• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Maso & ryby & mořské plody

Recepty z bílého, červeného i rybího masa – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Recepty z bílého, červeného i rybího masa – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Maso je základní gastronomickou surovinou. Jeho konzumace je však předmětem noha teorií i sporů. Jeho vliv na zdraví je prokázán kladný i záporný. Kromě zdravotních hledisek, někteří upozorňují na nemožnost dlouhodobé konzumace masa v současném množství, zejména vepřového, hovězího a kuřecího a propagují změny stravovacích návyků třeba větší konzumací hmyzu.

Někteří také maso úplně jíst odmítají. Vegetariáni jsou dvojího typu. Jedni maso nejedí ze zdravotních důvodů. Druzí je nejedí z principu, ať už je to nesouhlas s velkochovy nebo zkrátka problém s konzumací zvířat.

Neexistuje oblíbenější a přitom rozporuplnější potravina. Z gastronomického hlediska je maso však nezastupitelnou surovinou, která má rozhodně v jídelníčku každého labužníka a gurmána své místo.

Maso Ryby Uzeniny & mleté maso Mořské plody (Dary moře)
Kuře nejen s brusinkami

Kuře nejen s brusinkami

Kuře naporcujeme, osolíme, opepříme a posypeme tymiánem. Porce vložíme do pekáčku s pokrájenou cibulí, slaninou, žampiony a brusinkovým kompotem.... více o Kuře nejen s brusinkami

10 minut
Kančí guláš v pomalém hrnci

Kančí guláš v pomalém hrnci

1. Cibuli nakrájíme na kolečka. Slaninu nakrájíme na kostičky. Zvěřinu nakrájíme na kostky. 2. Kolečka cibule podusíme na másle. 3. Jakmile cibule... více o Kančí guláš v pomalém hrnci

30 minut
Ďábelký kotlík

Ďábelký kotlík

Brambory omyjeme, nakrájíme a necháme ve slupce vařit v osolené vodě. Na hluboké pánvi nebo v kotlíku zprudka osmahneme nahrubo nakrájenou cibuli a na... více o Ďábelký kotlík

30 minut
Těstoviny s tuňákem, rajčaty, bazalkou a česnekem

Těstoviny s tuňákem, rajčaty,…

Do vroucí vody kápneme olej, mírně osolíme, vsypeme celé balení těstovin (nejlépe mašličky nebo špagety) a necháme vařit. Rajčata nakrájíme na... více o Těstoviny s tuňákem, rajčaty, bazalkou a česnekem

90 minut
Hovězí znojemská omáčka

Hovězí znojemská omáčka

Na pánvi dohněda orestujeme cibuli, přidáme nadrobno nakrájenou anglickou slaninu, chvilku porestujeme a poté přidáme na kostičky nakrájené hovězí... více o Hovězí znojemská omáčka

Vepřové na zázvoru s hruškou - minutka

Vepřové na zázvoru s hruškou - minutka

Maso pokrájíme na kostičky (nudličky), dáme do mísy, osolíme a opepříme, přidáme nastrouhaný zázvor a česnek, sojovou omáčku, olej a solamyl. Vše... více o Vepřové na zázvoru s hruškou - minutka

Květák se slaninou v bešamelu s nivou

Květák se slaninou v bešamelu s nivou

Květák rozebereme na růžičky a krátce povaříme v osolené vodě, scedíme a necháme dobře okapat. Na malém množství oleje necháme zesklovatět pokrájenou... více o Květák se slaninou v bešamelu s nivou

Pečené maso s hruškovo-paprikovou přílohou

Pečené maso s hruškovo-paprikovou…

Maso pokrájíme, osolíme, okořeníme, jak jsme zvyklí, podlijeme a dáme do pekáče na pokrájenou cibuli péct do předehřáté trouby. Nejprve pečeme cca 40... více o Pečené maso s hruškovo-paprikovou přílohou

"Dietní" řízečky se šťouchanými brambory a okurkovým salátem

"Dietní" řízečky se šťouchanými…

Máme moc rádi řízečky a ideálně křupavé miniřízečky... Akorát to není moc zdravé, a tak jsme si to tak trochu upravili. :-) Vepřovou panenku jsem si... více o "Dietní" řízečky se šťouchanými brambory a okurkovým salátem

Brambory s houbovou směsí - zapečené

Brambory s houbovou směsí - zapečené

Brambory s houbovou směsí můžeme zapékat v alobalu, pečícím papíru nebo vymazané zapékací míse. Na dno dáme vařené brambory, všechny ostatní... více o Brambory s houbovou směsí - zapečené

Paprikové lodičky s nádivkou

Paprikové lodičky s nádivkou

Papriky podélně rozpůlíme, očistíme od semínek a naplníme nádivkou z rohlíků. Nádivka: rohlíky pokrájíme na malé kostičky, zvlhčíme mlékem a... více o Paprikové lodičky s nádivkou

Šťavnatý tuňák

Šťavnatý tuňák

Nejprve si připravíme marinádu z jemně nakrájené cibule, půlky svazku petrželové natě, citronové šťávy z jednoho citronu a olivového oleje. Do již... více o Šťavnatý tuňák

Pečená sekaná v zelenině

Pečená sekaná v zelenině

Z mletého masa, strouhanky, vejce, cibule... a koření si řádně promícháme směs, ze které vytvoříme šišku, kterou dáme předpéct do vymazaného pekáčku... více o Pečená sekaná v zelenině

Dýně s přírodním plátkem - minutka

Dýně s přírodním plátkem - minutka

Maso pokrájíme na plátky, ze stran nařízneme, aby se nám při smažení nekroutilo, naklepeme, osolíme, opepříme a můžeme posypat drceným kmínem nebo... více o Dýně s přírodním plátkem - minutka

120 minut
Ragú z dýně

Ragú z dýně

Troubu předehřejte na 180 °C. Z dýně odřízněte vršek a vydlabejte měkkou střední část se semínky. Naplňte masem, bramborami a jablky nakrájenými na... více o Ragú z dýně

30 minut
Kuřecí maso s pórkem a žampiony ve smetanové omáčce

Kuřecí maso s pórkem a žampiony ve…

Na pánvi orestujeme na nudličky nakrájená kuřecí prsa, přídáme pórek a žampiony a chvilku porestujeme. Zalijeme vývarem a chvilku povaříme, přidáme... více o Kuřecí maso s pórkem a žampiony ve smetanové omáčce

120 minut
Hovězí maso na houbách

Hovězí maso na houbách

Nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme dohněda. Přidáme nadrobno nakrájenou slaninu, zlehka orestujeme. Přidáme na kostičky nakrájené hovězí maso,... více o Hovězí maso na houbách

Houbové špízy

Houbové špízy

Houby očistíme, na špízy použijeme buď celé ploché hlavičky nebo pokrájíme klobouky na menší části. Cibuli a klobásu nakrájíme na kolečka. Slaninu a... více o Houbové špízy

Česnekové filety v těstíčku

Česnekové filety v těstíčku

Množství dle počtu strávníků: Filety z ryb dle vlastního výběru očistíme, opepříme a potřeme rozetřeným česnekem se solí. Necháme alespoň půl hodiny... více o Česnekové filety v těstíčku

40 minut
Výborný těstovinový salát s vejcem

Výborný těstovinový salát s vejcem

Těstoviny uvaříme dle návodu a zcedíme. Do mísy nakrájíme zeleninu, eidam na kostičky, smícháme s těstovinami. Přidáme pokrájená vajíčka uvařená... více o Výborný těstovinový salát s vejcem

Bramborovo-šunkový květák se sýrem

Bramborovo-šunkový květák se sýrem

Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě doměkka, pak scedíme a pokrájíme na kousky. Květák krátce povaříme a scedíme, pak pokrájíme na větší kousky.... více o Bramborovo-šunkový květák se sýrem

20 minut
Candát na kmíně

Candát na kmíně

Porce ryby osolíme, okmínujeme a poprášíme moukou. Rybu pečeme v rozehřátém sádle zvolna po obou stranách doměkka. Tuk od pečení zastříkneme vodou,... více o Candát na kmíně

Dušené maso s dýní

Dušené maso s dýní

Na oleji necháme zesklovatět cibuli, pak přidáme orestovat ze všech stran kostky, nudličky nebo plátky osoleného masa, výpek zaprášíme kari kořením,... více o Dušené maso s dýní

Dýňovo-masové kari karbanátky

Dýňovo-masové kari karbanátky

Mleté maso osolíme, ochutíme cibulí, česnekem, pepřem a kari, promícháme. Přidáme mléko (vodu), strouhanou dýni, vejce a čerstvou strouhanku, vše... více o Dýňovo-masové kari karbanátky

90 minut
Polévka z červeného zelí s uzenými kachními prsíčky

Polévka z červeného zelí s uzenými…

Očistěnou kořenovou zeleninu omyjte a nakrájejte na kostičky. Cibuli rozčtvrťte. Zelí nakrájejte na drobné kousky. Rozehřejte máslo a slaninu... více o Polévka z červeného zelí s uzenými kachními prsíčky

Kuřecí na hořčici

Kuřecí na hořčici

Kuřecí maso očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. V pánvi rozehřejeme máslo s trochou oleje,... více o Kuřecí na hořčici

Bešamelová prsíčka v pršutu (prosciutto) s parmezánem

Bešamelová prsíčka v pršutu …

Kuřecí prsa očistíme, osolíme, opepříme a obalíme v pršutu. Na trošce oleje opatrně (aby pršut nespadl) osmažíme ze všech stran. Takto připravená... více o Bešamelová prsíčka v pršutu (prosciutto) s parmezánem

25 minut
Treska po domácku

Treska po domácku

V případě, že máme zmraženou tresku, rozmrazíme filety, opláchneme, abychom se zbavili rybího pachu a necháme řádně okapat. Po tomto kroku jednotlivé... více o Treska po domácku

Česnekovo-rajské fazolky se slaninou

Česnekovo-rajské fazolky se slaninou

Na trošce oleje necháme zesklovatět cibuli, přidáme orestovat pokrájenou slaninu, pak i česnek a vše dle chuti opeříme. Přidáme pokrájená loupaná... více o Česnekovo-rajské fazolky se slaninou

Fazolky s Nivou

Fazolky s Nivou

V osolené vodě krátce povaříme fazolky, pak scedíme a necháme okapat. Na trošce oleje necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, přidáme orestovat... více o Fazolky s Nivou

30 minut
Roláda z panenky s bazalkovým pestem

Roláda z panenky s bazalkovým pestem

1. Vepřovou panenku rozkrojte na velký plát, naklepejte, osolte, opepřete a nechte 20 minut v chladu. 2. Pak maso potřete pestem a posypejte sýrem.... více o Roláda z panenky s bazalkovým pestem

90 minut
Kuřecí Wansdorf

Kuřecí Wansdorf

Kuřecí prsa očistíme a upravíme, aby nám vznikl jeden kus bez odřezků, osolíme, posypeme grilovacím kořením (a česnekem) dle chuti, zprudka osmahneme... více o Kuřecí Wansdorf

20 minut
Masové šišky (kebaby) v chlebové placce

Masové šišky (kebaby) v chlebové…

Vše smíchejte tak, aby vznikla kompaktní nerozpadavá hmota. Masovou směs nechte asi půl hodiny odpočinout v chladu a poté tvořte šišky (viz obrázek).... více o Masové šišky (kebaby) v chlebové placce

Tomatové těstoviny s fazolkami

Tomatové těstoviny s fazolkami

Na oleji osmažíme dosklovata pokrájenou cibuli, přidáme osmažit pokrájenou slaninu a nakonec i nastrouhený česnek. Uvařené těstoviny scedíme a dáme do... více o Tomatové těstoviny s fazolkami

Pivní krkovička z pečícího sáčku

Pivní krkovička z pečícího sáčku

Plátky masa ze stran nakrojíme, jemně naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme rozetřeným česnekem, ochutíme kořením a vložíme do pečícího sáčku na... více o Pivní krkovička z pečícího sáčku

60 minut
Tortilly po česku

Tortilly po česku

**1. Salát** \\ Zeleninu (rajčata, okurku a papriky) nakrájíme nadrobno. **2. Tortilly** \\ Do misky nasypeme mouku a přidáme hrnek vody a lžíci soli.... více o Tortilly po česku

70 minut
Kuřecí prsa s bramborami, dýní a bylinkovým jogurtem

Kuřecí prsa s bramborami, dýní a…

1. Troubu předehřejeme na 180 °C. Vyšší velký plech vyložíme pečícím papírem. Jogurt ochutíme solí a promícháme s nasekanými čerstvými bylinkami,... více o Kuřecí prsa s bramborami, dýní a bylinkovým jogurtem

Medové koleno na pivě

Medové koleno na pivě

Koleno očistíme, dáme do většího hrnce s vařící vodou, přidáme očištěnou zeleninu a koření, osolíme. Vaříme asi jednu hodinu. Česnek utřeme solí a... více o Medové koleno na pivě

30 minut
Bramborové knedlíky plněné cibulovo-masovou směsí

Bramborové knedlíky plněné cibulovo…

Náplň: na malém množství oleje (sádla) osmažíme dozlatova pokrájenou cibuli, pak přidáme pokrájené uzené nebo pečené maso, osolíme a opepříme, necháme... více o Bramborové knedlíky plněné cibulovo-masovou směsí

60 minut
Bešamel od maminky

Bešamel od maminky

Uvaříme kuřecí stehna, vývar si necháme. Stehna vyndáme z vývaru, necháme vychladnout. Dáme uvařit široké nudle podle návodu. Scedíme, necháme také... více o Bešamel od maminky

20 minut
Hanojská rybka s koprem a arašídovou omáčkou

Hanojská rybka s koprem a arašídovou…

Mouku či škrob promíchejte s kurkumou a ve směsi obalte kousky ryby. Po částech osmažte dokřupava. Nechte okapat přebytečný tuk a rozložte na talíře... více o Hanojská rybka s koprem a arašídovou omáčkou

Těstoviny s tuňákem V.

Těstoviny s tuňákem V.

Těstoviny si uvaříme dle návodu. Mezitím si na malé kostičky nakrájíme mrkev a petržel. Jeden stroužek česneku si nakrájíme na slabé plátky a... více o Těstoviny s tuňákem V.

60 minut
Gulášová krkovička

Gulášová krkovička

Plátky krkovičky po stranách nakrojíme, aby se nám nekroutily. Naklepeme, osolíme, opepříme a zlehka potřeme hořčicí. Cibuli necháme na trošce tuku... více o Gulášová krkovička

Uzenářské vepřové

Uzenářské vepřové

Maso pokrájíme na kostky, osolíme, opepříme a dáme do vymaštěného pekáče společně s pokrájenými párky, slaninou, šunkou, cibulí a česnekem. Posypeme... více o Uzenářské vepřové

80 minut
Hříbky s kachními prsíčky

Hříbky s kachními prsíčky

Kůži na prsíčkách několikrát šikmo nařízněte. Opečte zprudka na rozehřátém tuku a pak vložte na 50 minut do trouby předehřáté na 120 °C. Poté zabalte... více o Hříbky s kachními prsíčky

Houbová staročeská pečínka s bramborem

Houbová staročeská pečínka s bramborem

Maso nakrájíme na plátky nebo kostky, naklepeme, osolíme, okořeníme pepřem, kmínem, majoránkou, česnekem a dáme na dno vymazaného pekáče. Na maso dáme... více o Houbová staročeská pečínka s bramborem

Maso zapékané s cuketou a nivou

Maso zapékané s cuketou a nivou

Maso naklepeme, osolíme a opepříme. Na oleji osmažíme z obou stran dozlatova a položíme do vymazané zapékací mísy. Výpek zalijeme vodou (smetanou) a... více o Maso zapékané s cuketou a nivou

Tuňákové krokety

Tuňákové krokety

Tuňáka necháme okapat, dáme do misky, rozmačkáme vidličkou, přidáme vejce, petrželku nebo pažitku, čerstvě nastrouhanou nebo pomletou strouhanku z den... více o Tuňákové krokety

Pečené kapie plněné sekanou se smetanovou omáčkou

Pečené kapie plněné sekanou se…

Připravíme si papriky tak, že jim odřízneme vršky (schovat!) a zbavíme je jádřinců, omyjeme. Syrovou sekanou nabíráme lžící a plníme jí papriky. Když... více o Pečené kapie plněné sekanou se smetanovou omáčkou

45 minut
Masové kuličky, pečené brambory a tzatziki

Masové kuličky, pečené brambory a…

Do mísy vložíme maso, přidáme vejce, koření, mrkev nastrouhanou najemno, cibuli nakrájíme opět nadrobno a přidáme. Vše umícháme rukama a tvarujeme... více o Masové kuličky, pečené brambory a tzatziki

  • Předchozí stránka
  • 1
  • ...
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • ...
  • 193
  • Další stránka

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí piccata

Kuřecí piccata

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Poslední sledované recepty

86
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
69
Houbovník z Pojizeří
Houbovník z Pojizeří
53
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
41
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
38
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

SportRevue.cz FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

  • Recepty.cz
  • Maso & ryby & mořské plody
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact