli papričkou. Směs složte na rýžový... více o Cha-Zu-Rha (kuřecí rolka)

35 minut
Shin Din Pho (mořský ďas po sečuánsku)

Shin Din Pho (mořský ďas po sečuánsku)

Brzlík nechte odležet minimálně 6 hodin (raději déle, ideálně přes noc) v octové vodě (nejlépe z povařeného rýžového octa, který není tak kyselý). Pak... více o Shin Din Pho (mořský ďas po sečuánsku)

60 minut
Sea ga curry (mušle a krevety s kari salátem a uzenou makrelou)

Sea ga curry (mušle a krevety s kari…

Základem vývaru je kokosový džus. Do něj přidejte lžičku nadrobno nasekaného chilli, limetkové listy a rybí omáčku. „Naštěstí jsou nyní některé... více o Sea ga curry (mušle a krevety s kari salátem a uzenou makrelou)

25 minut
Bolachan (grilované mleté hovězí maso)

Bolachan (grilované mleté hovězí maso)

Maso umleté hodně najemno ochuťte jednou, nadrobno nakrájenou chilli papričkou. Do směsi přidejte sambal, rozmačkaný banán a ústřicovou omáčku. Vše... více o Bolachan (grilované mleté hovězí maso)

Mleté maso v rajském sosu

Mleté maso v rajském sosu

Z ingrediencí na mletou směs vypracujeme hladkou hmotu, ze které uděláme vlhkou rukou šištičky, které poklademe do pekáčku s pokrájenou cibulí,... více o Mleté maso v rajském sosu

Závitky s mletým masem ve špekové omáčce

Závitky s mletým masem ve špekové…

Hovězí plátky naklepeme, osolíme, opepříme a poklademe plátky salámu. Mleté maso ochutíme solí, pepřem, paprikou a česnekem, řádně promícháme a směs... více o Závitky s mletým masem ve špekové omáčce

35 minut
Minipizzy s jehněčím masem a lilkem

Minipizzy s jehněčím masem a lilkem

Troubu předehřejte na 200 °C. Korpusy poklaďte plátky rajčat, lehce potřete olejem a dejte na chvíli zapéct do trouby. Mezitím rozpalte gril na... více o Minipizzy s jehněčím masem a lilkem

20 minut
Pálivé hotdogy

Pálivé hotdogy

Bagety podélně rozkrojte (ale nedokrojte), vydlabejte střídku a vnitřek pokapejte máslem a posypte cibulkou a bylinkami. Ogrilujte nebo osmažte... více o Pálivé hotdogy

20 minut
Krevetoví motýlci s chilli omáčkou

Krevetoví motýlci s chilli omáčkou

Krevety podélně nakrojte, ale nedokrojte tak, aby vám vznikli motýlci. Plochou hranou nože je trochu rozklepněte. Nyní si připravte chilli omáčku.... více o Krevetoví motýlci s chilli omáčkou

40 minut
Pikantní kuřecí salát

Pikantní kuřecí salát

Nejdřív si připravte česnekový dresink. V kastrůlku s nepřilnavým povrchem smíchejte cukr a česnek se lžící vody. Ma mírném ohni zahřívejte, až se... více o Pikantní kuřecí salát

60 minut
Pečená reveň s mořským ďasem

Pečená reveň s mořským ďasem

Kousky rebarbory posypte cukrem a pečte v troubě předehřáté na 100 °C asi 30 až 40 minut. Svařte spolu 150 ml pomerančové šťávy, kůru nastrouhanou z... více o Pečená reveň s mořským ďasem

30 minut
Grilovaná ryba s rebarborovým želé

Grilovaná ryba s rebarborovým želé

Rebarboru a chilli papričky povařte ve 1/4 litru vody, až se rebarbora rozvaří. Pyré propasírujte sítem a odvar prudce svařte se želírovacím cukrem,... více o Grilovaná ryba s rebarborovým želé

60 minut
Domácí paštika v těstě

Domácí paštika v těstě

Játra a všechno maso i slaninu pokrájejte a třikrát pomelte, nejlépe na tradičním mlýnku na maso. Trojím pomletím zajistíte jemnou konzistenci hmoty ... více o Domácí paštika v těstě

90 minut
Sametová drůbeží polévka

Sametová drůbeží polévka

Očištěné kuře nebo slepici i s drůbky uvařte v osolené vodě doměkka. Kuře bude hotové asi za tři čtvrtě hodiny, slepici to potrvá déle, ale vývar i... více o Sametová drůbeží polévka

45 minut
Čínské jarní závitky

Čínské jarní závitky

Z tohoo množství připravíme cca 7 větších závitků nebo 10 ks menších. Nejprve si nastrouháme nebo nakrájíme bílé zelí a papriku. Do nastrouhaného... více o Čínské jarní závitky

Barevná minutka - trikolora

Barevná minutka - trikolora

Maso pokrájíme na kousky (nudličky, kostky), osolíme, okořeníme chilli a oreganem, zakápneme lžící oleje, promícháme a necháme alespoň hodinku v misce... více o Barevná minutka - trikolora

30 minut
Rizoto s kuřecím masem a slaninkou

Rizoto s kuřecím masem a slaninkou

Dáme vařit rýži (já přidávám do vařící vody ještě kostku zeleninového bujónu) a mezitím si pokrájíme mrkev a pórek na menší části. Mrkev uvaříme v... více o Rizoto s kuřecím masem a slaninkou

Dušené hovězí s mrkví a fazolkami

Dušené hovězí s mrkví a fazolkami

Plátky masa po krajích nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme, po obou stranách posypeme moukou a opečeme po obou stranách na části sádla. Na zbytku... více o Dušené hovězí s mrkví a fazolkami

10 minut
Vejce à la flamenca

Vejce à la flamenca

Brambory nakrájejte na kousky a dobře omyjte, aby se vyplavil škrob. Osušte a osmažte, dejte stranou. Oloupanou cibuli nechte spolu s česnekem smažit... více o Vejce à la flamenca

30 minut
Španělské „španělské ptáčky“ flamenquín

Španělské „španělské ptáčky“…

Plátky masa (šikmo krájené jsou větší) naklepejte, aby byly stejnoměrné a pokud možno velké. Šťávu z citronu promíchejte s jemně nasekanou petrželí a... více o Španělské „španělské ptáčky“ flamenquín

10 minut
Sytý salát Pipirrana

Sytý salát Pipirrana

Oloupaná rajčata pokrájejte nadrobno. V hmoždíři či robotu rozmělněte česnek se solí a střídkou navlhčenou ve vodě. Přidejte žloutky z natvrdo... více o Sytý salát Pipirrana

Vepřová paštika v krustě

Vepřová paštika v krustě

Maso nakrájíme na malé kousky, vložíme do hrnce, zalijeme vínem a necháme vařit (přikryté, na mírném ohni) dokud nezměkne a veškerá tekutina se... více o Vepřová paštika v krustě

20 minut
Kuře se skořicí

Kuře se skořicí

Naporcované kuře osolíme, obalíme ve skořici, poklademe na suchý plech. Zakryjeme kolečky brambor, osolíme. Přidáme na kolečka nakrájenou cibuli a... více o Kuře se skořicí

15 minut
Chřestovo-hráškový salát s japonskými špízy

Chřestovo-hráškový salát s japonskými…

Maso nakrájejte na kousky velikosti sousta. Očištěné pórky podélně nařízněte a ještě dobře propláchněte, nakrájete na asi 1,5cm kolečka a střídavě s... více o Chřestovo-hráškový salát s japonskými špízy

Pikantní gyros v housce

Pikantní gyros v housce

Na pánvi s troškou oleje orestujeme hrubě nakrájenou cibuli do sklovata, přidáme na kousky nakrájené maso, které jsme osolili, opepřili, okořenili... více o Pikantní gyros v housce

75 minut
Domácí tortellini s chřestem

Domácí tortellini s chřestem

Přikryté těsto nechte hodinu v chladu odpočívat. Uzené maso a oloupanou šalotku nakrájejte nadrobno. Polovinu cibulky osmažte v rozehřátém oleji,... více o Domácí tortellini s chřestem

45 minut
Turecké knedlíky v cibulové omáčce

Turecké knedlíky v cibulové omáčce

-uvařit sáček rýže -spařit jednotlivé listy kapusty -rýži promíchat s vajíčkem a syrovým mletým masem - směs -přidat do směsi pochutiny (sůl,pepř,... více o Turecké knedlíky v cibulové omáčce

60 minut
Špagety se špenátem II.

Špagety se špenátem II.

Na oleji osmažit cibuli do zlatova. Přidat kostičky masa osolit opepřit očesnekovat a dusit ve vlastní šťávě. Pokud se připéká doléváme horkou vodu.... více o Špagety se špenátem II.

Kuře v zeleninové omáčce II.

Kuře v zeleninové omáčce II.

Kuře omyjeme studenou vodou, osušíme, rozdělíme na osm porcí a vykostíme. Maso osolíme a opepříme. Cibuli oloupeme a nakrájíme. Cuketu, mrkev a celer... více o Kuře v zeleninové omáčce II.

Kuřecí roláda s nádivkou - nejen velikonoční

Kuřecí roláda s nádivkou - nejen…

Kuře očistíme a odkostíme. Plát masa osolíme z obou stran a položíme na plát alobalu kůží dolů. Starší rohlíky drobně pokrájíme, navlhčíme mlékem,... více o Kuřecí roláda s nádivkou - nejen velikonoční

Tuňákové karbanátky

Tuňákové karbanátky

Scedíme nálev z tuňáka. Nakrájíme cibuli a nasekáme petrželku. Tuňáka, bramborovou kaši, cibuli, vejce a petrželku dáme do mísy a promícháme. ... více o Tuňákové karbanátky

Nadívané kapsy - minutka

Nadívané kapsy - minutka

**Nádivka:** Rohlík, salám (Vysočina nebo Turista), Nivu, vejce a mléko ochutíme pepřem a vše dobře promícháme. Všechny ingredience můžeme společně... více o Nadívané kapsy - minutka

Buřtový salát s houbami

Buřtový salát s houbami

Buřty oloupeme a nakrájíme na kolečka. Přidáme k nim sterilované houby, na dílky nakrájená rajčata a na kolečka nakrájenoumladou cibuli. Podle chuti... více o Buřtový salát s houbami

Vepřové maso s paprikou a rajčaty

Vepřové maso s paprikou a rajčaty

Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Rajčata spaříme ve vařící vodě, oloupeme a nakrájíme na... více o Vepřové maso s paprikou a rajčaty

10 minut
Treska na gril

Treska na gril

Natrháme si alobal tak , aby se nám potom treska dobře balila. Plátky okořeníme a položíme na alobal. Libovolné množství oliv (jakýkoliv druh) si... více o Treska na gril

60 minut
Obalovaný pangasius s bylinkami

Obalovaný pangasius s bylinkami

Pangasie necháme rozmrazit a okapat na ubrousku popřípadě osušíme. Nakrájíme na porce, obalíme v hladé mouce a poté namažeme směsí z másla, sýra,... více o Obalovaný pangasius s bylinkami

Žluté krůtí pod peřinou

Žluté krůtí pod peřinou

Krůtí maso nakrájíme na kousky. Ve větší míse smícháme bílé (nebo růžové víno), hořčici, marmeládu, olej a asi lžíci kari. Osolíme a opepříme. Do... více o Žluté krůtí pod peřinou

Guláš s houbami a zázvorem

Guláš s houbami a zázvorem

Na oleji orestujeme drobně pokrájený špek s cibulí dozlatova. Přidáme pokrájené, osolené a opepřené maso. Orestujeme ho, zaprášíme moukou (cca 2... více o Guláš s houbami a zázvorem

Dijonské karbanátky

Dijonské karbanátky

Mleté maso dáme do mísy, přidáme jemně pokrájenou cibuli, dijonskou hořčici, vejce, sůl a pepř. Vše dobře promícháme a dle potřeby zahustíme... více o Dijonské karbanátky

120 minut
Zelí z trouby

Zelí z trouby

Nejprve si připravíme koření, smícháme kapku oleje, podravku, kmín, prolisovaný česnek a grilovací nebo koření na pečené maso. Pak si nařízneme kůži... více o Zelí z trouby

70 minut
Grilované chobotnice na rukolovém salátu

Grilované chobotnice na rukolovém…

Chobotnici vložte do vroucí vody a mírným varem vařte doměkka (trvá to od 40 do 60 minut). Až je hotová, slijte vodu, odkrojte jednotlivá chapadla a... více o Grilované chobotnice na rukolovém salátu

  • Předchozí stránka
  • 1
  • ...
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • ...
  • 193
  • Další stránka

Doporučujeme

30 minut
Šťavnaté masové koule s parmazánem a rajčaty

Šťavnaté masové koule s parmazánem a…

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Poslední sledované recepty

64
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
51
Dim Sum knedlíčky
Dim Sum knedlíčky
40
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
39
Ledové matcha latté
Ledové matcha latté
32
Rybí filé v těstíčku
Rybí filé v těstíčku

Zajímavé články

Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi nejkrásnějšími
Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi…
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se za nimi skrývá?
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se…
Recept na nakládané ředkvičky. Užijte si křupavou superpotravinu po celý rok
Recept na nakládané ředkvičky. Užijte si křupavou…
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
AHA.cz Životní změna u Leoše Mareše: Končí!

Životní změna u Leoše Mareše: Končí!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Blesk pro ženy Denní horoskop na pátek 9. 5. 2025: Komu se konečně začne dařit a kdo by měl poslouchat svou intuici?

Denní horoskop na pátek 9. 5. 2025: Komu se konečně začne dařit a kdo by měl poslouchat svou intuici?

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Rodinné tajemství Veroniky Arichtevy: Táta (†71) dělal slavné bijáky s Menzelem

Rodinné tajemství Veroniky Arichtevy: Táta (†71) dělal slavné bijáky s Menzelem

SportRevue.cz FOTO: Nejrajcovnější hokejová brankářka světa sekla se sportem. Teď se vystavuje v bikinách na Instagramu

FOTO: Nejrajcovnější hokejová brankářka světa sekla se sportem. Teď se vystavuje v bikinách na Instagramu

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Horoskop na víkend 10.–11. 5. 2025: Kdo si srovná myšlenky a na koho čeká dobrodružství?

Horoskop na víkend 10.–11. 5. 2025: Kdo si srovná myšlenky a na koho čeká dobrodružství?

  • Recepty.cz
  • Maso & ryby & mořské plody
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact