• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Maso & ryby & mořské plody

Recepty z bílého, červeného i rybího masa – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Recepty z bílého, červeného i rybího masa – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Maso je základní gastronomickou surovinou. Jeho konzumace je však předmětem noha teorií i sporů. Jeho vliv na zdraví je prokázán kladný i záporný. Kromě zdravotních hledisek, někteří upozorňují na nemožnost dlouhodobé konzumace masa v současném množství, zejména vepřového, hovězího a kuřecího a propagují změny stravovacích návyků třeba větší konzumací hmyzu.

Někteří také maso úplně jíst odmítají. Vegetariáni jsou dvojího typu. Jedni maso nejedí ze zdravotních důvodů. Druzí je nejedí z principu, ať už je to nesouhlas s velkochovy nebo zkrátka problém s konzumací zvířat.

Neexistuje oblíbenější a přitom rozporuplnější potravina. Z gastronomického hlediska je maso však nezastupitelnou surovinou, která má rozhodně v jídelníčku každého labužníka a gurmána své místo.

Maso Ryby Uzeniny & mleté maso Mořské plody (Dary moře)
60 minut
Králičí ragú

Králičí ragú

Jednotlivé porce králičího hřbetu osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Na pánvi rozehřejeme máslo a maso na něm ze všech stran opečeme do zlatova.... více o Králičí ragú

Kuřecí zázvorové nudličky

Kuřecí zázvorové nudličky

Kuřecí prso nakrájíme na nudličky, opepříme a necháme alespoň půl hodiny marinovat v omáčce smíchané ze zázvoru a sojové omáčky. Nesolíme, sojová... více o Kuřecí zázvorové nudličky

Smetanové kuřecí s kari a sezamem

Smetanové kuřecí s kari a sezamem

Větší kuřecí prsa omyjeme, osušíme, nakrájíme na širší nudličky, osolíme a lehce opepříme. V misce smícháme zakysanou smetanu, kari koření, vejce,... více o Smetanové kuřecí s kari a sezamem

45 minut
Kroupová polévka s paprikovou klobásou

Kroupová polévka s paprikovou klobásou

Bůček, oloupanou cibuli a očištěnou mrkev a pórek nakrájejte na malé kostičky. Kroupy dobře propláchněte pod tekoucí studenou vodou a nechte okapat.... více o Kroupová polévka s paprikovou klobásou

90 minut
Italská rybí polévka „caciucco“

Italská rybí polévka „caciucco“

Očištěné a vykuchané ryby nakrájejte na kousky a nechte stranou v chladu. Odkrojky a kosti uchovejte. Krevety vyloupejte a odstraňte střívko, skořápky... více o Italská rybí polévka „caciucco“

60 minut
Nadívané pečené kvíčaly

Nadívané pečené kvíčaly

Kvíčaly důkladně očistěte, opláchněte, osušte a vytřete solí s drceným jalovcem. V kastrůlku nahřejte sádlo, přimíchejte cibulku a osmažte ji... více o Nadívané pečené kvíčaly

Nádivka s uzeným masem a obilnými klíčky

Nádivka s uzeným masem a obilnými…

Uzené maso povaříme, pokrájíme na kostičky. Rohlíky pokrájíme na kostičky, přelijeme mlékem rozmíchaným se žloutky. Do mísy k rohlíkům přidáme maso,... více o Nádivka s uzeným masem a obilnými klíčky

10 minut
Steak Diane

Steak Diane

Šalotky nasekáme najemno, česnek oloupeme a prolisujeme, žampionové kloboučky nakrájíme na plátky. Medailonky ze střední části hovězí svíčkové... více o Steak Diane

100 minut
Karibský králík na kakaové hořčici

Karibský králík na kakaové hořčici

Pokud jsme nesehnali Crème fraîche, smícháme den předem kelímek šlehačky se dvěma lžícemi podmáslí a necháme stát 24 hodin při pokojové teplotě. Pro... více o Karibský králík na kakaové hořčici

15 minut
Spaghetti Carbonara – La ricetta tradizionale

Spaghetti Carbonara – La ricetta…

Guanciale (sušená slanina) nakrájíme na kostičky. Špagety dáme vařit dle návodu, mezitím v pánvičce osmahneme Guanciale za občasného míchání dozlatova... více o Spaghetti Carbonara – La ricetta tradizionale

30 minut
Oříškové jelení řízky na liškách

Oříškové jelení řízky na liškách

Lišky řádně očistíme od hlíny a jehličí, šalotky nasekáme na kostičky, šlehačku ušleháme, petrželku nasekáme. V pánvičce rozpustíme 3 lžíce másla, ve... více o Oříškové jelení řízky na liškách

Redukovaný zvěřinový vývar

Redukovaný zvěřinový vývar

Cibuli, mrkev a řapíkatý celer nasekáme nahrubo, stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Troubu předehřejeme na 190°C. Na vhodný pekáč dáme kosti a... více o Redukovaný zvěřinový vývar

Kuřecí řízky s klobáskou (v alobalu)

Kuřecí řízky s klobáskou (v alobalu)

Řízky prokrojíme, lehce nasolíme, uvnitř potřeme hořčicí, do každého řízku položíme sýr a podélně prokrojenou klobásu, zavřeme a posypeme kořením. Na... více o Kuřecí řízky s klobáskou (v alobalu)

Prsíčka po toskánsku (v alobalu)

Prsíčka po toskánsku (v alobalu)

Množství surovin záleží na počtu strávníků, pro každého děláme porci samostatně zabalenou. Kuřecí prso omyjeme a osušíme. Pak do masa uděláme několik... více o Prsíčka po toskánsku (v alobalu)

Zapečené rizoto česko-italské hospodyně

Zapečené rizoto česko-italské…

Rýži vložíme do vroucí osolené vody s kapkou oleje a uvaříme téměř doměkka. Po uvaření slijeme, propláchneme chladnou vodou a necháme okapat.... více o Zapečené rizoto česko-italské hospodyně

Kuře s chlebovou nádivkou

Kuře s chlebovou nádivkou

Kuře očistíme a nasolíme(i uvnitř). Z plátků chleba odstraníme kůrky a pokrájíme střídky na kostičky, které dáme do mísy a zvlhčíme je smetanou nebo... více o Kuře s chlebovou nádivkou

Řízky se sýrem a olivami

Řízky se sýrem a olivami

Množství ingrediencí záleží na počtu strávníků. Do vepřových kotlet (kuřecí prsa) bez kosti opatrně prořízneme kapsu, kterou uvnitř potřeme rozetřeným... více o Řízky se sýrem a olivami

Dědova pikantní směs

Dědova pikantní směs

Anglickou slaninu (libovější) pokrájíme na nudličky, dáme na rozpálenou teflonovou pánev a restujeme. Očištěné papriky pokrájíme na silnější nudličky... více o Dědova pikantní směs

Masová směs s chřestem

Masová směs s chřestem

Chřestu odkrojíme dřevnaté konce, opláchneme a nakrájíme na kousky. V pánvi rozehřejeme cca 2 lžíce oleje a osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku a... více o Masová směs s chřestem

30 minut
Dobětický měšec

Dobětický měšec

**Náplň**: šunka nakrájená na nudličky, nakládané žampiony na plátky, kapie na kostičky, hrášek, kyselé okurky na nudličky. Vše prohřejeme na pánvičce... více o Dobětický měšec

Bramborové placky (smaženky) pro dědu

Bramborové placky (smaženky) pro dědu

1/ Brambory hrubě rozšťoucháme, přidáme česnek, vejce, osolíme a přisypeme mouku dle potřeby. Tolik, aby nám vznikla hladká hmota s kousky brambor, ze... více o Bramborové placky (smaženky) pro dědu

Klobásy v peřince

Klobásy v peřince

Klobásky ozdobně nařízneme po celém boku a nasucho krátce opečme, aby se řezy zvýraznily, otevřely a chytly barvu. Do misky nasypeme mouku, přidáme... více o Klobásy v peřince

Rabínův šoulet

Rabínův šoulet

Přes noc necháme hrášek a krupky máčet ve vodě (odděleně v kastrůlcích). Druhý den můžeme vařit, obojí opět odděleně, do měkka. To přece-jenom nějakou... více o Rabínův šoulet

Kremžská panenka s bylinkami

Kremžská panenka s bylinkami

Panenku očistíme, osušíme a osolíme ze všech stran. Plát alobalu uprostřed potřeme silnější vrstvou másla. Hořčici a bylinky smícháme a panenku... více o Kremžská panenka s bylinkami

Masová směs s cuketou na těstoviny, brambory nebo rýži

Masová směs s cuketou na těstoviny,…

Na rozpáleném oleji orestujeme drobně pokrájenou cibuli. Přidáme mleté maso a také orestujeme, pak osolíme, opepříme, přidáme papriku, protlak, cukr,... více o Masová směs s cuketou na těstoviny, brambory nebo rýži

Kuřecí kousky s artyčoky

Kuřecí kousky s artyčoky

Artyčoky necháme okapat a podélně rozkrájíme. Cibuli nakrájíme nadrobno. Maso nakrájíme na tenké proužky, osolíme, pokapeme trochou oleje, promícháme... více o Kuřecí kousky s artyčoky

120 minut
Králík na halali

Králík na halali

Králíka (bez hlavy) položíme na pekáč, přidáme všechno koření, špek nakrájený na kostičky spolu s pokrájenou cibulkou a sklenici Halali. Přidáme 5... více o Králík na halali

20 minut
Těstoviny s masem na šafránu a fenyklu

Těstoviny s masem na šafránu a fenyklu

Těstoviny dáme vařit do vroucí osolené vody s trochou oleje. Ve větší pánvi osmahneme na troše oleje nadrobno nakrájenou šalotku. Přidáme maso,... více o Těstoviny s masem na šafránu a fenyklu

15 minut
Bulharská musaka -Olga

Bulharská musaka -Olga

Na pánvičce osmahneme cibuli a opečeme mleté maso (pokud není solené, tak ochutíme) a tak dlouho do něj štoucháme vařečkou, až jsou z něj opečené malé... více o Bulharská musaka -Olga

30 minut
Krémové rizoto s lososem

Krémové rizoto s lososem

File opláchneme, případně odstraníme kůži a nakrájíme na malé kousky. Šalotku nakrájíme na jemno. V hrnci rozehrřejeme trochu oleje, kousek másla a... více o Krémové rizoto s lososem

Cuketové lasagne

Cuketové lasagne

Cibuli pokrájíme a orestujeme na trošce rozpáleného oleje. Mleté maso dáme k cibuli, orestujeme, přidáme protlak, gyros koření, cukr, rozetřený česnek... více o Cuketové lasagne

30 minut
Kuřecí prsa s cuketou

Kuřecí prsa s cuketou

Maso nakrájíme na nudličky a naložíme asi na 1-2 hodiny do směsi z prolisovaného česneku, olivového oleje a sojové omáčky. Omytou a osušenou cuketu si... více o Kuřecí prsa s cuketou

Paprikové karbanátky na gril nebo pánev

Paprikové karbanátky na gril nebo…

Mleté maso ochutíme sladkou nebo pálivou paprikou, grilovacím kořením, čerstvou červenou paprikou. Přidáme jemně nastrouhanou žemli, vejce a vodu,... více o Paprikové karbanátky na gril nebo pánev

Pečené kuře v sýrové omáčce

Pečené kuře v sýrové omáčce

Kuřecí díly očistíme, nasolíme a dáme péct společně s kouskem másla a pokrájenou cibulí. Dle potřeby podlijeme vodou a přelijeme výpekem. Během pečení... více o Pečené kuře v sýrové omáčce

20 minut
Foppíkovy ďábelské nudličky

Foppíkovy ďábelské nudličky

Necháme rozpálit na pánvi olej, a přidáme najemno nakrájenou cibuli. Mezitím si nakrájíme kuřecí maso a špekáčky na nudličky, vememe marinádu, nejlépe... více o Foppíkovy ďábelské nudličky

Kuře v bylinkách

Kuře v bylinkách

Kuře naporcujeme nebo použijeme stehna, křídla ... . Porce potřeme olejem smíchaným s česnekem a jemně nasolíme. Bylinky nasekáme a bohatě jimi... více o Kuře v bylinkách

Paprikovo-rajská omáčka s paprikovou sekanou

Paprikovo-rajská omáčka s paprikovou…

Sekaná: všechny ingredience(kromě oleje) na sekanou dáme do mísy a důkladně promícháme. Z vytvořené směsi uděláme šišku, kterou dáme do olejem... více o Paprikovo-rajská omáčka s paprikovou sekanou

Kuřecí tyčinky s dipy

Kuřecí tyčinky s dipy

Kuřecí prsa očistíme a nakrájíme na slabé a co nejdelší nudličky, které rovnoměrně posypeme kořením. Do rozšlehaného vajíčka zamícháme solamyl. Do... více o Kuřecí tyčinky s dipy

Žampiony na grilu

Žampiony na grilu

Menší žampiony očistíme a rozkrojíme na polovinu. Zabalíme do tenkého plátku anglické slaniny a napíchneme na grilovací jehlu. Pozvolna grilujeme.... více o Žampiony na grilu

15 minut
Mušle (Slávky) s rajčaty

Mušle (Slávky) s rajčaty

Mušle dobře opereme, odstraníme řasu a drátěnkou nečistoty. OTEVŘENÉ MUŠLE VYHODIT! Cibulku i česnek nakrájíme na jemno, osmažíme na dvou lžících... více o Mušle (Slávky) s rajčaty

Kuře s cuketovou nádivkou

Kuře s cuketovou nádivkou

Kuře očistíme a nasolíme (i uvnitř). Pomleté nebo drobně pokrájené rohlíky dáme do mísy, přidáme neloupanou mladou cuketu, hrubě nastrouhanou,... více o Kuře s cuketovou nádivkou

Zeleninová stehýnka - zdravě a chutně

Zeleninová stehýnka - zdravě a chutně

Stehna očistíme, nasolíme a dáme do pekáčku s máslem a pokrájenou cibulí péct za občasného podlití a přelití výpekem. Po 30-ti minutách pečení přidáme... více o Zeleninová stehýnka - zdravě a chutně

30 minut
Restované vepřové v křenové marinádě a česneku

Restované vepřové v křenové marinádě…

Nejprve si připravíme marinádu. Do misky nalijeme olej, přidáme křen, křenovou hořčici, rajčatový protlak, sůl, pepř a majoránku (takové univerzální... více o Restované vepřové v křenové marinádě a česneku

40 minut
Úžasné kuřecí plátky

Úžasné kuřecí plátky

Na jednotlivé plátky nakapeme pár kapek citronu, posypeme trochu solí a pepřem, na 1 plátek nalijeme 1 lžíci oleje a necháme 15 minut odležet. Poté... více o Úžasné kuřecí plátky

Kořeněné špízy s pórkem

Kořeněné špízy s pórkem

Maso pokrájíme na kostky, posypeme kořením, osolíme a pokapeme olejem. Dobře promícháme. Pórek pokrájíme na kolečka a střídavě na grilovací jehly... více o Kořeněné špízy s pórkem

40 minut
Kari plátky s cuketou a rajčaty

Kari plátky s cuketou a rajčaty

Maso jemně naklepeme, na stranách nařízneme, osolíme a opepříme, potřeme olejem, zaprášíme kari kořením a necháme alespoň hodinu proležet. Pak plátky... více o Kari plátky s cuketou a rajčaty

Játrové špízy (kořeněná játra) - smažená nebo na gril

Játrové špízy (kořeněná játra) -…

Játra očistíme. Vepřová játra pokrájíme na slabé plátky, drůbeží necháme vcelku. Játra posypeme kořením, zakápneme olejem a dáme do misky odležet do... více o Játrové špízy (kořeněná játra) - smažená nebo na gril

Pečená vepřová játra s pikantní omáčkou

Pečená vepřová játra s pikantní…

**JÁTRA:** Játra nakrájíme na středně velké plátky, nařízneme, aby se nekroutila, opepříme, potřeme 2 rozetřenými stroužky česneku (bez soli) a... více o Pečená vepřová játra s pikantní omáčkou

40 minut
Zapečený pangas s rajčaty a bylinkovým krémem

Zapečený pangas s rajčaty a…

Česnek prolisujeme. Vejce rozšleháme se smetanou, přidáme bylinky, česnek a ochutíme solí a pepřem. Rajčata nakrájíme na plátky, rybí filety omyjeme,... více o Zapečený pangas s rajčaty a bylinkovým krémem

60 minut
Pangasius v sýrovém kabátku

Pangasius v sýrovém kabátku

Pangasia necháme trochu povolit a otřeme od vody. Plátky ryby pokapeme citronovou šťávu, posolíme, potřeme rozetřeným česnekem a posypeme bylinkami. ... více o Pangasius v sýrovém kabátku

  • Předchozí stránka
  • 1
  • ...
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • ...
  • 193
  • Další stránka

Doporučujeme

30 minut
Šťavnaté masové koule s parmazánem a rajčaty

Šťavnaté masové koule s parmazánem a…

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Poslední sledované recepty

78
Chřestový salát s vejcem
Chřestový salát s vejcem
67
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
36
Baby kuřata s medvědím česnekem a citronem
Baby kuřata s medvědím…
35
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
29
Černá čočka s mrkví
Černá čočka s mrkví

Zajímavé články

Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi nejkrásnějšími
Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi…
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se za nimi skrývá?
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se…
Recept na nakládané ředkvičky. Užijte si křupavou superpotravinu po celý rok
Recept na nakládané ředkvičky. Užijte si křupavou…
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
AHA.cz Životní změna u Leoše Mareše: Končí!

Životní změna u Leoše Mareše: Končí!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Přání k narozeninám: Vyberte si z 20 textů hodících se do SMS i na papír

Přání k narozeninám: Vyberte si z 20 textů hodících se do SMS i na papír

Blesk pro ženy Květnový úplněk ve Štíru zacílí na oblast vztahů, sexu a emocí. Nezadaní se mají na co těšit!

Květnový úplněk ve Štíru zacílí na oblast vztahů, sexu a emocí. Nezadaní se mají na co těšit!

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Zemřel Jiří Bartoška (†78): Smutnění Marka Ebena! Naposledy jsme spolu mluvili před týdnem!

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Smutnění Marka Ebena! Naposledy jsme spolu mluvili před týdnem!

SportRevue.cz FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy Květnový úplněk ve Štíru zacílí na oblast vztahů, sexu a emocí. Nezadaní se mají na co těšit!

Květnový úplněk ve Štíru zacílí na oblast vztahů, sexu a emocí. Nezadaní se mají na co těšit!

  • Recepty.cz
  • Maso & ryby & mořské plody
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact